Страви з яблуками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Штрудель з яблук з листкового тіста

Штрудель з яблук з листкового тіста – це неймовірно смачна і апетитна випічка для вашого домашнього або святкового столу. Перед таким десертом встояти буде неможливо. Тому обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яблуко – 3 шт.
  • Тісто листкове дріжджове – 1 пласт.
  • Цукор коричневий – 8 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 ст. л.
  • Борошно для розкочування тіста.
  • цукрова Пудра – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2. Перекладаємо яблучні шматочки в глибоку тарілку. Засипаємо їх коричневим цукром і корицею. Перемішуємо. Щоб яблука не темніли, можна збризнути лимонним соком.

Крок 3. Робочу поверхню посипаємо борошном і тонко розкочуємо пласт листкового тіста.

Крок 4. Перекладаємо тісто на деко з пергаментом. На тісто викладаємо яблучну заготовку. Якщо яблука виділяють занадто багато соку, можна злегка присипати їх борошном.

Крок 5. Випікаємо заготівлю 10 хвилин при температурі 200 градусів, після злегка остуджуємо і акуратно згортаємо в щільний рулет.

Крок 6. Обмазуємо рулет розтопленим вершковим маслом.

Крок 7. Випікаємо 5 хвилин при температурі 200 градусів. Після частування перекладаємо на решітку і залишаємо остигати на 10 хвилин.

Крок 8. Штрудель з яблук з листкового тіста готовий. Подавайте до столу!