Рис з куркою та яйцем на сковороді
Рис з куркою та яйцем на сковороді – це апетитне блюдо, яке готується виключно з простих і доступних продуктів, які найчастіше є під рукою у кожної господині. Урізноманітніть свій звичний раціон і приготуйте ситна страва з крупи і ніжного м’яса.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Рис – 200-250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Горошок зелений – 150 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Моркву очищаємо і нарізаємо довгастої тонкою соломкою, викладаємо на сковорідку з олією.
Крок 2. Обсмажуємо до м’якості протягом 7-8 хвилин.
Крок 3. Куряче філе нарізаємо довільними шматочками і смажимо в іншій сковороді дочиста (близько 6 хвилин).
Крок 4. Практично готове м’ясо викладаємо до морквяної соломці.
Крок 5. Слідом додаємо горошок, свіжий або морозиво, і воду (50 мілілітрів), тушкуємо під кришкою 5-6 хвилин.
Крок 6. Яйця збиваємо і виливаємо на сковорідку з невеликою кількістю масла, смажимо при постійному помішуванні.
Крок 7. Яєчні скибочки перекладаємо до птиці і овочів.
Крок 8. Рис відварюємо в підсоленій воді.
Крок 9. До основного складу викладаємо крупу, наливаємо соєвий соус і видавлюємо через прес часник – перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 10. Страву прикрашаємо нарізаним зеленим цибулею і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!