Манник з яблуками в духовці
Манник з яблуками в духовці виходить напрочуд легким і повітряним. Додавання яблук додасть приємну кислинку і соковитість. Такий десерт доповнить чашечку гарячого чаю або кави. Для приготування апетитною випічки використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Яблуко – 6 шт.
- Крупа манна – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 1 ст.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Відміряємо основні інгредієнти: манну крупу, цукор, борошно і кефір.
Крок 3. Заливаємо манну крупу кефіром. Перемішуємо і даємо набрякнути.
Крок 4. Промиті і обсушені яблука ріжемо невеликими шматочками.
Крок 5. В набряклу манку всипаємо цукор. Гарненько перемішуємо.
Крок 6. Сюди ж вливаємо розтоплене вершкове масло.
Крок 7. Приєднуємо борошно і гашену оцтом соду. Вимішуємо тісто до однорідного стану. Після в готове тісто вмішуємо яблучні шматочки.
Крок 8. Перекладаємо заготовку у форму для випікання. Попередньо її обмазуємо вершковим маслом і посипаємо манною крупою. Випікаємо частування 50-60 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Крок 9. Манник з яблуками в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!