Смажена картопля з печерицями та сиром
Смажена картопля з печерицями та сиром – це смачне, яскраве і нескладний у виконанні блюдо для вашого домашнього обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 0,5 кг
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир твердий – 50 гр.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю, ріпчасту цибулю і зубчики часнику. Ретельно промиваємо гриби під водою.
Крок 2. Картоплю ріжемо тонкими пластинками.
Крок 3. Викладаємо його в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на помірному вогні 15 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 4. Тонкими пластинками розбираємо печериці.
Крок 5. Викладаємо гриби до картоплі. Перемішуємо і смажимо, поки гриби не придбають рум’янець.
Крок 6. Викладаємо в загальну масу подрібнену цибулю і часник. Перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин.
Крок 7. Солимо, перчимо страву, доповнюємо його тертим сиром і подрібненою зеленню. Тримаємо на вогні ще три хвилини і вимикаємо плиту.
Крок 8. Смажена картопля з печерицями та сиром готова. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!