Страви з яблуками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пиріжки з яблуками

Пиріжки з яблуками – це неймовірно смачне, апетитне і рум’яне частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт можна подавати до чаю або в якості перекусу. Такі пиріжки вийдуть ароматними і дуже соковитими. Обов’язково спробуйте приготувати їх на нашу перевіреного рецепту!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 3 шт.
  • Борошно – 0,5 кг
  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі пресовані – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 0,5 ч. л.

Додатково:

  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цукор – 1 ст. л. для начинки.
  • Шоколад – для начинки.

Процес приготування:

Крок 1. Дріжджі вимішуємо з цукром і теплим молоком.

Крок 2. Окремо просіваємо борошно через дрібне сито.

Крок 3. У борошно вливаємо заготовку з дріжджів і молока. Перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин. Після сюди відправляємо яйце, додаємо сіль і рослинне масло.

Крок 4. Замішуємо еластичне і нелипким місце.

Крок 5. Отриманий ком залишаємо на час, поки займемося начинкою. Залишати його на підйом не потрібно.

Крок 6. Очищаємо від шкірки яблука і нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо їх в сотейник і посипаємо цукром.

Крок 7. Тушкуємо яблука з цукром під кришкою до м’якості. Після викладаємо на тарілку і даємо охолонути.

Крок 8. Ком тесту ділимо на 12 кульок. Кожен кульку розгортаємо в тонкий коло. По центру кладемо яблучну начинку і трохи шматочків шоколаду.

Крок 9. З’єднуємо кола з начинкою по краях. Формуємо акуратні пиріжки.

Крок 10. Обсмажуємо пиріжки в сковороді з рослинним маслом. Готуємо до рум’янцю за три-чотири хвилини з кожного боку.

Крок 11. Пиріжки з яблуками готові. Пригощайтеся!