Страви з яблуками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Мармелад з яблук в домашніх умовах

Мармелад з яблук в домашніх умовах – це натуральне і смачне ласощі, перед якою важко встояти. Таке частування не зрівняється з магазинним варіантом. Тому обов’язково приготуйте його по нашому простому покрокового рецептом з фотографіями.

Час готування – 12 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яблуко кислі – 1 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо яблука.

Крок 2. Розділяємо їх на часточки, обережно витягаючи серцевину. Шкірку залишаємо.

Крок 3. Далі яблука тушкуємо в мультиварці. Викладаємо їх у чашу.

Крок 4. Готуємо яблучні дольки в режимі «гасіння» 55 хвилин. Необхідно досягти повного розм’якшення яблук.

Крок 5. Отриману яблучну масу перебиваємо заглибним блендером.

Крок 6. Повертаємо яблучну подрібнену масу в каструлю. Тушкуємо ще 40 хвилин, після вмішуємо сюди цукор, корицю і додаємо лимонний сік.

Крок 7. Після додавання додаткових інгредієнтів включаємо режим «гасіння» на півтори години. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо масу, особливо в останні 30 хвилин.

Крок 8. Перевіряємо готовність лопаткою. Після проведення лопаткою в масі повинна залишитися борозенка.

Крок 9. Розливаємо заготовку по формочках і залишаємо до повного застигання. Можна залишити на ніч.

Крок 10. Мармелад з яблук в домашніх умовах готовий!