Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Свинина з картоплею і майонезом в духовці

Свинина з картоплею і майонезом в духовці – це блюдо, яке запросто можна запропонувати самим витонченим гостям і не турбуватися про те, що вони засумніваються у вашому кулінарному таланті. Для приготування потрібні виключно прості і доступні компоненти.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • М’якоть свиняча – 1 кг
  • Картопля – 1-1,5 кг
  • Майонез – за смаком.
  • Цибуля – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо кільцями.

Крок 2. Промите і обсушенное м’ясо ріжемо, як на відбивні.

Крок 3. Картоплю чистимо і обполіскуємо, нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 4. Картопляні скибочки (половину) перекладаємо у форму, придатну для готування в духовій шафі.

Крок 5. Орієнтуючись на свої смакові уподобання, посипаємо сіллю і чорним перцем.

Крок 6. Наступний шар – цибуля.

Крок 7. На цибульну «подушку» викладаємо свинину, злегка солимо і перчимо.

Крок 8. Зверху розкладаємо залишки картоплі.

Крок 9. Верхівку щедро промазуємо майонезом і переміщаємо напівфабрикат в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин.

Крок 10. Приємного апетиту!