Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля зі свининою в сметані в духовці

Картопля зі свининою в сметані в духовці – це ніжне і шалено смачне блюдо, яке готується швидко і просто. Завдяки додаванню сметани, всі компоненти набувають незабутній вершковий смак. Подавати рекомендується з різноманітною їжею або свіжими овочами.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Свинина – 360 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сметана 25% – 1 склянка
  • Вода – 1-1,5 ст.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Спеції до м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо овочі, обполіскуємо м’ясо під струменем води.

Крок 2. Свинину нарізаємо, як показано на фото.

Крок 3. М’ясні шматочки викладаємо в жароміцну форму.

Крок 4. Цибулю нарізаємо дрібними скибочками, брусочками моркву.

Крок 5. На м’ясо викладаємо цибулю і моркву, а також великі сегменти картоплі. Присипаємо приправами і сіллю.

Крок 6. Заливаємо напівфабрикат сметаною, розведеною у воді.

Крок 7. Прикриваємо посуд фольгою й запікаємо страву при 180 градусах 60-70 хвилин.

Крок 8. Розкладаємо страву по порційним піали і присмачую рубаною зеленню – знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!