Салат з кіноа – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з кіноа з креветками

Салат з кіноа з креветками виглядає дивовижно і готується практично без зусиль. Збалансована закуска добре насичує і може бути чудовим варіантом для зустрічі друзів. Для реалізації рецепта беремо вже очищені креветки, щоб не витрачати час на їх обробку.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Кіноа – 2 ст. л.
  • Креветки – 10 шт.
  • Салат Айсберг – 2 листа.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти для дивовижною закуски. Варимо кіноа за інструкцією, яку вказує виробник на зворотному боці упаковки. Зазвичай варіння займає не більше 20 хвилин. Води використовуємо вдвічі більше крупи. Кіноа повинна бути розсипчастою. Охолоджуємо крупу.

Крок 2. На прогріту з рослинною олією сковороду кладемо очищені креветки. Швидко обсмажуємо. Якщо є неочищені морепродукти, попередньо знімаємо панцир, видаляємо кишкову вену і обполіскуємо. Після чого обсушуємо вологу паперовими рушниками, щоб при смаженні не стріляло масло.

Крок 3. Промивши і висушивши листя айсберга, ламаємо руками і викладаємо в салатницю. При нарізці салат втрачає свою свіжість і презентабельний вигляд. Замість айсберга можна використовувати мікс салатного листя.

Крок 4. Далі кладемо обсмажені креветки і поливаємо лимонним соком.

Крок 5. Черрі промиваємо і ріжемо навпіл, кладемо в салатник. Якщо не знайшлося томатів черрі, використовуємо звичайні помідори, нарізавши скибочками, як зазвичай на салат.

Крок 6. Викладаємо остиглу крупу.

Крок 7. Приправте спеціями, поливаємо оливковою олією.

Крок 8. Розмішавши, викладаємо в посуд для подавання. Приємного апетиту!