Токпокки – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Токпокки з пшеничного борошна

Корейські токпокки можна приготувати і з пшеничного борошна, адже рисова не завжди є в будинку. а страва вийде не менш смачним. Тісто замішується крутим, на пшеничному борошні, воді і невеликій кількості рослинного масла. У цьому рецепті до пшеничним токпоккам готуємо гострий корейська соус з додаванням капусти, зеленого лука і варених яєць.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Цибуля зелена – 4 пера.
  • Вода – 750 мл
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Кунжут – для подачі.

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Вода тепла – 120 мл
  • Масло рослинне – ½ ст. л.
  • Для соусу:
  • Паста «Кочуджан» – 80 гр.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Перець чилі (порошок) – 30 гр.
  • Перець чилі (пластівці) – 20 гр.
  • Цукор коричневий – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста насипати просіяне пшеничне борошно, налити теплу воду, додати сіль і руками протягом 10 хвилин замісити круте тісто. До кінця замісу додати рослинне масло. Тісто має вийде щільним, еластичним і не прилипати до долонь.

Крок 2. Замішане тісто згорнути в колобок, загорнути в плівку і на 2 години покласти в холодильник для расстойки.

Крок 3. По закінченні цього часу тісто нарізати довгими смужками товщиною до 2 см, скачати в ковбаску і нарізати шматочками. Сформовані пшеничні токпокки можна навіть заморозити.

Крок 4. Для приготування страви пшеничні токпокки відварити протягом 15 хвилин на середньому вогні, відкинути друшляк і промити холодною водою. Нарізати середніми шматочками капусту і зелений лук. Круто відварити яйця.

Крок 5. У глибокій сковороді приготувати гострий корейська соус. Налити 750 мл води, додати зазначені в рецепті всі інгредієнти для соусу, перемішати, довести до кипіння і перекласти нарізку капусти із зеленим цибулею. На середньому вогні поварити 10-15 хвилин.

Крок 6. Потім перекласти в соус відварені токпокки, яйця і поварити ще 5-7 хвилин, щоб соус став густим. Якщо токпокки заздалегідь не відварювати, то помістити їх в соус разом з овочами.

Крок 7. Приготовані по-корейськи токпокки з пшеничного борошна розкласти по тарілках разом з овочами і соусом, посипати кунжутом і подати на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!