Салат з фетаксой та листям салату
Салат з фетаксой та листям салату відноситься до старої доброї класики, готується швидко і просто. Салатні листя не тільки надають страві свіжість, але і красивий вигляд. У цьому рецепті листя салату кладемо на салатницю і на них укладаємо нарізку огірка з помідором, маслинами і фетаксой. Заправляємо салат оливковою олією.
Час приготування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Помідори – 2 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Цибуля фіолетовий – ½ шт.
- Маслини – 200 гр.
- Фетакса – 150 гр.
- Листя салату – 4 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Орегано – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Салатні листя промийте, серветкою приберіть всю вологу і укладіть їх у салатницю.
Крок 2. Огірок промийте, обсушіть і наріжте полукружками середньої товщини. Укладіть їх поверх салатних листків.
Крок 3. Помідори також промийте, обсушити, наріжте великими кубиками і покладіть поверх нарізки огірка.
Крок 4. Кубиками і мокрим ножем наріжте фетаксу. Сир викладіть поверх помідорів.
Крок 5. Маслини, можна взяти чорні і зелені, відкиньте на друшляк і розкладіть поверх фетаксы.
Крок 6. Потім салат полийте оливковою олією.
Крок 7. Приготований салат з фетаксой та листям салату посипати дрібкою орегано, і страва відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!