Спагеті у вершковому соусі — це проста і смачна їжа. Виглядає дуже привабливо і апетитно. Якщо ви любите швидкі і нескладні рецепти, ця добірка ідеальний варіант для вас. Страва підходить для щоденного використання або для зустрічі друзів у невеликому колі. Наповнювачі страв самі різні – від бюджетних наповнювачів до більш дорогих. Незважаючи на це, всі інгредієнти легко придбати в будь-якому супермаркеті.
Спагетті в вершково-часниковому соусі з креветками
Спагетті в вершково-часниковому соусі з креветками ваблять своїм ароматом. Почувши запахи, складно відмовитися від запашного частування. Якщо в морозилці є креветки і гості ось-ось прийдуть, запам’ятовуйте рецепт і бігом готувати. Ситне частування гідно оплесків. Покуштувавши спагетті, ви отримаєте масу позитивних емоцій.
Інгредієнти на
3 порц.
- Спагетті 150 гр.
- Креветки заморожені 300 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 40 гр.
- Біле сухе вино 30 мл
- Вершки 180 мл
- Часник 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста 40 гр.
- Паприка 1 ч. л.
- Масло вершкове 30 гр.
- Вода 1 л
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка 4 гілки
Процес приготування:
- Збираємо інгредієнти за списком. При бажанні пармезан замінюємо іншим твердим сиром.
- Попередньо розморожуємо креветки. Відокремлюємо панцир. Видаляємо кишкову вену. Заливаємо водою і гарненько змиваємо.
- Оброблені креветки складаємо в миску. Приправляємо сіллю, перцем і паприкою. Ретельно об’єднуємо компоненти і відставляємо в сторону.
- Каструлю наповнюємо водою. Встановлюємо на плиті і доводимо до закипання.
- Сковорідку прогріваємо на середній температурі і розпускаємо трохи вершкового масла. Розподіляємо замариновані креветки. Швидко обсмажуємо з двох сторін.
- З лука прибираємо лушпиння, промиваємо і дрібно нарізаємо.
- Попередньоющодо очищений часник подрібнюємо часникодушилкою.
- Підрум’янені креветки перекладаємо в тарілку.
- На сковорідку, де обсмажувалися креветки, додаємо вершкове масло і подрібнену цибулю. Обсмажуємо кілька хвилин.
- Коли вода в каструлі закипить, додаємо сіль. Відправляємо макаронні вироби і варимо у відповідності з вказівками на зворотному боці пачки.
- До пассерованному луку перекладаємо часник і готуємо буквально хвилину.
- Наливаємо біле вино і тушкуємо пару хвилин.
- Поступово додаємо вершки і доводимо до кипіння.
- Подрібнюємо сир.
- У вершковий соус відправляємо частину подрібненого сиру.
- Насипаємо сіль, перець і паприку. Гарненько вмішуємо і нагріваємо масу, чекаємо повного розчинення сиру.
- Знімаємо соус з плити. Перекладаємо проціджений спагетті і золотисті креветки.
- Ретельно розмішуємо, щоб соус рівномірно покривав всі компоненти.
- Промиту петрушку дрібно рубаємо.
- Красиві тарілки наповнюємо спагетті, прикрашаємо залишками подрібненого сиру і рубаною петрушкою. Приємного апетиту!
Спагетті з куркою в вершковому соусі
Спагетті з куркою в вершковому соусі – бюджетний варіант для сімейного обіду або вечері. Готується швидко, а вершковий смак зводить з розуму. Для тих, хто не стежить за калорійністю страв, рекомендую вибирати м’якоть курячого стегна. Виходить дуже апетитно!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Спагетті – 200 гр.
- Куряче філе/м’якоть курячого стегна – 300 гр.
- Сир – 100 гр.
- Молоко/вершки – 30 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю набираємо воду, встановлюємо середній нагрів і чекаємо закипання. Підсолюємо воду і опускаємо спагетті. Варимо, як написано на упаковці. Очищену цибулю подрібнюємо і пасеруємо на розігрітій сковорідці з олією.
Крок 2. Смажимо до прозорості, а тим часом куряче філе ріжемо кубиками і перекладаємо в сковорідку.
Крок 3. Обсмажуємо, поки куряче м’ясо не змінить колір.
Крок 4. Потім солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком. Викладаємо вершкове масло і гарненько розмішуємо. Масло додасть приємний аромат страви.
Крок 5. Макарони проціджуємо через друшляк і викладаємо до вмісту сковороди. Наливаємо молоко (при бажанні замінюємо вершками) і посипаємо подрібненим сиром.
Крок 6. Обережно помішуючи, доводимо страву до готовності. Сир повинен повністю розплавитися. Можна зміксувати кілька видів сиру.
Крок 7. Вершкові спагетті з куркою розкладаємо по порціях, за бажанням прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!
Спагетті з вершками і сиром
Спагетті з вершками і сиром відмінно підійдуть тим, хто не вживає м’ясо. Незважаючи на відсутність м’ясних складових, страва виходить досить ситним. Часник надає шикарний аромат, а вершки в компанії з сиром – непередаваний ніжний смак. Страва готується максимально швидко, що не може не порадувати зайнятих людей.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Склад:
- Спагетті – 200 гр.
- Щавель – 10 гр.
- Сир – 50 гр.
- Вершки 33% – 50 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь готуємо всі складові вершкового страви. Щавель гарненько промиваємо і висушуємо. З часнику прибираємо лушпиння.
Крок 2. Подрібнюємо часник зручним способом. В даному випадку на тертці.
Крок 3. Повторюємо процедуру з твердим сиром.
Крок 4. У каструлю набираємо воду і ставимо на плиту кип’ятитися. Киплячу воду солимо, а потім занурюємо в неї спагетті.
Крок 5. Варимо відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.
Крок 6. Розпечену сковорідку промазуємо рослинним маслом і викладаємо підготовлений часник.
Крок 7. Через хвилину додаємо подрібнений щавель, злегка обсмажуємо.
Крок 8. Приправляємо сіллю і меленим перцем.
Крок 9. Зачерпываем ополоник води, в якій готувалися спагетті, і виливаємо на сковорідку.
Крок 10. Ретельно розмішуємо і доводимо до кипіння.
Крок 11. Потроху вливаємо вершки.
Крок 12. Прогріваємо соус.
Крок 13. Насипаємо подрібнений сир.
Крок 14. Макарони зливаємо через друшляк. Чекаємо, поки стече вся рідина. Перекладаємо спагетті в вершковий соус.
Крок 15. Об’єднуємо інгредієнти і прогріваємо пару хвилин.
Крок 16. Гарний посуд наповнюємо готовим блюдом. За бажанням посипаємо невеликою кількістю сиру і прикрашаємо листком щавлю.
Спагеті з грибами у вершковому соусі
Спагеті з грибами у вершковому соусі – блюдо, яке підкорить ваших гостей. Незважаючи на використання звичайних продуктів, смак частування складно передати словами. Інгредієнти в ансамблі перетворюються на чудове частування, яке не соромно подати в якості основного блюда на сімейному подію або святковому заході. Готується просто і за максимально короткий час.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4
Склад:
- Спагетті – 0,5 пачки.
- Печериці – 500 гр.
- Вершки – 1 склянка
- Часник – 4-5 зубчиків.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для зручності в одному місці збираємо продукти.
Крок 2. У каструлі доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і викладаємо спагетті.
Крок 3. Варимо макарони до готовності і зливаємо через друшляк. Щоб макарони не злиплися, наливаємо пару ложок рослинного масла і перемішуємо.
Крок 4. З грибів знімаємо шкірку, оновлюємо зріз на ніжці. Нарізаємо довільно. Печериці при бажанні замінюємо іншими грибами.
Крок 5. Цибуля позбавляємо від лушпиння. Обполіскуємо під краном, подрібнюємо, як подобається.
Крок 6. Повторюємо процедуру з часником.
Крок 7. Розігріваємо казан на сильному вогні. Додаємо вершкове масло і вивантажуємо цибулю і часник, пасеруємо до прозорості.
Крок 8. До обсмажування додаємо підготовлені печериці, приправляємо сіллю і перцем. Готуємо 5 хвилин, зрідка помішуємо.
Крок 9. Наливаємо вершки, добре розмішуємо.
Крок 10. Мінімізуємо нагрівання і тушкуємо соус 7-10 хвилин.
11. Викладаємо спагетті, об’єднуємо складові, готуємо буквально хвилину. Прибираємо з вогню.
Крок 12. Тарілку наповнює макаронними виробами, декоруємо зеленню за бажанням. Приємного апетиту!
Спагетті з беконом у вершковому соусі
Спагетті з беконом у вершковому соусі забере не більше півгодини для свого виконання. Початківці господині оцінять захоплюючий процес і здивують гарною подачею рідних і близьких. Брокколі надає яскраві фарби страви і сприяє кращому його перетравлювання. Ситне блюдо рекомендують подавати на обід. Так як для вечері воно буде важкувато.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3
Склад:
- Спагетті – 175 гр.
- Брокколі – 100 гр.
- Бекон – 50 гр.
- Вершки 10% – 125 мл
- Часник – 1 зубчик
- Масло вершкове – 25 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Виставляємо необхідний набір продуктів на робочу поверхню.
Крок 2. Кип’ятимо каструлю з водою, додаємо трохи солі. Перекладаємо капусту. Готуємо, поки брокколі не звариться.
Крок 3. Довільно нарізаємо бекон. Прогріваємо сковорідку з вершковим маслом, перекладаємо підготовлений бекон. Обсмажуємо кілька хвилин, не забуваючи помішувати.
Крок 4. Зварену брокколі зливаємо через друшляк і обдаємо холодною водою. Чекаємо, поки стече рідина.
Крок 5. Зварену броколі за бажанням розрізаємо на кілька частин.
Крок 6. У каструлю наливаємо воду, ставимо на середній вогонь. Коли вода закипить, відправляємо спагетті. Трохи солимо і варимо 5-6 хвилин.
Крок 7. Подрібнюємо очищений часник і відправляємо до бекону. Швидко обсмажуємо, постійно помішуючи.
Крок 8. Слідом перекладаємо підготовлену брокколі. Об’єднуємо компоненти.
Крок 9. Наливаємо вершки. Додаємо сіль і перець за смаком. Доводимо до кипіння. Варимо 3 хвилини.
Крок 10. Макаронні вироби проціджуємо, залишаємо, щоб позбутися від надлишків води.
Крок 11. Перекладаємо соус і змішуємо інгредієнти.
Крок 12. Готуємо пару хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 13. Запашне частування ділимо на порції і пригощаємо своїх рідних і близьких. Приємного апетиту!
Спагетті з кальмарами і вершками
Спагетті з кальмарами і вершками – ідеальне блюдо для любителів морепродуктів і тих, хто не їсть м’ясо. Просте частування під силу початківцям кулінарам. Складнощів у процесі не виявлено. Можуть виникнути деякі затримки у підготовці кальмарів, але завжди можна звернутися до інтернету. Головне – не боятися і діяти!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Спагетті – 500 гр.
- Кальмари – 4 шт.
- Сир – 50 гр.
- Мускатний горіх – 1 щіпка.
- Вершки 20% – 70 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулину звільняємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.
Крок 2. На прогрітій сковороді розпускаємо вершкове масло і перекладаємо подрібнену цибулю. Смажимо до прозорості.
Крок 3. Кальмари промиваємо під краном, перекладаємо в миску і заливаємо крутим окропом. Виймаємо з води, видаляємо хорду і знімаємо шкірку. Повторно промиваємо, і ріжемо соломкою.
Крок 4. Підготовлені кальмари перекладаємо до прозорого цибулі і готуємо разом кілька хвилин.
Крок 5. До обсмажених компонентів наливаємо вершки. Приправляємо сіллю, перцем, паприкою і за смаком присмачую мускатним горіхом. Мінімізуємо нагрівання, прикриваємо кришкою і тушкуємо 3-4 хвилини.
Крок 6. У глибоку каструлю наливаємо воду і ставимо на середню конфорку. Коли вода закипить, вивантажуємо спагетті. Варимо по інструкції, зазначеної на упаковці.
Крок 7. Зварені спагетті зливаємо через друшляк і залишаємо на пару хвилин, щоб стекла зайва рідина.
Крок 8. Все це час кальмари з цибулею доходять під кришкою.
Крок 9. Подаємо страву. Тарілку наповнюємо відварними макаронними виробами. Зверху розподіляємо соус з морепродуктів і прикрашаємо попередньо подрібненим сиром. Приємного апетиту!
Спагетті з мідіями в вершковому соусі
Спагетті з мідіями в вершковому соусі виглядають презентабельно. Таке частування гідно прикрасить своєю присутністю дружнє або сімейний захід. Готується нескладно, а кінцевий результат сподобається всім. Яскравий смак і аромат принесе задоволення вам і вашим гостям.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2
Склад:
- Спагетті (відварені) – 400 гр.
- Мідії морожені – 500 гр.
- Сир твердий – 25 гр. на порцію.
- Вершки – 250 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Помідори – 2 шт.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний гострий мелений – за смаком.
- Петрушка сушена – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь витягаємо морожені мідії. Перекладаємо в сито або друшляк і поміщаємо в раковину. Даємо відтанути. Після чого гарненько промиваємо під краном. Викладаємо на рушник і позбавляємося від надлишків вологи. Промиваємо помідори. Очищаємо часник.
Крок 2. Розігріваємо сковорідку. Наливаємо олію і даємо прогрітися. Акуратно вивантажуємо морепродукти. Готуємо до випаровування зайвої вологи.
Крок 3. Підготовлені помідори подрібнюємо теркою, за бажанням знімаємо шкірку.
Крок 4. Очищений часник подрібнюємо.
Крок 5. Сир перетворюємо в стружку за допомогою терки.
Крок 6. Коли мідії дійдуть до напівготовності, перекладаємо до них подрібнені овочі.
Крок 7. Приправляємо сіллю, перцем і сухим базиліком. Тушкуємо на середній температурі 5 хвилин.
Крок 8. Після чого насипати суху петрушку і додаємо вершки. Об’єднуємо складові і прогріваємо кілька хвилин. При необхідності регулюємо смак спеціями.
Крок 9. Відварюємо спагетті, як зазначено на пачці. Після чого зливаємо рідину і відправляємо макарони до соусу з морепродуктів. Перемішуємо і готуємо ще хвилину. Прикриваємо кришкою і прибираємо з вогню. Блюдо ділимо на порції, посипаємо тертим сиром і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Спагетті з червоною рибою у вершковому соусі
Спагетті з червоною рибою у вершковому соусі – моє улюблене блюдо. Готую його частіше інших. Вже дуже подобається гармонійне поєднання інгредієнтів. Блюдо зазвичай подаю на вечерю. Готується вона просто і не потрібно годинами стояти біля плити. Якщо ви теж любите смачну і швидку їжу – швидше втілюйте в життя!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2
Склад:
- Спагетті – 150 гр.
- Філе сьомги – 200 гр.
- Сир (м’яких сортів) – 100 гр.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Вершки 10-20% – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’якоть сьомги (на розсуд замінюємо інший червоною рибою) ріжемо середніми за розміром кубиками. Поливаємо соком видавленим лимона і приправляємо спеціями за смаком.
Крок 2. Нагріваємо сковороду виливаємо вершки (жирність продукту вибираємо за смаком). Прогріваємо і натираємо сир (ідеально підходить моцарела). Уварюють на тихому вогні, поки сир не розчиниться. Відразу ж знімаємо з плити.
Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо, пасеруємо на іншій сковорідці, змащеній олією. Для вершкового смаку можна змішати вершкове масло з рослинним маслом 1:1.
Крок 4. До змінила колір цибулі вивантажуємо шматочки риби і доводимо до готовності, періодично змішуючи.
Крок 5. Варимо спагетті в підсоленій киплячій воді, зливаємо через сито і перекладаємо до риби. Додаємо вершковий соус. Присмачую сіллю і перцем, акуратно перемішуємо, щоб не порушувати цілісність продуктів. За бажанням приправляємо спеціями.
Крок 6. Вимиту зелень подрібнюємо і декоруємо зверху. Для прикраси вибираємо зелень за бажанням. Чим більше асортимент, тим насиченіший смак. Святковим частуванням наповнюємо посуд для подачі і презентуємо гостям. Приємного апетиту!
Спагетті з вершками і фрикадельками
Спагетті з вершками і фрикадельками – домашній варіант апетитною їжі. Для фрикадельок можна використовувати покупної курячий фарш, якщо немає часу. Або приготувати його самостійно, якщо нікуди не поспішайте. М’ясні кульки в поєднанні з макаронними виробами дуже подобаються дітям. Якщо ваші малюки перебірливі в їжі, обов’язково спробуйте!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Склад:
- Спагетті – 200 гр.
- Куряче філе – 1 шт.
- Томатний сік – 0,5 склянки
- Сухарі для панірування – 1 ст. л.
- Вершки/молоко – 0,5 склянки
- Вода – 0,5 склянки
- Борошно – 1 ст. л.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Сушені трави – за смаком.
- Масло оливкова – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Зелень петрушки – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Візьмемо розморожений фарш або куряче філе, якщо використовувати м’якоть стегна, кульки будуть соковитіше. При бажанні можна приготувати фрикадельки з іншого м’яса.
Крок 2. Оброблене м’ясо перекручуємо через м’ясорубку. Присмачую сіллю, спеціями і рубаною зеленню.
Крок 3. Ретельно вимішуємо фарш і додаємо панірувальні сухарі.
Крок 4. Наливаємо трохи вершків і замішуємо в напівфабрикат.
Крок 5. Змочуючи руки у воді, скачуємо кульки однакового розміру.
Крок 6. На сковорідці нагріваємо оливкову олію, а підготовлені фрикадельки обвалюємо в борошні. Підготовлені фрикадельки перекладаємо на гаряче масло.
Крок 7. Підрум’янюємо з усіх боків.
Крок 8. До смажених фрикадельок наливаємо томатний сік і вершки. Додаємо половину склянки води. Приправляємо сіллю і іншими спеціями за бажанням. Балансуємо смак цукровим піском. Доводимо соус до кипіння.
Крок 9. Тушкуємо на мінімальному вогні до загусання соусу.
Крок 10. Окремо кип’ятимо воду і трохи підсолюємо. Відправляємо в воду і варимо спагетті час, вказаний на упаковці. Після чого зливаємо через друшляк і чекаємо, коли стече вся рідина.
Крок 11. Тарілки наповнюємо відварними спагетті. Зверху наливаємо соус і викладаємо фрикадельки. За бажанням прикрашаємо листочками петрушки, в’яленими помідорами і каперсами.
Крок 12. Духмяне страву готове для дегустації. Приємного апетиту!
Спагетті з індичкою в вершковому соусі
Спагетті з індичкою в вершковому соусі – ситне блюдо, яке можна віднести до «зожным». Частування багате білком, добре насичує і не відкладеться на боках, якщо їсти його в міру. Страва готується просто і за короткий час. Якщо немає печериць, візьміть інші гриби або не використовувати зовсім. Мені дуже подобається поєднання з печерицями. Пробуйте, це дуже смачно! Приготувавши хоча б раз, рецепт стане гостем.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Склад:
- Спагетті – 150 гр.
- Філе індички – 250 гр.
- Печериці – 250 гр.
- Вершки 10% – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. М’ясо (на розсуд замінюємо іншою частиною індички) споліскуємо і видаляємо краплі води. Очищаємо цибулю.
Крок 2. З печериць знімаємо шкірку і нарізаємо скибочками. Можна взяти заморожені або консервовані гриби за бажанням.
Крок 3. Індичку і цибулю подрібнюємо, дотримуючись приблизно однакову нарізку.
Крок 4. Розігріваємо сковорідку наливаємо олію. У кипляче масло акуратно вивантажуємо підготовлену нарізку. Періодично помішуючи, обсмажуємо. Вливаємо трохи води і тушкуємо 10 хвилин, накривши кришкою.
Крок 5. Макаронні вироби варимо так, як зазначено на упаковці. Потім проціджуємо через друшляк. Додаємо до соусу вершки (жирність продукту непринципова) і чекаємо закипання. Перекладаємо спагетті. Присмачую сіллю і перцем за смаком. За смаком додаємо інші приправи.
Крок 6. Акуратно перемішуємо блюдо, прогріваємо буквально хвилину і прибираємо з вогню. Ароматне частування розкладаємо в гарний посуд і їмо. Приємного апетиту!