Салат з куркою і фетаксой
Легким і низькокалорійним варіантом овочевого салату з м’ясом в грецькому стилі буде у вас салат з куркою і фетаксой. У цьому рецепті куряче філе заздалегідь відварюємо. З овочів беремо помідори, свіжий огірок, солодкий перець і цибулю. Заправляємо салат оливковою олією і додаємо сухарики.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Філе курки – 400 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Огірок свіжий – 2 шт.
- Перець солодкий – ½ шт.
- Цибуля фіолетовий – ½ шт.
- Маслини без кісточок – 70 гр.
- Фетакса – 100 гр.
- Листя салату – 150 гр.
- Сухарі – 40 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Прованські трави – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Всі овочі для салату промийте під проточною водою і насухо витріть серветкою. У підсоленій воді протягом 10 хвилин відварити куряче філе, потім остудіть. Огірки наріжте великими шматочками.
Крок 2. На великі часточки розріжте помідори.
Крок 3. Перець очистіть від насіння з перегородками і крупно наріжте.
Крок 4. Цибулину наріжте тонкими півкільцями.
Крок 5. Промиті салатні листя руками нарвете на великі шматочки і покладіть в салатницю.
Крок 6. Змоченим водою ножем фетаксу розріжте на середні кубики.
Крок 7. Поверх листя салату рівномірно розкладіть нарізку овочів.
Крок 8. Відварене куряче філе наріжте так само середніми кубиками і покладіть в салатницю поверх овочів.
Крок 9. Поверх курки викладіть цілі або розрізані навпіл оливки.
Крок 10. В останню чергу в салатницю викладіть шматочки фетаксы, посипте сухарями, полийте оливковою олією, посипте сіллю з прованськими травами і страва відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!