Судак на сковороді – 10 смачних рецептів приготування смаженого судака з покроковими фото

Судак з цибулею та морквою на сковороді

Судак з цибулею та морквою на сковороді порадує вас яскравим смаком та поживними властивостями. Подавайте частування до домашнього обіду, доповнивши улюбленими гарнірами до смаку. Приготувати апетитну рибу нескладно, просто дотримуйтесь простих кроків із нашого перевіреного кулінарного рецепту.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Судак – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Борошно – 70 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу заздалегідь розморожуємо, очищаємо та промиваємо. Далі обробляємо на порційні шматочки.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією. Шматки риби обвалюємо в борошні з сіллю та спеціями. Викладаємо на розігріту олію і злегка обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 3. Обсмажену рибу на якийсь час викладаємо на тарілку.

Крок 4. Натираємо моркву на тертці та цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо овочі в глибоку миску та перемішуємо між собою.

Крок 5. Далі овочі викладаємо в сковороду з олією. Обсмажуємо до м’якого стану.

Крок 6. Доповнюємо овочі сметаною та спеціями до смаку. Добре все перемішуємо.

Крок 7. У цибулю з морквою викладаємо обсмажену рибу. Закриваємо заготовку кришкою та тримаємо на невеликому вогні близько п’яти-семи хвилин.

Крок 8. Судак із цибулею та морквою на сковороді готовий. Подавайте до столу та спробуйте!