Оладки на кефірі з яблуками
Оладки на кефірі з яблуками – дуже просте і смачне частування для сімейного сніданку або перекусу. Такий продукт вийде неймовірно соковитим, ароматним і цікавим за смаком. Особливо такі оладки оцінять молодші члени родини. Для приготування використовуйте цікаву кулінарну ідею!
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яблуко – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Сода – 1 щіпка.
- Кориця – 5 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо склянку кефіру і вливаємо його в глибоку миску. Вибирайте посуд, придатну для замішування тіста на оладки.
Крок 2. Розбиваємо в миску з кисломолочним продуктом куряче яйце. Перемішуємо віночком до однорідності.
Крок 3. Яблука промиваємо водою, повністю очищаємо від шкірки і розбираємо на невеликі кубики.
Крок 4. Викладаємо нарізані яблука в суміш з кефіру і яйця. Перемішуємо.
Крок 5. В заготовку просіваємо борошно з содою. Використовуйте для цього дрібне металеве сито.
Крок 6. Додаємо цукор, сіль і трохи меленої кориці. Гарненько все перемішуємо до зникнення борошняних грудочок.
Крок 7. Нагріваємо сковороду на плиті, виливаємо рослинне масло. Столовою ложкою виливаємо сюди ніжне тісто з яблуками. Смажимо оладки до золотистого кольору з обох сторін.
Крок 8. Оладки на кефірі з яблуками готові. Подавайте пишне і рум’яне страву до столу!