Пиріг з мандаринами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з смаженими мандаринами

Пиріг з смаженими мандаринами готується просто і швидко. Карамелізовані фрукти надають родзинку домашній випічці. Бісквітне тісто виходить ніжним і пухнастим. Бюджетне частування без праці приготує кожен. Спробувавши одного разу нескладний рецепт, пиріг з смаженими мандаринами стане вашим улюбленим ласощами.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Яйця курячі – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Для начинки:

  • Мандарини – 6 шт.

Для сиропу:

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. З фруктів знімаємо шкірку. Половину очищених мандаринів ріжемо кружальцями, як показано на фото. Вибираємо цитрусові без кісточок, а при необхідності видаляємо їх.

Крок 2. Сковорідку розміщуємо на плиті, встановлюємо середнє полум’я. Виливаємо воду і насипаємо цукровий пісок. Кип’ятимо, після чого занурюємо мандаринові заготовки. Обсмажуємо фрукти в сиропі.

Крок 3. Повторюємо процедуру з іншого боку.

Крок 4. Обсмажені фрукти перекладаємо у форму. Силіконова форма не вимагає попереднього промазування маслом. Включаємо розігрів духовки. Виставляємо перемикач на 170 градусів.

Крок 5. Другу половину очищених фруктів ділимо на шматочки і ріжемо на частини.

Крок 6. В великій мисці змішуємо яйця з цукровим піском і ванільним цукром. Орудуємо міксером, поки маса не збільшиться в кілька разів.

Крок 7. Наливаємо рафіноване масло і додаємо попередньо просіяне з розпушувачем борошно.

Крок 8. Об’єднуємо складові.

Крок 9. Вводимо різані мандарини і розмішуємо ложкою.

Крок 10. Тісто перелити у форму з смаженими фруктами і прибираємо в духовку.

Крок 11. Готуємо 40-50 хвилин. Дивимося по своїй духовці. Перевіряємо шпажкою. Якщо вона суха – виріб готовий.

Крок 12. Остуджуємо пиріг і викладаємо на блюдо дном вгору.

Крок 13. Ділимо на шматочки і насолоджуємося. Приємного апетиту!