Страви з яблуками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Манник з яблуками в духовці

Манник з яблуками в духовці виходить напрочуд легким і повітряним. Додавання яблук додасть приємну кислинку і соковитість. Такий десерт доповнить чашечку гарячого чаю або кави. Для приготування апетитною випічки використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яблуко – 6 шт.
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 1 ст.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Відміряємо основні інгредієнти: манну крупу, цукор, борошно і кефір.

Крок 3. Заливаємо манну крупу кефіром. Перемішуємо і даємо набрякнути.

Крок 4. Промиті і обсушені яблука ріжемо невеликими шматочками.

Крок 5. В набряклу манку всипаємо цукор. Гарненько перемішуємо.

Крок 6. Сюди ж вливаємо розтоплене вершкове масло.

Крок 7. Приєднуємо борошно і гашену оцтом соду. Вимішуємо тісто до однорідного стану. Після в готове тісто вмішуємо яблучні шматочки.

Крок 8. Перекладаємо заготовку у форму для випікання. Попередньо її обмазуємо вершковим маслом і посипаємо манною крупою. Випікаємо частування 50-60 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Крок 9. Манник з яблуками в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!