Свинина з картоплею в горщиках
Свинина з картоплею в горошках – це ситна та поживна страва, яке вражає своїми смаковими характеристиками. За рахунок тривалого томління в духовій шафі, будь-яке м’ясо стає неймовірно ніжним і в буквальному сенсі розпадається по волокнах при мінімальному тиску приладами.
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Картопля – 8 шт.
- М’якоть свиняча – 300 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Лист лавра – 1 шт.
- Олія соняшникова – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промите і обсушенное м’ясо ріжемо на середні шматочки і змішати з меленим перцем і сіллю.
Крок 2. Очищаємо овочі і промиваємо водою, дрібно подрібнюємо цибулю.
Крок 3. За допомогою терки подрібнюємо морквину.
Крок 4. Довільним чином нарізаємо картоплю.
Крок 5. У сковороді розігріваємо олію і пасеруємо цибулю 4-5 хвилин до світло-коричневого відтінку.
Крок 6. До цибулі закидаємо м’ясо і обсмажуємо до випаровування вологи і легкої скоринки.
Крок 7. Додаємо моркву, активно перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 4 хвилин.
Крок 8. На дно горщика висипаємо четверту частину картоплі, присмачую сіллю і перцем.
Крок 9. Зверху розкладаємо м’ясо з овочами, доповнюємо зубцем часнику і ½ лаврового листа. Солимо.
Крок 10. На свинину із засмажкою кладемо ще стільки ж картоплі і вливаємо воду так, щоб рідина практично повністю покривала інгредієнти.
Крок 11. Закриваємо ємності кришками і ставимо в духовку, готуємо протягом 70 хвилин при 200 градусах.
Крок 12. Страву подаємо до столу в горщиках, трапезуєм. Приємного апетиту!