Мармелад з яблук в домашніх умовах
Мармелад з яблук в домашніх умовах – це натуральне і смачне ласощі, перед якою важко встояти. Таке частування не зрівняється з магазинним варіантом. Тому обов’язково приготуйте його по нашому простому покрокового рецептом з фотографіями.
Час готування – 12 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яблуко кислі – 1 кг
- Цукор – 0,5 кг
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і обсушуємо яблука.
Крок 2. Розділяємо їх на часточки, обережно витягаючи серцевину. Шкірку залишаємо.
Крок 3. Далі яблука тушкуємо в мультиварці. Викладаємо їх у чашу.
Крок 4. Готуємо яблучні дольки в режимі «гасіння» 55 хвилин. Необхідно досягти повного розм’якшення яблук.
Крок 5. Отриману яблучну масу перебиваємо заглибним блендером.
Крок 6. Повертаємо яблучну подрібнену масу в каструлю. Тушкуємо ще 40 хвилин, після вмішуємо сюди цукор, корицю і додаємо лимонний сік.
Крок 7. Після додавання додаткових інгредієнтів включаємо режим «гасіння» на півтори години. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо масу, особливо в останні 30 хвилин.
Крок 8. Перевіряємо готовність лопаткою. Після проведення лопаткою в масі повинна залишитися борозенка.
Крок 9. Розливаємо заготовку по формочках і залишаємо до повного застигання. Можна залишити на ніч.
Крок 10. Мармелад з яблук в домашніх умовах готовий!