Салат з фетаксой – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з фетаксой і авокадо

Фетакса і авокадо в салаті відмінно поєднуються смаком, роблять його легким, корисним і готується салат дуже швидко. У цьому рецепті до двом головним інгредієнтом додамо помідори «Черрі», листя зеленого салату і маслини. Заправити салат сумішшю йогурту з гірчицею, медом і соком лимона.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Помідори «Черрі» – 120 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Фетакса – 100 гр.
  • Маслини без кісточок – 100 гр.
  • Кешью – 40 гр.
  • Салатні листя – 30 гр.

Для заправки:

  • грецький Йогурт – 200 гр.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Мед – 3 ч. л.
  • Гірчиця – ½ ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для салату. Авокадо промити, очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточку. З половини лимона зняти цедру і віджати сік. Помідори та салатні листя промити і обсушити серветкою.

Крок 2. В окрему невелику піалу помістити всі інгредієнти для соусу: йогурт з гірчицею, соком і цедрою лимона, медом, додати трохи солі і добре перемішати.

Крок 3. Авокадо і помідори нарізати крупно, а салатні листя порвати руками. Фетаксу нарізати пластинками довжиною в 2-3 див. Кешью дрібно нарубати ножем. Маслини нарізати кільцями.

Крок 4. На сервірувальну салатницю першим шаром викласти салатні листя. На них красиво і окремо викласти нарізку авокадо, помідор, фетаксы, маслин і їх не перемішувати.

Крок 5. Приготований салат з фетаксой і авокадо рівномірно полити заправкою, посипати рубаними кешью, декорувати скибочками лимона і сервірувати до столу. Приємного апетиту!