Смажена картопля з шампіньйонами на сковороді – 7 рецептів з покроковими фото

Смажена картопля з шампіньйонами на сковороді – це просте і неймовірно смачне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування можна подавати до столу як гарнір або як самостійне частування для сімейного обіду або вечері. Для приготування апетитною картоплі з грибами різними способами використовуйте нашу добірку із семи перевірених рецептів.

Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді

Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді – це апетитне і просте у виконанні блюдо для вашого домашнього обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Печериці свіжі 300 гр.
  • Картопля 1 кг
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Добре промиваємо печериці і нарізаємо їх тонкими пластинками.
  2. підготовлені гриби Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до яскравої рум’яної скоринки. Додаємо дрібку солі.
  3. Очищаємо і промиваємо картоплю, нарізаємо його тонкою соломкою.
  4. Викладаємо з картопля до грибів. Підливаємо рослинне масло і перемішуємо.
  5. Обсмажуємо близько 15 хвилин на середньому вогні. Солимо за смаком і доповнюємо подрібненим часником.
  6. Подрібнюємо петрушку і додаємо її в блюдо перед подачею.
  7. Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Смажена картопля з печерицями та цибулею на сковороді

Смажена картопля з печерицями та цибулею на сковороді порадує вас нескладним кулінарним процесом. Готове блюдо вийде яскравим смаком і неймовірно ароматним. Подавайте його до обіду в колі сім’ї. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Гриби шампіньйони – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо його під водою.

Крок 2. Далі овоч нарізаємо кружечками невеликої товщини.

Крок 3. Ріжемо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю, часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 4. Добре промиваємо гриби під водою і нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 5. Розтоплюємо шматочок вершкового масла в сковороді. Відправляємо сюди цибулю, часник і печериці. Обсмажуємо все разом до прозорості цибулі.

Крок 6. Викладаємо сюди картоплю. Солимо і смажимо на середньому вогні до м’якості картоплі. Наприкінці доповнюємо подрібненою зеленню.

Крок 7. Смажена картопля з печерицями та цибулею на сковороді готові. Пригощайтеся апетитним стравою!

Картопля з куркою і печерицями на сковороді

Картопля з куркою і печерицями на сковороді виходить неймовірно ситної і апетитною. Подавайте як самостійне обідня страва. За бажанням, його можна доповнити свіжими овочами або соліннями. Обов’язково беріть на замітку і урізноманітніть своє меню!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, зубчики часнику – тонкими пластинками.

Крок 2. Обсмажуємо цибулю з часником в сковороді з рослинним маслом.

Крок 3. В цей час промиваємо куряче філе, обсушуємо його паперовим рушником і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 4. Відправляємо філе до цибулі з часником. Смажимо все разом.

Крок 5. Очищену картоплю ріжемо тонкими брусочками. Промокаємо інгредієнт паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.

Крок 6. Викладаємо картоплю в загальну масу.

Крок 7. Гриби нарізаємо тонкими пластинками. Відправляємо в сковороду. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями. Готуємо 10 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.

Крок 8. Картопля з куркою і печерицями на сковороді готова. Подавайте до столу, доповнивши зеленню, і швидше пробуйте!

Смажена картопля з печерицями та сиром

Смажена картопля з печерицями та сиром – це смачне, яскраве і нескладний у виконанні блюдо для вашого домашнього обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5 кг
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю, ріпчасту цибулю і зубчики часнику. Ретельно промиваємо гриби під водою.

Крок 2. Картоплю ріжемо тонкими пластинками.

Крок 3. Викладаємо його в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на помірному вогні 15 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. Тонкими пластинками розбираємо печериці.

Крок 5. Викладаємо гриби до картоплі. Перемішуємо і смажимо, поки гриби не придбають рум’янець.

Крок 6. Викладаємо в загальну масу подрібнену цибулю і часник. Перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин.

Крок 7. Солимо, перчимо страву, доповнюємо його тертим сиром і подрібненою зеленню. Тримаємо на вогні ще три хвилини і вимикаємо плиту.

Крок 8. Смажена картопля з печерицями та сиром готова. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Картопля з шампіньйонами і сметаною на сковороді

Картопля з шампіньйонами і сметаною на сковороді виходить неймовірно соковитою, живильної і ароматною. Яскраве гаряче блюдо різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Гриби печериці – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 200 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі від шкірки і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Дрібно нарізаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо продукти в сковороді з рослинним маслом.

Крок 3. В цей час промиваємо печериці і розділяємо їх на частини.

Крок 4. Викладаємо гриби до цибулі і моркви. Перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.

Крок 5. Нарізаємо невеликими шматками картоплю. Викладаємо її в загальну сковороду. Обсмажуємо 10 хвилин.

Крок 6. Доповнюємо страву сметаною, сіллю, перцем і подрібненим кропом. Тушкуємо все разом до м’якості картоплі.

Крок 7. Картопля з шампіньйонами і сметаною на сковороді готова. Подавайте яскраве частування до столу!

Смажена картопля з маринованими печерицями

Смажена картопля з маринованими печерицями – це цікаве, яскраве за смаком і просте у виконанні блюдо для вашого домашнього обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Печериці мариновані – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість маринованих грибів. Зливаємо з них зайву рідину.

Крок 2. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо під водою.

Крок 3. Далі овоч розбираємо на тонкі брусочки.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Опускаємо сюди картопляну соломку. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.

Крок 5. Відправляємо до картоплі подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок 6. Ріжемо мариновані шампіньйони. Відправляємо їх в сковороду. Солимо, перчимо блюдо і продовжуємо смажити до повної готовності картоплі.

Крок 7. Смажена картопля з маринованими печерицями готова. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Картопля з замороженими печерицями на сковороді

Картопля з замороженими печерицями на сковороді порадує вас простим і швидким кулінарним процесом. Готове блюдо вийде дуже ситним, апетитним і ароматним. Подавайте його до сімейного обіду. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Печериці заморожені – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожених грибів даємо трохи часу підтанути. Якщо вони занадто великі, то нарізаємо їх.

Крок 2. Викладаємо гриби в сковороду з рослинним маслом. Готуємо до випаровування вологи.

Крок 3. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо під водою.

Крок 4. Далі овоч розбираємо на тонкі брусочки.

Крок 5. Відправляємо картоплю до грибів.

Крок 6. Сюди ж викладаємо подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок 7. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 8. Перемішуємо і смажимо до готовності картоплі. Можна спробувати на сіль і, при необхідності, додати.

Крок 9. Картопля з замороженими печерицями на сковороді готова. Подавайте частування до столу!