Печеня з картоплею і свининою в духовці
Печеня з картоплею і свининою в духовці – це класика російської кухні, повз яку ніхто не зможе пройти мимо. Але це зовсім не дивно, так як немає нічого смачнішого, ніж м’ясо, томленное у власному соку і доповнене ароматними овочами і прянощами.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Лист лавра – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 2 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо промиваємо водою і даємо час обсохнути, ріжемо на невеликі кубики.
Крок 2. На шматочки меншого розміру нарізаємо очищену морквину.
Крок 3. Солодкий перець розрізаємо навпіл і видаляємо насіння з плодоніжками, м’якоть подрібнюємо.
Крок 4. Кубиками ріжемо картоплю.
Крок 5. У вогнетривку форму закидаємо овочі і свинину, приправляємо лаврушкой, горошинами перцю, сіллю і улюбленими спеціями – перемішуємо для рівномірного розподілу.
Крок 6. Для соусу змішуємо воду, томатну пасту і приправи – половину виливаємо в основний склад і накриваємо фольгою, готуємо при температурної позначки в 190 градусів протягом однієї години.
Крок 7. Після закінчення зазначеного часу страва дістаємо з духовки і обережно зливаємо сік, що виділився. Що залишився соус вмішуємо борошно і переливаємо розчин у спекотне, запікаємо ще близько 15 хвилин.
Крок 8. До столу подаємо з пилу, з жару. Приємного апетиту!