Салат з фетаксой, руколою і помідорами
Салат з фетаксой, руколою і помідорами готується просто і поєднання цих інгредієнтів дуже смачне. Рукола сама по собі ароматна і має горіхово-гірчичним смаком, а в міксті з будь-яким ропні сиром (фета, фетакса, бринза), помідорами та цибулею зробить ваш салат пікантним. У цьому рецепті заправляємо салат сумішшю оливкової олії з соком лимона і зеленню.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Рукола – 150 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Цибуля фіолетовий – 1 шт.
- Ропні сир (фетакса/фета) – 50 гр.
- Часник – 1 зубок.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – 1 ст. л.
- Базилік – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для салату. Свіжий базилік можете замінити сушеним, адже від цього його смак не зміниться.
Крок 2. Рукколу промийте під проточною водою і серветкою зайву вологу промокніть.
Крок 3. Наріжте Тонкими півкільцями фіолетову цибулину.
Крок 4. Помідор наріжте крупно, часточками або півкільцями.
Крок 5. Нарізку овочів і рукколу перекладіть в салатницю.
Крок 6. Очищений часник подрібніть на часничниці і відразу викладіть в піалу для заправки. Зелень (петрушку з базиліком) дрібно наріжте і додайте до часнику. Ці інгредієнти посипте сіллю з чорним перцем, залийте оливковою олією з соком лимона і добре перемішайте.
Крок 7. Полийте заправкою овочі, посипте нарізаною шматочками або раскрошенной руками фетаксой і салат відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!