Страви з яблуками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Оладки на кефірі з яблуками

Оладки на кефірі з яблуками – дуже просте і смачне частування для сімейного сніданку або перекусу. Такий продукт вийде неймовірно соковитим, ароматним і цікавим за смаком. Особливо такі оладки оцінять молодші члени родини. Для приготування використовуйте цікаву кулінарну ідею!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Яблуко – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Кориця – 5 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо склянку кефіру і вливаємо його в глибоку миску. Вибирайте посуд, придатну для замішування тіста на оладки.

Крок 2. Розбиваємо в миску з кисломолочним продуктом куряче яйце. Перемішуємо віночком до однорідності.

Крок 3. Яблука промиваємо водою, повністю очищаємо від шкірки і розбираємо на невеликі кубики.

Крок 4. Викладаємо нарізані яблука в суміш з кефіру і яйця. Перемішуємо.

Крок 5. В заготовку просіваємо борошно з содою. Використовуйте для цього дрібне металеве сито.

Крок 6. Додаємо цукор, сіль і трохи меленої кориці. Гарненько все перемішуємо до зникнення борошняних грудочок.

Крок 7. Нагріваємо сковороду на плиті, виливаємо рослинне масло. Столовою ложкою виливаємо сюди ніжне тісто з яблуками. Смажимо оладки до золотистого кольору з обох сторін.

Крок 8. Оладки на кефірі з яблуками готові. Подавайте пишне і рум’яне страву до столу!