Пиріг з смаженими мандаринами
Пиріг з смаженими мандаринами готується просто і швидко. Карамелізовані фрукти надають родзинку домашній випічці. Бісквітне тісто виходить ніжним і пухнастим. Бюджетне частування без праці приготує кожен. Спробувавши одного разу нескладний рецепт, пиріг з смаженими мандаринами стане вашим улюбленим ласощами.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Яйця курячі – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
Для начинки:
- Мандарини – 6 шт.
Для сиропу:
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. З фруктів знімаємо шкірку. Половину очищених мандаринів ріжемо кружальцями, як показано на фото. Вибираємо цитрусові без кісточок, а при необхідності видаляємо їх.
Крок 2. Сковорідку розміщуємо на плиті, встановлюємо середнє полум’я. Виливаємо воду і насипаємо цукровий пісок. Кип’ятимо, після чого занурюємо мандаринові заготовки. Обсмажуємо фрукти в сиропі.
Крок 3. Повторюємо процедуру з іншого боку.
Крок 4. Обсмажені фрукти перекладаємо у форму. Силіконова форма не вимагає попереднього промазування маслом. Включаємо розігрів духовки. Виставляємо перемикач на 170 градусів.
Крок 5. Другу половину очищених фруктів ділимо на шматочки і ріжемо на частини.
Крок 6. В великій мисці змішуємо яйця з цукровим піском і ванільним цукром. Орудуємо міксером, поки маса не збільшиться в кілька разів.
Крок 7. Наливаємо рафіноване масло і додаємо попередньо просіяне з розпушувачем борошно.
Крок 8. Об’єднуємо складові.
Крок 9. Вводимо різані мандарини і розмішуємо ложкою.
Крок 10. Тісто перелити у форму з смаженими фруктами і прибираємо в духовку.
Крок 11. Готуємо 40-50 хвилин. Дивимося по своїй духовці. Перевіряємо шпажкою. Якщо вона суха – виріб готовий.
Крок 12. Остуджуємо пиріг і викладаємо на блюдо дном вгору.
Крок 13. Ділимо на шматочки і насолоджуємося. Приємного апетиту!