Салат з фетаксой – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з креветками і фетаксой

Салат з креветками і фетаксой готують у різних варіантах і з різними інгредієнтами. У цьому рецепті готуємо салат в грецькому стилі, з помідором, огірком, болгарським перцем і оливками. Креветки обсмажимо. Готувати салат можна як з Фетою, так і з Фетаксой, але останній сир, маючи більш м’який смак, до креветок підходить краще.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Помідори «Черрі» – 200 гр.
  • Огірок – 200 гр.
  • Перець солодкий – 200 гр.
  • Фетакса/фета – 200 гр.
  • Креветки – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Базилік – 2 гілочки.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Прованські трави – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для салату відразу підготуйте, згідно з рецептом. Креветки виберіть такі, які краще підходять для смаження.

Крок 2. Всі овочі промийте під проточною водою і залиште на друшляку, щоб рідина стекла. Можете обсушити їх серветкою.

Крок 3. Солодкий перець очистіть від насіння з перегородками і наріжте середніми кубиками.

Крок 4. Огірки наріжте полукружками і не дуже тонко.

Крок 5. Помідори «Черрі» розріжте на половинки.

Крок 6. Базилік розділіть на окремі листочки і великі розрізати на 2-3 шматочка.

Крок 7. Фетаксу мокрим ножем наріжте середніми кубиками.

Крок 8. Креветки очистити і протягом 2 хвилин обсмажте на розігрітій одній столовій ложці оливкової олії.

Крок 9. В окремому посуді добре змішайте зазначені в рецепті інгредієнти для заправки.

Крок 10. У глибоку салатницю перекладіть нарізку овочів, зелені і додайте маслини.

Крок 11. Половиною заправки полийте приготованою ці інгредієнти.

Крок 12. Потім покладіть в салатницю нарізку фетаксы, обсмажені креветки і полийте все решта заправкою. Приготований салат з креветками і фетаксой акуратно перемішайте і відразу сервіруйте до столу, щоб овочі не дали свій сік. Приємного апетиту!