Штрудель з яблук з листкового тіста
Штрудель з яблук з листкового тіста – це неймовірно смачна і апетитна випічка для вашого домашнього або святкового столу. Перед таким десертом встояти буде неможливо. Тому обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Яблуко – 3 шт.
- Тісто листкове дріжджове – 1 пласт.
- Цукор коричневий – 8 ст. л.
- Кориця мелена – 1 ст. л.
- Борошно для розкочування тіста.
- цукрова Пудра – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 2. Перекладаємо яблучні шматочки в глибоку тарілку. Засипаємо їх коричневим цукром і корицею. Перемішуємо. Щоб яблука не темніли, можна збризнути лимонним соком.
Крок 3. Робочу поверхню посипаємо борошном і тонко розкочуємо пласт листкового тіста.
Крок 4. Перекладаємо тісто на деко з пергаментом. На тісто викладаємо яблучну заготовку. Якщо яблука виділяють занадто багато соку, можна злегка присипати їх борошном.
Крок 5. Випікаємо заготівлю 10 хвилин при температурі 200 градусів, після злегка остуджуємо і акуратно згортаємо в щільний рулет.
Крок 6. Обмазуємо рулет розтопленим вершковим маслом.
Крок 7. Випікаємо 5 хвилин при температурі 200 градусів. Після частування перекладаємо на решітку і залишаємо остигати на 10 хвилин.
Крок 8. Штрудель з яблук з листкового тіста готовий. Подавайте до столу!