Салат «Мімоза» з яблуками
Салат «Мімоза» з яблуками – це не зовсім класична закуска, однак, не менш смачна. Замінюючи відварної і натертий картоплю кисло-солодким фруктом, ми значно «полегшуємо» страву і знижуємо калорійність. Листковий салат чудово підійде для подачі до обіду або святкового столу.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Сардини консервовані – 1 банку.
- Яблука – 1 шт.
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- Морква (варена) – 1 шт.
- Яйця (варені) – 4 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Окремо один від одного натираємо жовтки і білки.
Крок 2. З консервів зливаємо заливку і розминаємо вміст виделкою, твердий сир тремо на дрібній тертці.
Крок 3. Аналогічно сиру подрібнюємо морквину.
Крок 4. Приступаємо до збірки закуски: першим шаром викладаємо білки, солимо і перчимо, змащуємо майонезом. Соус рекомендуємо додавати на кожен шар, виключаючи яблука і жовтки.
Крок 5. Розподіляємо сардини.
Крок 6. Яблучну м’якоть натираємо на тертці з середніми отворами, віджимаємо сік і кладемо на рибу.
Крок 7. Тепер викладаємо моркву і не забуваємо про майонезі.
Крок 8. Посипаємо багатошарове блюдо твердим сиром.
Крок 9. І завершуємо «збірку» жовтками, прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу відразу ж або витримуємо кілька годин в холодильній камері для просочення. Приємного апетиту!