Свинина з картоплею і майонезом в духовці
Свинина з картоплею і майонезом в духовці – це блюдо, яке запросто можна запропонувати самим витонченим гостям і не турбуватися про те, що вони засумніваються у вашому кулінарному таланті. Для приготування потрібні виключно прості і доступні компоненти.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- М’якоть свиняча – 1 кг
- Картопля – 1-1,5 кг
- Майонез – за смаком.
- Цибуля – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо кільцями.
Крок 2. Промите і обсушенное м’ясо ріжемо, як на відбивні.
Крок 3. Картоплю чистимо і обполіскуємо, нарізаємо тонкими слайсами.
Крок 4. Картопляні скибочки (половину) перекладаємо у форму, придатну для готування в духовій шафі.
Крок 5. Орієнтуючись на свої смакові уподобання, посипаємо сіллю і чорним перцем.
Крок 6. Наступний шар – цибуля.
Крок 7. На цибульну «подушку» викладаємо свинину, злегка солимо і перчимо.
Крок 8. Зверху розкладаємо залишки картоплі.
Крок 9. Верхівку щедро промазуємо майонезом і переміщаємо напівфабрикат в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин.
Крок 10. Приємного апетиту!