Смажена картопля з шампіньйонами на сковороді – це просте і неймовірно смачне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування можна подавати до столу як гарнір або як самостійне частування для сімейного обіду або вечері. Для приготування апетитною картоплі з грибами різними способами використовуйте нашу добірку із семи перевірених рецептів.
Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді
Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді – це апетитне і просте у виконанні блюдо для вашого домашнього обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
4 порц.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Картопля 1 кг
- Часник 1 зуб.
- Сіль за смаком
- Петрушка за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Добре промиваємо печериці і нарізаємо їх тонкими пластинками.
- підготовлені гриби Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до яскравої рум’яної скоринки. Додаємо дрібку солі.
- Очищаємо і промиваємо картоплю, нарізаємо його тонкою соломкою.
- Викладаємо з картопля до грибів. Підливаємо рослинне масло і перемішуємо.
- Обсмажуємо близько 15 хвилин на середньому вогні. Солимо за смаком і доповнюємо подрібненим часником.
- Подрібнюємо петрушку і додаємо її в блюдо перед подачею.
- Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Смажена картопля з печерицями та цибулею на сковороді
Смажена картопля з печерицями та цибулею на сковороді порадує вас нескладним кулінарним процесом. Готове блюдо вийде яскравим смаком і неймовірно ароматним. Подавайте його до обіду в колі сім’ї. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Гриби шампіньйони – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо його під водою.
Крок 2. Далі овоч нарізаємо кружечками невеликої товщини.
Крок 3. Ріжемо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю, часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Крок 4. Добре промиваємо гриби під водою і нарізаємо тонкими пластинками.
Крок 5. Розтоплюємо шматочок вершкового масла в сковороді. Відправляємо сюди цибулю, часник і печериці. Обсмажуємо все разом до прозорості цибулі.
Крок 6. Викладаємо сюди картоплю. Солимо і смажимо на середньому вогні до м’якості картоплі. Наприкінці доповнюємо подрібненою зеленню.
Крок 7. Смажена картопля з печерицями та цибулею на сковороді готові. Пригощайтеся апетитним стравою!
Картопля з куркою і печерицями на сковороді
Картопля з куркою і печерицями на сковороді виходить неймовірно ситної і апетитною. Подавайте як самостійне обідня страва. За бажанням, його можна доповнити свіжими овочами або соліннями. Обов’язково беріть на замітку і урізноманітніть своє меню!
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Філе куряче – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, зубчики часнику – тонкими пластинками.
Крок 2. Обсмажуємо цибулю з часником в сковороді з рослинним маслом.
Крок 3. В цей час промиваємо куряче філе, обсушуємо його паперовим рушником і нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 4. Відправляємо філе до цибулі з часником. Смажимо все разом.
Крок 5. Очищену картоплю ріжемо тонкими брусочками. Промокаємо інгредієнт паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.
Крок 6. Викладаємо картоплю в загальну масу.
Крок 7. Гриби нарізаємо тонкими пластинками. Відправляємо в сковороду. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями. Готуємо 10 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.
Крок 8. Картопля з куркою і печерицями на сковороді готова. Подавайте до столу, доповнивши зеленню, і швидше пробуйте!
Смажена картопля з печерицями та сиром
Смажена картопля з печерицями та сиром – це смачне, яскраве і нескладний у виконанні блюдо для вашого домашнього обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 0,5 кг
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир твердий – 50 гр.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю, ріпчасту цибулю і зубчики часнику. Ретельно промиваємо гриби під водою.
Крок 2. Картоплю ріжемо тонкими пластинками.
Крок 3. Викладаємо його в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на помірному вогні 15 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 4. Тонкими пластинками розбираємо печериці.
Крок 5. Викладаємо гриби до картоплі. Перемішуємо і смажимо, поки гриби не придбають рум’янець.
Крок 6. Викладаємо в загальну масу подрібнену цибулю і часник. Перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин.
Крок 7. Солимо, перчимо страву, доповнюємо його тертим сиром і подрібненою зеленню. Тримаємо на вогні ще три хвилини і вимикаємо плиту.
Крок 8. Смажена картопля з печерицями та сиром готова. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!
Картопля з шампіньйонами і сметаною на сковороді
Картопля з шампіньйонами і сметаною на сковороді виходить неймовірно соковитою, живильної і ароматною. Яскраве гаряче блюдо різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Гриби печериці – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – 200 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо овочі від шкірки і промиваємо їх під водою.
Крок 2. Дрібно нарізаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо продукти в сковороді з рослинним маслом.
Крок 3. В цей час промиваємо печериці і розділяємо їх на частини.
Крок 4. Викладаємо гриби до цибулі і моркви. Перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.
Крок 5. Нарізаємо невеликими шматками картоплю. Викладаємо її в загальну сковороду. Обсмажуємо 10 хвилин.
Крок 6. Доповнюємо страву сметаною, сіллю, перцем і подрібненим кропом. Тушкуємо все разом до м’якості картоплі.
Крок 7. Картопля з шампіньйонами і сметаною на сковороді готова. Подавайте яскраве частування до столу!
Смажена картопля з маринованими печерицями
Смажена картопля з маринованими печерицями – це цікаве, яскраве за смаком і просте у виконанні блюдо для вашого домашнього обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Печериці мариновані – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість маринованих грибів. Зливаємо з них зайву рідину.
Крок 2. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо під водою.
Крок 3. Далі овоч розбираємо на тонкі брусочки.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Опускаємо сюди картопляну соломку. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.
Крок 5. Відправляємо до картоплі подрібнену ріпчасту цибулю.
Крок 6. Ріжемо мариновані шампіньйони. Відправляємо їх в сковороду. Солимо, перчимо блюдо і продовжуємо смажити до повної готовності картоплі.
Крок 7. Смажена картопля з маринованими печерицями готова. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!
Картопля з замороженими печерицями на сковороді
Картопля з замороженими печерицями на сковороді порадує вас простим і швидким кулінарним процесом. Готове блюдо вийде дуже ситним, апетитним і ароматним. Подавайте його до сімейного обіду. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Печериці заморожені – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Заморожених грибів даємо трохи часу підтанути. Якщо вони занадто великі, то нарізаємо їх.
Крок 2. Викладаємо гриби в сковороду з рослинним маслом. Готуємо до випаровування вологи.
Крок 3. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо під водою.
Крок 4. Далі овоч розбираємо на тонкі брусочки.
Крок 5. Відправляємо картоплю до грибів.
Крок 6. Сюди ж викладаємо подрібнену ріпчасту цибулю.
Крок 7. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями за смаком.
Крок 8. Перемішуємо і смажимо до готовності картоплі. Можна спробувати на сіль і, при необхідності, додати.
Крок 9. Картопля з замороженими печерицями на сковороді готова. Подавайте частування до столу!