Пиріжки з яблуками
Пиріжки з яблуками – це неймовірно смачне, апетитне і рум’яне частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт можна подавати до чаю або в якості перекусу. Такі пиріжки вийдуть ароматними і дуже соковитими. Обов’язково спробуйте приготувати їх на нашу перевіреного рецепту!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 12 шт.
Інгредієнти:
- Яблуко – 3 шт.
- Борошно – 0,5 кг
- Молоко – 250 мл
- Дріжджі пресовані – 30 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 0,5 ч. л.
Додатково:
- Масло рослинне – для смаження.
- Цукор – 1 ст. л. для начинки.
- Шоколад – для начинки.
Процес приготування:
Крок 1. Дріжджі вимішуємо з цукром і теплим молоком.
Крок 2. Окремо просіваємо борошно через дрібне сито.
Крок 3. У борошно вливаємо заготовку з дріжджів і молока. Перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин. Після сюди відправляємо яйце, додаємо сіль і рослинне масло.
Крок 4. Замішуємо еластичне і нелипким місце.
Крок 5. Отриманий ком залишаємо на час, поки займемося начинкою. Залишати його на підйом не потрібно.
Крок 6. Очищаємо від шкірки яблука і нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо їх в сотейник і посипаємо цукром.
Крок 7. Тушкуємо яблука з цукром під кришкою до м’якості. Після викладаємо на тарілку і даємо охолонути.
Крок 8. Ком тесту ділимо на 12 кульок. Кожен кульку розгортаємо в тонкий коло. По центру кладемо яблучну начинку і трохи шматочків шоколаду.
Крок 9. З’єднуємо кола з начинкою по краях. Формуємо акуратні пиріжки.
Крок 10. Обсмажуємо пиріжки в сковороді з рослинним маслом. Готуємо до рум’янцю за три-чотири хвилини з кожного боку.
Крок 11. Пиріжки з яблуками готові. Пригощайтеся!