Смажена картопля з шампіньйонами на сковороді – 7 рецептів з покроковими фото

Картопля з куркою і печерицями на сковороді

Картопля з куркою і печерицями на сковороді виходить неймовірно ситної і апетитною. Подавайте як самостійне обідня страва. За бажанням, його можна доповнити свіжими овочами або соліннями. Обов’язково беріть на замітку і урізноманітніть своє меню!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, зубчики часнику – тонкими пластинками.

Крок 2. Обсмажуємо цибулю з часником в сковороді з рослинним маслом.

Крок 3. В цей час промиваємо куряче філе, обсушуємо його паперовим рушником і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 4. Відправляємо філе до цибулі з часником. Смажимо все разом.

Крок 5. Очищену картоплю ріжемо тонкими брусочками. Промокаємо інгредієнт паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.

Крок 6. Викладаємо картоплю в загальну масу.

Крок 7. Гриби нарізаємо тонкими пластинками. Відправляємо в сковороду. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями. Готуємо 10 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.

Крок 8. Картопля з куркою і печерицями на сковороді готова. Подавайте до столу, доповнивши зеленню, і швидше пробуйте!