Салат з фетаксой – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з фетаксой, огірками та помідорами

Салат з фетаксой, огірками та помідорами своїми інгредієнтами близький до класичного грецького. Фетакса відрізняється від сиру «Фета» за смаком і консистенцією, але він дешевший і своїм вершковим смаком відмінно поєднується з огірками та помідорами. Заправку для такого салату готуємо класичну.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Огірок – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Маслини без кісточок – 100 гр.
  • Фетакса – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт (за бажанням).

Для заправки:

  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжий огірок промийте, обсушіть серветкою, і наріжте великими часточками. Їх відразу перекладіть в салатницю.

Крок 2. Для салату виберіть міцні стиглі помідори, а в зимовий час їх краще замінити більш смачними «Черрі». Помідори промийте, обсушити, крупно наріжте і перекладіть до огірків.

Крок 3. Фетаксу вийміть з упаковки, наріжте невеликими кубиками і додайте до нарізки овочів. За бажанням можна додати в салат тонко нарізану червону цибулину.

Крок 4. Потім додайте до салату розрізані на половинки маслини. Добре для заправки змішайте оливкову олію з соком лимона в співвідношенні 2:1 і до неї можете додати сіль з пряними травами. Заправкою салат полийте і акуратно перемішайте.

Крок 5. Приготований салат з фетаксой, огірками та помідорами відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!