Салат з фетаксой – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з фетаксой, руколою і помідорами

Салат з фетаксой, руколою і помідорами готується просто і поєднання цих інгредієнтів дуже смачне. Рукола сама по собі ароматна і має горіхово-гірчичним смаком, а в міксті з будь-яким ропні сиром (фета, фетакса, бринза), помідорами та цибулею зробить ваш салат пікантним. У цьому рецепті заправляємо салат сумішшю оливкової олії з соком лимона і зеленню.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Рукола – 150 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля фіолетовий – 1 шт.
  • Ропні сир (фетакса/фета) – 50 гр.
  • Часник – 1 зубок.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – 1 ст. л.
  • Базилік – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для салату. Свіжий базилік можете замінити сушеним, адже від цього його смак не зміниться.

Крок 2. Рукколу промийте під проточною водою і серветкою зайву вологу промокніть.

Крок 3. Наріжте Тонкими півкільцями фіолетову цибулину.

Крок 4. Помідор наріжте крупно, часточками або півкільцями.

Крок 5. Нарізку овочів і рукколу перекладіть в салатницю.

Крок 6. Очищений часник подрібніть на часничниці і відразу викладіть в піалу для заправки. Зелень (петрушку з базиліком) дрібно наріжте і додайте до часнику. Ці інгредієнти посипте сіллю з чорним перцем, залийте оливковою олією з соком лимона і добре перемішайте.

Крок 7. Полийте заправкою овочі, посипте нарізаною шматочками або раскрошенной руками фетаксой і салат відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!