Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Печеня з картоплею і свининою в духовці

Печеня з картоплею і свининою в духовці – це класика російської кухні, повз яку ніхто не зможе пройти мимо. Але це зовсім не дивно, так як немає нічого смачнішого, ніж м’ясо, томленное у власному соку і доповнене ароматними овочами і прянощами.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо водою і даємо час обсохнути, ріжемо на невеликі кубики.

Крок 2. На шматочки меншого розміру нарізаємо очищену морквину.

Крок 3. Солодкий перець розрізаємо навпіл і видаляємо насіння з плодоніжками, м’якоть подрібнюємо.

Крок 4. Кубиками ріжемо картоплю.

Крок 5. У вогнетривку форму закидаємо овочі і свинину, приправляємо лаврушкой, горошинами перцю, сіллю і улюбленими спеціями – перемішуємо для рівномірного розподілу.

Крок 6. Для соусу змішуємо воду, томатну пасту і приправи – половину виливаємо в основний склад і накриваємо фольгою, готуємо при температурної позначки в 190 градусів протягом однієї години.

Крок 7. Після закінчення зазначеного часу страва дістаємо з духовки і обережно зливаємо сік, що виділився. Що залишився соус вмішуємо борошно і переливаємо розчин у спекотне, запікаємо ще близько 15 хвилин.

Крок 8. До столу подаємо з пилу, з жару. Приємного апетиту!