Салат з фетаксой – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з куркою і фетаксой

Легким і низькокалорійним варіантом овочевого салату з м’ясом в грецькому стилі буде у вас салат з куркою і фетаксой. У цьому рецепті куряче філе заздалегідь відварюємо. З овочів беремо помідори, свіжий огірок, солодкий перець і цибулю. Заправляємо салат оливковою олією і додаємо сухарики.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Філе курки – 400 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Перець солодкий – ½ шт.
  • Цибуля фіолетовий – ½ шт.
  • Маслини без кісточок – 70 гр.
  • Фетакса – 100 гр.
  • Листя салату – 150 гр.
  • Сухарі – 40 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Прованські трави – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Всі овочі для салату промийте під проточною водою і насухо витріть серветкою. У підсоленій воді протягом 10 хвилин відварити куряче філе, потім остудіть. Огірки наріжте великими шматочками.

Крок 2. На великі часточки розріжте помідори.

Крок 3. Перець очистіть від насіння з перегородками і крупно наріжте.

Крок 4. Цибулину наріжте тонкими півкільцями.

Крок 5. Промиті салатні листя руками нарвете на великі шматочки і покладіть в салатницю.

Крок 6. Змоченим водою ножем фетаксу розріжте на середні кубики.

Крок 7. Поверх листя салату рівномірно розкладіть нарізку овочів.

Крок 8. Відварене куряче філе наріжте так само середніми кубиками і покладіть в салатницю поверх овочів.

Крок 9. Поверх курки викладіть цілі або розрізані навпіл оливки.

Крок 10. В останню чергу в салатницю викладіть шматочки фетаксы, посипте сухарями, полийте оливковою олією, посипте сіллю з прованськими травами і страва відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!