Салати з яблуком – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат «Мімоза» з яблуками

Салат «Мімоза» з яблуками – це не зовсім класична закуска, однак, не менш смачна. Замінюючи відварної і натертий картоплю кисло-солодким фруктом, ми значно «полегшуємо» страву і знижуємо калорійність. Листковий салат чудово підійде для подачі до обіду або святкового столу.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Сардини консервовані – 1 банку.
  • Яблука – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Морква (варена) – 1 шт.
  • Яйця (варені) – 4 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Окремо один від одного натираємо жовтки і білки.

Крок 2. З консервів зливаємо заливку і розминаємо вміст виделкою, твердий сир тремо на дрібній тертці.

Крок 3. Аналогічно сиру подрібнюємо морквину.

Крок 4. Приступаємо до збірки закуски: першим шаром викладаємо білки, солимо і перчимо, змащуємо майонезом. Соус рекомендуємо додавати на кожен шар, виключаючи яблука і жовтки.

Крок 5. Розподіляємо сардини.

Крок 6. Яблучну м’якоть натираємо на тертці з середніми отворами, віджимаємо сік і кладемо на рибу.

Крок 7. Тепер викладаємо моркву і не забуваємо про майонезі.

Крок 8. Посипаємо багатошарове блюдо твердим сиром.

Крок 9. І завершуємо «збірку» жовтками, прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу відразу ж або витримуємо кілька годин в холодильній камері для просочення. Приємного апетиту!