Суп з фаршем – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Суп з фаршем – це оригінальне перше блюдо, яке з легкістю різноманітить ваш звичний раціон і привнесе щось абсолютно нове у ваше меню. З додаванням м’ясного фаршу можна запросто зварити супи різних кухонь. Наприклад, ви можете приготувати класичний суп Тоскани або ж Мексики. Також м’ясна складова відмінно гармонує з різними овочами, спеціями і свіжою зеленню. Обов’язково спробуйте суп, приготовлений не на кісточці з м’ясом, а саме на фарші – результат вас приємно здивує!

Суп з фрикадельками з фаршу

Суп з фрикадельками з фаршу, виготовленого з яловичини, та ще й доповнений овочами і дрібними макаронними виробами – це саме те блюдо, яке з легкістю привнесе щось нове в ваше звичне обіднє меню. На приготування не потрібно витрачати півдня, а результат – вище всіляких похвал!

Інгредієнти на
3 л.

  • Яловичий фарш 300 гр.
  • Картопля 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Морква 150 гр.
  • Вермішель 50 гр.
  • Манна крупа 2 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Петрушка ½ пучка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода 2 л

Процес приготування:

  1. У тарілку з високими бортами викладаємо фарш, всипаємо манну крупу, сіль і чорний перець – вимішуємо для рівномірного розподілу спецій.
  2. Змочуємо долоні у воді і ліпимо фрикадельки, за розміром трохи менше абрикоса.
  3. З лука знімаємо піну і нарізаємо дрібними кубиками.
  4. Очищену моркву подрібнюємо на бурачной тертці.
  5. Видаляємо шкірку з бульб картоплі, обполіскуємо і ріжемо на шматочки середнього розміру.
  6. Необхідну кількість води (близько двох літрів) наливаємо в каструлю відповідного розміру, доводимо до кипіння і закидаємо картопляну нарізку.
  7. Слідом закидаємо ріпчасту цибулю.
  8. І моркву. Бульйон доводимо до кипіння і приправляємо лавром, сіллю і меленим перцем.
  9. Акуратно і по одній переміщуємо м’ясні кульки в суп, відварюємо протягом 15-20 хвилин. Час може варіюватися від розміру заготовок.
  10. Потім доповнюємо суп з вермішеллю і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
  11. Рубаємо петрушку і відправляємо в апетитний суп – вимикаємо нагрів.
  12. Ароматне перше блюдо розливаємо по тарілках і подаємо до столу, на радість домочадців. Приємного апетиту!

Суп з фрикадельками з рису і фаршу

Суп з фрикадельками з рису і фаршу готується в рази швидше, ніж готувати бульйон на м’ясі з кісточкою. Для готовності фаршу і картоплі з рисом нам знадобиться не більше години, за цей час бульйон встигне стати наваристим і приємно здивує вас своєю прозорістю.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3,8 л.

Інгредієнти:

  • Фарш з яловичини – 500 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Рис – 1 склянка
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування фрикадельок в робочій ємності об’єднуємо подрібнений часник, півсклянки крупи, фарш, сіль і перець – ретельно перемішуємо і трохи оббиваємо прямо в тарілці. Формуем заготовки.

Крок 2. У каструлю наливаємо воду і акуратно викладаємо напівфабрикати з яловичини, включаємо нагрівання і обов’язково позбавляємося від утворюється пінки за допомогою шумівки.

Крок 3. Очищаємо і промиваємо овочі, на великі сегменти розрізаємо картоплю, моркву ріжемо півкільцями.

Крок 4. Лук «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо так, як показано на фото. Овочеве асорті і залишився рис закидаємо в бульйон і варимо протягом півгодини. Перед вимиканням присмачую сіллю і рубаною зеленню.

Крок 5. Наваристий суп з прозорим бульйоном подаємо до столу і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Тосканський суп з фаршем і вершками

Тосканський суп з фаршем і вершками – це оригінальна страва, приготувавши яке, ви, напевно, внесете його в список своїх постійних рецептів. Поєднання обсмаженого м’ясного фаршу з овочами і ніжними вершками – це неймовірне поєднання смаків і ароматів, перед якими неможливо встояти!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 7-10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки 15% – 200 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • італійські Трави – 1 щіпка.
  • Латук – 2 листа.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування очищаємо цибулю і часник, розморожуємо фарш.

Крок 2. Петрушку обполіскуємо водою, стряхиваем зайву вологу і подрібнюємо.

Крок 3. 25 грам вершкового масла розтоплюємо в сковорідці і викладаємо фарш, а також додаємо цукровий пісок, зелень, мелений перець, сіль, солодку паприку і ароматні трави.

Крок 4. Доповнюємо вміст сковороди часником (одним зубком), пропущеним через прес, заважаємо, розбиваючи грудки, і тушкуємо протягом 5-6 хвилин.

Крок 5. Паралельно кип’ятимо воду і закидаємо картопляні кубики, варимо до м’якості. Також в сковороді розтоплюємо залишки масла і пасеруємо рубаний цибулю з часником до рум’яності.

Крок 6. Готову картоплю прямо у відварі пробиваємо заглибним блендером до консистенції пюре.

Крок 7. До отриманої суміші відправляємо пасеровані овочі, доводимо до кипіння і варимо 2-3 хвилини.

Крок 8. Тепер вливаємо вершки, повторно кип’ятимо і тримаємо на вогні ще 5 хвилин.

Крок 9. Після закінчення часу, в каструлю викладаємо фарш готуємо близько 10 хвилин з моменту закипання. Також знімаємо пробу і досолює.

Крок 10. Вимкнувши вогонь, наполягаємо, страву під кришкою близько 10 хвилин і переходимо до сервіровці: розливаємо по порційних тарілках і натертим сиром і прикрашаємо листям латуку.

Крок 11. Готуйте і отримуйте задоволення!

Суп з фрикадельками з курячого фаршу

Суп з фрикадельками з курячого фаршу рекомендується готувати на попередньо звареному бульйоні з птиці. Завдяки попередньої готуванні цього компонента, ви зможете зварити апетитний і ситний супчик всього лише за півгодини і смачно нагодувати всіх домочадців!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Вода – 1,2 л
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені подрібнюємо овочі: картоплю і цибулю на невеликі кубики, моркву тремо на тертці з великими отворами. На розігрітій олії смажимо моркву і цибулю до м’якості і золотавості, викладаємо в каструлю і додаємо картоплю (1/4 картоплі залишаємо для іншого кроку), заливаємо гарячим бульйоном і доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин.

Крок 2. В цей час пропускаємо через м’ясорубку філе і залишки картоплі, вбиваємо яйце.

Крок 3. Присмачую фарш чорним перцем і сіллю – вимішуємо.

Крок 4. Зачерпуючи м’ясну масу чайною ложкою, формуем фрикадельки.

Крок 5. Акуратно занурюємо кульки з птиці в суп і, помішуючи, варимо близько 5-7 хвилин. Потім, вимикаємо нагрівання і наполягаємо, страва під кришкою 10-15 хвилин.

Крок 6. Розподіливши страву по піалах, прикрашаємо свіжою зеленню і дегустуємо. Приємного апетиту!

Мексиканський суп з квасолею і фаршем

Мексиканський суп з квасолею і фаршем – це досить гостре блюдо, яке припаде до смаку всім, хто любить в їжі пікантне післясмак. «Родзинкою» даного страви виступає велику кількість сиру, яке викладаємо на дно тарілки, а також традиційні кукурудзяні чіпси трикутної форми.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Помідори у власному соку – 500 мл
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Квасоля червона консервована – 1 банку.
  • Сир твердих сортів – 500 гр.
  • кукурудзяні Чіпси – 2 пачки.
  • Цибулина (велика) – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – ½ головки.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Окріп – 2 л
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У сковороду вливаємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо м’ясний фарш протягом 20 хвилин, часто помішуючи.

Крок 2. Тим часом, очищаємо і нарізаємо овочі. Часник дрібно подрібнюємо, цибулю ріжемо півкільцями, перець – смужками, а гострий перець – кільцями.

Крок 3. Через 20 хвилин від початку теплової обробки м’яса, в сковороду додаємо часник, цибулю і гострий перець. Також додаємо спеції, добре перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.

Крок 4. Тепер вміст жароміцної посуду доповнюємо томатами у власному соку, сіллю і шматочками болгарського перцю – перемішуємо.

Крок 5. І поки основа гаситься, в кожну сервірувальну супницю натираємо сир на дрібній тертці.

Крок 6. Апетитну засмажку викладаємо в об’ємну каструлю. Слідом відправляємо консервовані компоненти разом із заливкою. Заливаємо все інгредієнти окропом (близько двох літрів), доводимо до кипіння і при необхідності досолює.

Крок 7. Через 5 хвилин відключаємо полум’я і даємо супу трохи настоятися.

Крок 8. Перше страву розливаємо в піали поверх сиру і через хвилину знімаємо пробу: зачерпуючи трикутними чіпсами сир з дна. Приємного апетиту!

Суп з фрикадельками з фаршу з вермішеллю і картоплею

Суп з фрикадельками з фаршу з вермішеллю і картоплею – це смачне і поживне блюдо, яке обов’язково сподобається, як самим маленьким членам сім’ї, так і дорослим. За рахунок додавання дрібних макаронів, супчик виходить дуже ситним, а на його приготування у вас піде зовсім небагато часу.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2,3 л.

Інгредієнти:

  • Вода – 1,7 л
  • Фарш свинячий – 230 гр.
  • Вермішель – 100 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Петрушка сушена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом нарізаємо картоплю і, заливши водою ставимо варитися, підсолюємо після закипання. Паралельно доповнюємо фарш спеціями і сіллю – перемішуємо. Цибулю і моркву подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Пасеруємо овочі до світло-коричневого відтінку на невеликій кількості олії. Вологими руками скачуємо невеликі кульки з перекрученого м’яса.

Крок 3. В момент, коли картопляні кубики стали м’якими, в каструлю обережно закидаємо фрикадельки.

Крок 4. На сильному вогні проварюємо компоненти до тих пір, поки кульки з свинини не спливуть. Всипаємо вермішель і гарненько перемішуємо, зменшуємо полум’я.

Крок 5. Через 7-8 хвилин, регулюємо смак страви, додавши сушену петрушку, лавровий лист і пару щіпок чорного перцю.

Крок 6. Прикриваємо каструлю кришкою і очікуємо близько 10 хвилин, щоб спеції розкрили свій аромат. Після, розливаємо по тарілках і приступаємо до обіду. Приємного апетиту!

Сирний суп з фаршем і плавленим сиром

Сирний суп з фаршем і плавленим сиром – це страва перевершить всі ваші очікування, тому як молочний продукт надає першого страви неймовірно ніжний вершковий смак, який ідеально поєднується з такими компонентами, як картопля, моркву і ріпчасту цибулю.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Фарш яловичий – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сир плавлений – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо шкірку з морквини, обполіскуємо і трьом на тертці з великими отворами.

Крок 2. На розігрітій олії смажимо помаранчеву стружку до легкої золотавості.

Крок 3. В окремій сковороді пасеруємо нарізану цибулю до рум’яності, ділимо на дві частини.

Крок 4. До фаршу додаємо яйце, солимо і перчимо, викладаємо ½ ароматного цибулі – вимішуємо і формуємо невеликі круглі фрикадельки.

Крок 5. У каструлю наливаємо воду і, довівши до кипіння, викладаємо обсмажені компоненти, підсолюємо і повторно кип’ятимо. Тепер вже додаємо м’ясні кульки і відварюємо протягом 8 хвилин після закипання.

Крок 6. І поки бульйон вариться, чистимо й нарізаємо картоплю.

Крок 7. Як тільки фрикадельки спливли, засипаємо картоплю і засікаємо півгодини (після кипіння).

Крок 8. Через 30 хвилин, доповнюємо блюдо сиром, активно перемішуємо і чекаємо, поки продукт повністю розплавиться і стане частиною бульйону.

Крок 9. Апетитний суп присмачую рубаною зеленню і прибираємо з конфорки, даємо настоятися під кришкою хоча б 10 хвилин.

Крок 10. Розподіляємо страву по порційним піали і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Щі з фаршем

Щі з фаршем готуються дуже просто і легко, тому навіть якщо ви вперше вирішили спробувати зварити домашній наваристий супчик, то цей рецепт доведеться як ніколи до речі. Поєднання інгредієнтів настільки вдале, що ми заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом і подавати до столу зі сметаною.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Вода – 1,5 л
  • Фарш м’ясний – 150 гр.
  • Капуста білокачанна – 1/3 качана.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо крупно натерту моркву і тонкі цибульні півкільця.

Крок 2. До розм’якшеним овочів відправляємо фарш, перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин.

Крок 3. В ту ж жароміцний посуд викладаємо соломку з капусти, продовжуємо теплову обробку.

Крок 4. Як капуста обм’якла, вводимо пасту з перетертих томатів і гарненько перемішуємо.

Крок 5. У цей час у киплячу воду закидаємо кубики картоплі.

Крок 6. Вміст сковорідки перекладаємо до картоплі, солимо і, закривши кришкою, варимо на мінімальному нагріві близько 15 хвилин.

Крок 7. За 3-5 хвилин до готовності всіх компонентів, видавлюємо в суп часник.

Крок 8. Розливаємо борщ по тарілках і обов’язково присмачую сметаною – дегустуємо. Приємного апетиту!

Чехословацький суп з фаршем

Чехословацький суп з фаршем – це швидкий і дуже смачний варіант приготування оригінального першого страви, який допоможе вам за мінімальну кількість часу нагодувати навіть велику сім’ю, а також урізноманітнити ваш звичний раціон. Страва порадує вас своїм насиченим ароматом, який виходить за рахунок додавання часнику і свіжої зелені.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 150 гр.
  • Вода – 2 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½-1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паста томатна – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі відповідного розміру розігріваємо дві ложки масла і смажимо фарш до зміни кольору, грудочки розбиваємо.

Крок 2. Через 10 хвилин до м’яса додаємо очищену картоплю, нарізану кубиками – заважаємо і обсмажуємо 5 хвилин.

Крок 3. Паралельно подрібнюємо цибулю і болгарський перець, пасеруємо на маслі до прозорості і м’якості цибулевих скибочок.

Крок 4. Фарш з картоплею заливаємо окропом, додаємо розрізаний навпіл зубець часнику і проварюємо протягом 15 хвилин. Після, часник викидаємо і доповнюємо томатною пастою, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин з моменту закипання.

Крок 5. Далі, перекладаємо в каструлю пасеровані овочі.

Крок 6. Слідом відправляємо капусту, нарізану кубиками. Знову доводимо до кипіння і готуємо ще 15 хвилин на середньому нагріві.

Крок 7. Коли всі складові практично готові, суп солимо і приправляємо лавровим листом. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин і вимикаємо, вийнявши листок лавра.

Крок 8. Для насиченості аромату додаємо рубану зелень і даємо супу постояти під кришкою 10-15 хвилин.

Крок 9. До столу подаємо виключно в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

суп Гороховий з м’ясним фаршем

суп Гороховий з м’ясним фаршем відрізняється від оригінального першого страви, приготованої на копченостях, однак, це жодним чином не позначається на його смакових характеристиках. Такий супчик підкорить вас своїм насиченим і ніжним смаком. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Вода – 2,5 л
  • Горох – 1 склянка
  • Фарш яловичий – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Базилік сушений – 2 щіпки.
  • Орегано – 1 щіпка.
  • Перець «чилі» – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий горох заливаємо водою і відварюємо близько 15 хвилин.

Крок 2. Тепер до гороху викладаємо фарш, засікаємо 5 хвилин.

Крок 3. Не гаючи часу, нарізаємо шматочками очищену картоплю.

Крок 4. Закидаємо нарізку в бульйон і чекаємо ще 10 хвилин.

Крок 5. Потім, натираємо моркву на тертці з дрібними отворами, чверть кільцями цибулини ріжемо.

Крок 6. Висипаємо овочі до решти інгредієнтів.

Крок 7. Доповнюємо страва спеціями, зазначеними у списку, а також цілим гострим перцем. Тушкуємо блюдо 10 хвилин.

Крок 8. Супчик готуємо та подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення від процесу!