Смажена картопля з шампіньйонами на сковороді – 7 рецептів з покроковими фото

Смажена картопля з печерицями та сиром

Смажена картопля з печерицями та сиром – це смачне, яскраве і нескладний у виконанні блюдо для вашого домашнього обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5 кг
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю, ріпчасту цибулю і зубчики часнику. Ретельно промиваємо гриби під водою.

Крок 2. Картоплю ріжемо тонкими пластинками.

Крок 3. Викладаємо його в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на помірному вогні 15 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. Тонкими пластинками розбираємо печериці.

Крок 5. Викладаємо гриби до картоплі. Перемішуємо і смажимо, поки гриби не придбають рум’янець.

Крок 6. Викладаємо в загальну масу подрібнену цибулю і часник. Перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин.

Крок 7. Солимо, перчимо страву, доповнюємо його тертим сиром і подрібненою зеленню. Тримаємо на вогні ще три хвилини і вимикаємо плиту.

Крок 8. Смажена картопля з печерицями та сиром готова. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!