Токпокки – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Токпокки з куркою

Смачним варіантом корейської кухні можуть бути у вас токпокки з куркою. Рисові токпокки можна приготувати своїми руками, але, коли ви обмежені в часі, можна взяти і готові рисові ковбаски. У цьому рецепті токпокки доповнюємо овочами, беремо курячу грудку. Соус готуємо гострий з додаванням слив.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Токпокки рисові – 500 гр.
  • Куряча грудка – ½ шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зливу – 5 шт.
  • Селера – 1 стебло.

Для соусу:

  • Бульйон – 0.5 л.
  • Паста «Кочуджан» – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Перець чилі – 1 щіпка.
  • Паприка пластівцями – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Кунжут – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очистити, промити й нарізати соломкою. Нарізку цибулі з морквою та селерою обсмажити в воке на розігрітому рослинному маслі до прозорості. Шумівкою перекласти їх на тарілку.

Крок 2. Курячі грудки промити, обсушити, нарізати брусками і обсмажити в воке протягом 2 хвилин. До курки додати розрізані навпіл сливи або сливовий соус. Потім до курки налити півлітра будь-якого бульйону, додати зазначені в рецепті інгредієнти для соусу, все добре перемішати і довести до кипіння.

Крок 3. Перекласти в вок нарізку солодкого перцю і готувати страву при помішуванні 5-7 хвилин на середньому вогні.

Крок 4. Підготувати рисові токпокки.

Крок 5. Перекласти їх в вок до курки з овочами, акуратно перемішати і поварити на невеликому вогні під кришкою ще 10 хвилин.

Крок 6. За цей час токпокки вберуть частину бульйону, але, щоб соус вийшов більш густим, можна додати до нього трохи крохмалю і добре перемішати.

Крок 7. Приготовлені токпокки з куркою розкласти по порційних тарілках, доповнити нарізкою зелені, посипати кунжутом і відразу подати до столу. Приємного апетиту!