Салат з креветками і фетаксой
Салат з креветками і фетаксой готують у різних варіантах і з різними інгредієнтами. У цьому рецепті готуємо салат в грецькому стилі, з помідором, огірком, болгарським перцем і оливками. Креветки обсмажимо. Готувати салат можна як з Фетою, так і з Фетаксой, але останній сир, маючи більш м’який смак, до креветок підходить краще.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Помідори «Черрі» – 200 гр.
- Огірок – 200 гр.
- Перець солодкий – 200 гр.
- Фетакса/фета – 200 гр.
- Креветки – 200 гр.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Маслини – 100 гр.
- Базилік – 2 гілочки.
Для заправки:
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Прованські трави – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для салату відразу підготуйте, згідно з рецептом. Креветки виберіть такі, які краще підходять для смаження.
Крок 2. Всі овочі промийте під проточною водою і залиште на друшляку, щоб рідина стекла. Можете обсушити їх серветкою.
Крок 3. Солодкий перець очистіть від насіння з перегородками і наріжте середніми кубиками.
Крок 4. Огірки наріжте полукружками і не дуже тонко.
Крок 5. Помідори «Черрі» розріжте на половинки.
Крок 6. Базилік розділіть на окремі листочки і великі розрізати на 2-3 шматочка.
Крок 7. Фетаксу мокрим ножем наріжте середніми кубиками.
Крок 8. Креветки очистити і протягом 2 хвилин обсмажте на розігрітій одній столовій ложці оливкової олії.
Крок 9. В окремому посуді добре змішайте зазначені в рецепті інгредієнти для заправки.
Крок 10. У глибоку салатницю перекладіть нарізку овочів, зелені і додайте маслини.
Крок 11. Половиною заправки полийте приготованою ці інгредієнти.
Крок 12. Потім покладіть в салатницю нарізку фетаксы, обсмажені креветки і полийте все решта заправкою. Приготований салат з креветками і фетаксой акуратно перемішайте і відразу сервіруйте до столу, щоб овочі не дали свій сік. Приємного апетиту!