Смажений рис з яйцем – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рис з куркою та яйцем на сковороді

Рис з куркою та яйцем на сковороді – це апетитне блюдо, яке готується виключно з простих і доступних продуктів, які найчастіше є під рукою у кожної господині. Урізноманітніть свій звичний раціон і приготуйте ситна страва з крупи і ніжного м’яса.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Рис – 200-250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Горошок зелений – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Моркву очищаємо і нарізаємо довгастої тонкою соломкою, викладаємо на сковорідку з олією.

Крок 2. Обсмажуємо до м’якості протягом 7-8 хвилин.

Крок 3. Куряче філе нарізаємо довільними шматочками і смажимо в іншій сковороді дочиста (близько 6 хвилин).

Крок 4. Практично готове м’ясо викладаємо до морквяної соломці.

Крок 5. Слідом додаємо горошок, свіжий або морозиво, і воду (50 мілілітрів), тушкуємо під кришкою 5-6 хвилин.

Крок 6. Яйця збиваємо і виливаємо на сковорідку з невеликою кількістю масла, смажимо при постійному помішуванні.

Крок 7. Яєчні скибочки перекладаємо до птиці і овочів.

Крок 8. Рис відварюємо в підсоленій воді.

Крок 9. До основного складу викладаємо крупу, наливаємо соєвий соус і видавлюємо через прес часник – перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 10. Страву прикрашаємо нарізаним зеленим цибулею і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!