Салат з фетаксой, огірками та помідорами
Салат з фетаксой, огірками та помідорами своїми інгредієнтами близький до класичного грецького. Фетакса відрізняється від сиру «Фета» за смаком і консистенцією, але він дешевший і своїм вершковим смаком відмінно поєднується з огірками та помідорами. Заправку для такого салату готуємо класичну.
Час приготування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Огірок – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Маслини без кісточок – 100 гр.
- Фетакса – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт (за бажанням).
Для заправки:
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Сік лимона – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжий огірок промийте, обсушіть серветкою, і наріжте великими часточками. Їх відразу перекладіть в салатницю.
Крок 2. Для салату виберіть міцні стиглі помідори, а в зимовий час їх краще замінити більш смачними «Черрі». Помідори промийте, обсушити, крупно наріжте і перекладіть до огірків.
Крок 3. Фетаксу вийміть з упаковки, наріжте невеликими кубиками і додайте до нарізки овочів. За бажанням можна додати в салат тонко нарізану червону цибулину.
Крок 4. Потім додайте до салату розрізані на половинки маслини. Добре для заправки змішайте оливкову олію з соком лимона в співвідношенні 2:1 і до неї можете додати сіль з пряними травами. Заправкою салат полийте і акуратно перемішайте.
Крок 5. Приготований салат з фетаксой, огірками та помідорами відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!