Страви з яблуками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пастила з яблук в домашніх умовах

Пастила з яблук в домашніх умовах – це дуже смачне, корисне і повністю натуральне частування. Якщо хочете порадувати себе і близьких оригінальним десертом, то вам варто спробувати приготувати пастилу з нашого покрокового рецептом. Яблучний продукт вийде неймовірно апетитною і ароматним.

Час готування – 5 годин

Час приготування: 1 годину

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яблуко – 7 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яблука і просушуємо їх.

Крок 2. Поділяємо плоди на четвертинки. Видаляємо серцевину.

Крок 3. Викладаємо яблучні дольки в каструлю з товстим дном.

Крок 4. Закриваємо яблука кришкою і вмикаємо слабкий вогонь.

Крок 5. Спочатку тушкуємо під кришкою до розм’якшення. Кожні 3-5 хвилин перемішуємо вміст лопаткою.

Крок 6. Знімаємо кришку і уварюємо до однорідної густої маси. Загальний час томління складе приблизно 45 хвилин. Після масу повністю остуджуємо.

Крок 7. Остиглу яблучну масу перебиваємо блендером до стану ніжною кашки.

Крок 8. Деко краще застелити тефлоновим килимком. Викладаємо на нього яблучну масу. Розрівнюємо її лопаткою в тонкий акуратний шар.

Крок 9. Ставимо деко в розігріту до 100 градусів духовку. Випікаємо з конвекцією 30 хвилин. Якщо конвекції немає, відкрийте дверцята. Далі вимикаємо духовку, включаємо знову її через 30 хвилин і випікаємо ще 15 хвилин. Просушуємо за такою схемою близько 4 годин.

Крок 10. Даємо пастиле охолонути і згортаємо її в акуратну трубочку.

Крок 11. Пастила з яблук в домашніх умовах готова. Пригощайтеся!