Токпокки з куркою
Смачним варіантом корейської кухні можуть бути у вас токпокки з куркою. Рисові токпокки можна приготувати своїми руками, але, коли ви обмежені в часі, можна взяти і готові рисові ковбаски. У цьому рецепті токпокки доповнюємо овочами, беремо курячу грудку. Соус готуємо гострий з додаванням слив.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Токпокки рисові – 500 гр.
- Куряча грудка – ½ шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зливу – 5 шт.
- Селера – 1 стебло.
Для соусу:
- Бульйон – 0.5 л.
- Паста «Кочуджан» – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Перець чилі – 1 щіпка.
- Паприка пластівцями – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Кунжут – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі очистити, промити й нарізати соломкою. Нарізку цибулі з морквою та селерою обсмажити в воке на розігрітому рослинному маслі до прозорості. Шумівкою перекласти їх на тарілку.
Крок 2. Курячі грудки промити, обсушити, нарізати брусками і обсмажити в воке протягом 2 хвилин. До курки додати розрізані навпіл сливи або сливовий соус. Потім до курки налити півлітра будь-якого бульйону, додати зазначені в рецепті інгредієнти для соусу, все добре перемішати і довести до кипіння.
Крок 3. Перекласти в вок нарізку солодкого перцю і готувати страву при помішуванні 5-7 хвилин на середньому вогні.
Крок 4. Підготувати рисові токпокки.
Крок 5. Перекласти їх в вок до курки з овочами, акуратно перемішати і поварити на невеликому вогні під кришкою ще 10 хвилин.
Крок 6. За цей час токпокки вберуть частину бульйону, але, щоб соус вийшов більш густим, можна додати до нього трохи крохмалю і добре перемішати.
Крок 7. Приготовлені токпокки з куркою розкласти по порційних тарілках, доповнити нарізкою зелені, посипати кунжутом і відразу подати до столу. Приємного апетиту!