Токпокки з рисового борошна
Токпокки або рисові ковбаски, як національне блюдо кухні Кореї і стало популярним у нас, готуються тільки з рисового борошна, хоча є варіанти з пшеничного. У цьому рецепті вам пропонується правильно замісити тісто і сформувати токпокки, які можна не тільки готувати з будь-якого рецепту, але і заморозити. Рисове тісто відмінно зберігається, без зміни своєї текстури 2-3 місяці.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 0,5 кг тесту.
Інгредієнти:
- Борошно рисова – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – ½ ч. л.
- Масло кунжутне – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування рук.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти кількість рисового борошна і води, згідно пропорції рецепту і потрібного вам обсягу заготівлі.
Крок 2. Пересипати борошно в пластмасовий посуд для замішування тіста. У воді розчинити сіль, перелити до борошні і з допомогою дерев’яної лопатки замісити тісто. Якщо тісто виходить сухуватим, можна долити трохи води.
Крок 3. Посуд прикрити шматком плівки, зробити отвір і поставити тісто на дві хвилини в мікрохвильову піч при максимальній потужності. Потім тісто ще раз перемішати і поставити ще раз на такий же час.
Крок 4. Тісто після мікрохвильовки перекласти в змащену кунжутним маслом чашу міксера і ще раз замісити. Це можна зробити і руками.
Крок 5. Правильно замішане тісто з рисового борошна має вийти гладким і досить щільним.
Крок 6. Змащеними олією руками тісто розділити на шматочки і скачати в ковбаски товщиною не більше 1 см
Крок 7. Потім нарізати їх шматочками будь-якої довжини.
Крок 8. Форма нарізки може бути будь-якою. Можна сформувати шматочки у вигляді поздовжніх пелюсток, що більше підійде для супу. Приготовлені токпокки з рисового борошна використовувати відразу після замісу або помістити в зіп-пакет і заморозити. Вдалих і смачних корейських страв!