Салат з фетаксой і авокадо
Фетакса і авокадо в салаті відмінно поєднуються смаком, роблять його легким, корисним і готується салат дуже швидко. У цьому рецепті до двом головним інгредієнтом додамо помідори «Черрі», листя зеленого салату і маслини. Заправити салат сумішшю йогурту з гірчицею, медом і соком лимона.
Час приготування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Помідори «Черрі» – 120 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Фетакса – 100 гр.
- Маслини без кісточок – 100 гр.
- Кешью – 40 гр.
- Салатні листя – 30 гр.
Для заправки:
- грецький Йогурт – 200 гр.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Мед – 3 ч. л.
- Гірчиця – ½ ч. л.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для салату. Авокадо промити, очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточку. З половини лимона зняти цедру і віджати сік. Помідори та салатні листя промити і обсушити серветкою.
Крок 2. В окрему невелику піалу помістити всі інгредієнти для соусу: йогурт з гірчицею, соком і цедрою лимона, медом, додати трохи солі і добре перемішати.
Крок 3. Авокадо і помідори нарізати крупно, а салатні листя порвати руками. Фетаксу нарізати пластинками довжиною в 2-3 див. Кешью дрібно нарубати ножем. Маслини нарізати кільцями.
Крок 4. На сервірувальну салатницю першим шаром викласти салатні листя. На них красиво і окремо викласти нарізку авокадо, помідор, фетаксы, маслин і їх не перемішувати.
Крок 5. Приготований салат з фетаксой і авокадо рівномірно полити заправкою, посипати рубаними кешью, декорувати скибочками лимона і сервірувати до столу. Приємного апетиту!