Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Свинина з картоплею в горщиках

Свинина з картоплею в горошках – це ситна та поживна страва, яке вражає своїми смаковими характеристиками. За рахунок тривалого томління в духовій шафі, будь-яке м’ясо стає неймовірно ніжним і в буквальному сенсі розпадається по волокнах при мінімальному тиску приладами.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • М’якоть свиняча – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите і обсушенное м’ясо ріжемо на середні шматочки і змішати з меленим перцем і сіллю.

Крок 2. Очищаємо овочі і промиваємо водою, дрібно подрібнюємо цибулю.

Крок 3. За допомогою терки подрібнюємо морквину.

Крок 4. Довільним чином нарізаємо картоплю.

Крок 5. У сковороді розігріваємо олію і пасеруємо цибулю 4-5 хвилин до світло-коричневого відтінку.

Крок 6. До цибулі закидаємо м’ясо і обсмажуємо до випаровування вологи і легкої скоринки.

Крок 7. Додаємо моркву, активно перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 4 хвилин.

Крок 8. На дно горщика висипаємо четверту частину картоплі, присмачую сіллю і перцем.

Крок 9. Зверху розкладаємо м’ясо з овочами, доповнюємо зубцем часнику і ½ лаврового листа. Солимо.

Крок 10. На свинину із засмажкою кладемо ще стільки ж картоплі і вливаємо воду так, щоб рідина практично повністю покривала інгредієнти.

Крок 11. Закриваємо ємності кришками і ставимо в духовку, готуємо протягом 70 хвилин при 200 градусах.

Крок 12. Страву подаємо до столу в горщиках, трапезуєм. Приємного апетиту!