Страви з рисовим папером – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Страви з рисовим папером – це величезний список смачних і корисних страв, з приготуванням яких впорається навіть школяр. Хоч папір, приготовлена з рисового борошна, і є дещо екзотично продуктом, готування з нею – це суцільне задоволення, бо для того, щоб компонент став еластичним, лист досить занурити у воду на кілька секунд. Рисовий папір чудово поєднується з м’ясом і морепродуктами, також, якщо ви любитель смаженого, то її можна підрум’янити на сковороді і заодно, підігріти складові ролу.

Спрінг роли з рисового паперу

Спрінг роли з рисового паперу можна готувати з найрізноманітнішими інгредієнтами, але сьогодні вашій увазі пропонується рецепт легкого і поживної страви, в якому ми зробимо акцент на свіжі овочі. Доповнимо овочеве асорті креветками і отримаємо не тільки корисний, але і дуже смачний перекус!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рисовий папір 4 аркушів
  • Креветки заморожені 150 гр.
  • Огірок 1 шт.
  • Перець болгарський ½ т.
  • Морква 1 шт.
  • Салат Айсберг 1 пучок
  • Локшина рисова 50 гр.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • соєвий Соус за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Попередньо розморожені креветки очищаємо від голови, хвоста і панцира, присипаємо дрібкою солі і перцю – підсмажуємо за 60 секунд з кожної сторони на розігрітому рослинному маслі.
  2. Тонкими довгастими скибочками нарізаємо очищену морквину і промитий огірок.
  3. Аналогічним способом м’якоть подрібнюємо солодкого перцю.
  4. варимо Рисову локшину відповідно до інструкції, відкидаємо на друшляк і промиваємо під струменем прохолодної води. В кількох місцях разрубаем ножем для зручності.
  5. Збираємо рол: занурюємо аркуш паперу в прохолодну воду і витримуємо 15 секунд. Перекладаємо еластичний шар на обробну дошку, кладемо начинку, відступивши кілька сантиметрів від краю.
  6. Накриваємо салат, локшину, овочі і морепродукти найближчим вільним краєм (див. фото).
  7. Загинаємо всередину верхній і нижній край паперу і звертаємо щільний рулет.
  8. Заготовки обсмажуємо на розігрітій олії по 1-2 хвилини з двох сторін, промаківающімі паперовим рушником і сервіруємо.
  9. До столу подаємо обов’язково з соєвим соусом. Приємного апетиту!

В’єтнамські млинці з рисового паперу

В’єтнамські млинці з рисового паперу мають не багатозначну назву – ньому. Німі, являють собою традиційне азіатське страва, яка користується величезною популярністю і готується всього лише за одну годину. Пропонуємо вам приготувати млинці з м’ясною начинкою і насолодитися їх чудовим смаком.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Папір рисовий – 10 аркушів.
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Фунчоза – 50 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування розморожуємо фарш, очищаємо і обполіскуємо овочі.

Крок 2. Цибулю дрібно нарізаємо, а морква подрібнюємо на бурачной тертці – обсмажуємо на рослинній олії до м’якості і світло-коричневого відтінку.

Крок 3. До засмажки викладаємо фарш, солимо і перчимо. Лопаткою розбиваємо великі грудочки.

Крок 4. Смажимо на помірному полум’я до готовності всіх складових.

Крок 5. Затока локшину на 5 хвилин окропом, вливаємо відвар і промиваємо. Ріжемо ножицями на невеликі сегменти і відправляємо до фаршу, перемішуємо і наша начинка готова.

Крок 6. Занурюємо лист рисового паперу в воду на три секунди і кладемо на плоску поверхню, в центр викладаємо частину начинки і згортаємо, підгинаючи краю.

Крок 7. Підсмажуємо млинці на олії до утворення характерною скоринки.

Крок 8. Доповнюємо зеленню і подаємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

Роли з рисового паперу з креветками

Роли з рисового паперу з креветками – це популярний і модний блюдо, яке користується величезним попитом у всіх закладах громадського харчування. Що ж, подібне страву можна запросто приготувати в домашніх умовах і поласувати ним навіть при дотриманні правильного харчування або дієти.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Креветки відварні – 24 шт.
  • Салат листовий – 8 аркушів.
  • Папір рисовий – 8 аркушів.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • соєвий Соус – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Папір на кілька секунд змочують у воді, розподіляємо по рівній поверхні і викладаємо лист салату, а також соломку з м’якоті солодкого перцю і моркви.

Крок 2. Слідом викладаємо очищені і відварні креветки.

Крок 3. Верхні і нижні краї паперу згинаємо всередину і звертаємо досить щільний рулон.

Крок 4. Або ж підверніть тільки один край, тоді закуска буде мати інший вигляд.

Крок 5. Озброюємося паличками, маку страву в соєвий соус і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Спрінг роли з рисового паперу з куркою

Спрінг роли з рисового паперу з куркою готуються наступним чином: розмочений аркуш паперу доповнюють готової птахом, свіжими овочами та різними соусами. До даних інгредієнтів рекомендуємо вам приготувати домашній соус з авокадо, кінзою і молоком – пальчики оближеш!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Папір рисовий – 8 аркушів.
  • Листя салату – 6 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник гранульований – ¼ ч. л.
  • Огірок – 1 шт.
  • Кінза – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Кінза – за смаком.
  • Йогурт натуральний – 150 гр.
  • Часник гранульований – ½ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування з соусу: у блендер виливаємо половину молока, додаємо спеції, йогурт, м’якоть авокадо і кінзу.

Крок 2. На високих оборотах збиваємо до однорідності і регулюємо густоту по своєму смаку, додаючи потроху молоко, що залишилося. Соус прибираємо на час в холодильну камеру.

Крок 3. Відокремлюємо філе від кістки і промиваємо під водою, обсмажуємо до рум’яності і готовності на сковороді під кришкою. Присмачую сіллю і приправами, ріжемо на дрібні кубики. Нарізаємо смужками свіжий огірок і зелене листя салату.

Крок 4. Занурюємо лист рисового паперу в широку ємність з водою на той час, який зазначено на упаковці. Виймаємо і тримаємо в руках, поки стечуть зайві краплі.

Крок 5. На папір, трохи нижче центру викладаємо всі складові апетитною начинки.

Крок 6. Звертаємо рол за типом конвертика, як фаршировані млинці або голубці.

Крок 7. Подібним чином звертаємо та інші рулетики.

Крок 8. Викладаємо на блюдо красиву тарілку і обов’язково доповнюємо охолодженим домашнім соусом – знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Нэмы з рисового паперу з фаршем

Нэмы з рисового паперу з фаршем із свинини, фунчозы і соусом, приготованому з часнику, томатної пасти та імбиру – це вишукане блюдо в’єтнамської кухні, яке в даний момент можна покуштувати в будь-якому азіатському кафе. Але так як для готування не потрібно нічого, крім потрібних продуктів і елементарних умінь – приготуємо нэмы вдома!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-6 шт.

Інгредієнти:

  • Папір рисовий – 4-6 аркушів.
  • Свинина – за смаком.
  • Фунчоза – 10 гр.
  • Морквина – ½ шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Часник – 2 зуб.
  • Кетчуп/паста томатна – 50 гр.
  • Корінь імбиру – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений цибулю і свинину пропускаємо через м’ясорубку або пробиваємо в блендері до однорідності.

Крок 2. Заливаємо фунчозу окропом і залишаємо на 10 хвилин. Після, віджимаємо руками зайву вологу і подрібнюємо за допомогою ножиць.

Крок 3. Моркву очищаємо і тремо на тертці для моркви по-корейськи.

Крок 4. Колечками шаткуємо пір’я зеленого лука.

Крок 5. Овочі, зелень, локшину і сіль відправляємо до фаршу, гарненько перемішуємо й даємо трохи постояти.

Крок 6. Занурюємо папір на 7-10 секунд у теплу воду і переносимо на бамбуковий килимок або дерев’яну дошку, кладемо начинку, як показано на фото і, згортаємо, підгинаючи верхні і нижні краю до центру.

Крок 7. Обсмажуємо млинці у великій кількості рослинного масла на відстані один від одного. Готуємо до золотистої скоринки, часто і акуратно перевертаючи.

Крок 8. Для соусу натираємо очищений зубок часнику і імбир, поєднуємо з томатною пастою або кетчупом.

Крок 9. Апетитні нэмы готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Роли з рисового паперу з червоною рибою

Роли з рисового паперу з червоною рибою – це прекрасний варіант корисного і ситного сніданку або святкової закуски, яка, як правило, «розлітається» в мить ока. Саме «Розлітається» тому, як ніхто не може відмовити собі в задоволенні поласувати свежекопченым лососем в поєднанні з авокадо і руколою.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Лосось свежекопченый – 50 гр.
  • Рукола – 50-70 гр.
  • Салат листовий/ салат «айсберг» – 150-200 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томати – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Папір рисовий – 4 аркуша.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування обполіскуємо овочі, очищаємо і натираємо на крупній тертці моркву, брусками нарізаємо авокадо, м’якоть солодкого перцю, томатів і лосось.

Крок 2. Занурюємо у воду папір на кілька секунд і кладемо на дошку, викладаємо помідор, салат, рукколу і моркву. Також доповнюємо сиром, сіллю і чорним перцем.

Крок 3. Зверху кладемо слайсы риби, авокадо і солодкий перець.

Крок 4. Звертаємо рол щільним рулетом.

Крок 5. Аналогічним способом формуємо все роли.

Крок 6. Розрізаємо на «шайби», викладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!

Смажені спрінг роли з рисового паперу

Смажені спрінг роли з рисового паперу – це неймовірно смачна закуска в азіатському стилі, на приготування якої ви витратите лічені хвилини. Головний секрет успішного приготування ролів – це швидка робота з розмоченої папером, доведеться постаратися встигнути обернути в неї начинку, поки вона не втратила свою еластичність!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 7-10 хв.

Порції – 3 шт.

Інгредієнти:

  • Креветки варено-морожені – 150 гр.
  • Папір рисовий – 3 аркуша.
  • Огірок – 1-2 шт.
  • Рукола – ½ пучка.
  • Перець «чилі» – ½ шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Соус соєвий – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. За кілька годин до початку готування витягаємо морепродукти з морозилки і залишаємо при кімнатній температурі.

Крок 2. Занурюємо креветки в киплячу воду на 1-2 хвилини.

Крок 3. Молюсків очищаємо, на бруски ріжемо промитий огірок. Також ретельно обполіскуємо руколу і стряхиваем надлишки вологи.

Крок 4. У широку ємність наливаємо воду і змочуємо папір.

Крок 5. Швидко переносимо на обробну дошку і викладаємо креветки і огірки.

Крок 6. Доповнюємо кільцями перцю чилі і зеленню.

Крок 7. Підгинаємо краю і формуємо рулети.

Крок 8. Викладаємо роли на сковороду з рослинним маслом, обов’язково на відстані один від одного.

Крок 9. Смажимо по 1-2 хвилини з кожного боку.

Крок 10. Сервіруємо і приступаємо до дегустації, обов’язково умочуючи в соєвому соусі. Приємного апетиту!

Спрінг роли з лососем і сирним сиром

Спрінг роли з лососем і сирним сиром – це святкова закуска, яка запросто прикрасить собою будь-яке застілля. Також, такі роли «завжди прийдуть на допомогу», коли неждані гості у вас на порозі, а пригостити їх нічим. Проведіть 10 хвилин на кухні і вуаля – все нагодовані!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1-2.

Склад:

  • Авокадо – ½ шт.
  • Форель слабосолона – 50 гр.
  • Папір рисовий – 1 аркуш.
  • Сир сирний – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Скибочками середньої товщини нарізаємо м’якоть авокадо і форель.

Крок 2. Рисовий папір занурюємо в воду до розм’якшення.

Крок 3. У центр папери кладемо нарізку з риби і маслянистого фрукта.

Крок 4. Змащуємо компоненти щедрим шаром сирного сиру.

Крок 5. Згинаємо краю до начинку і звертаємо рол.

Крок 6. Розрізаємо на сегменти і переходимо до трапези. Приємного апетиту!