Токпокки – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Токпокки з сосисками

Токпокки з сосисками і з корейським смаком, нескладно приготувати в домашніх умовах. Готові рисові токпокки на завжди можна купити, тому робимо їх своїми руками. Сосиски беремо молочні і невеликого розміру, щоб не відрізнялися від токпокки. Соус готуємо гострий. Доповнюємо блюдо зеленою цибулею і вареним яйцем.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Рисове борошно – 200 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Кунжутне масло – ½ ст. л.
  • Сосиски – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кунжут – для подачі.

Для соусу:

  • Вода – 500 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Паста «Кочуджан» – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Часник – 6 зубков.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чилі мелений – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу поставити для відварювання круто курячі яйця.

Крок 2. Закип’ятити 150 мл чистої води. У посуд для замішування тіста насипати рисову муку. Додати сіль і тонким струменем влити окріп. Одночасно лопаткою замісити тісто. Потім тісто перекласти на змащену кунжутним маслом будь-яку робочу поверхню змастити олією руки і завершити заміс, щоб тісто вийшло густим, однорідним і не прилипало до долонь.

Крок 3. Замішане тісто розрізати на 4 шматки, скачати в ковбаски товщиною не більше 1 см і нарізати на шматочки довжиною до 5 див Сформовані рисові токпокки перекласти на тарілку, змастивши її так само кунжутним маслом.

Крок 4. У каструлі на 3 літри закип’ятити воду і відварити в ній токпокки на середньому вогні протягом 15 хвилин. Потім їх відкинути на друшляк і обполоснути холодною водою.

Крок 5. Зелений лук або цибулю-порей дрібно нашаткувати разом з очищеними зубками часнику.

Крок 6. У глибоку сковороду або вок налити півлітра води і розчинити в ній цукор з соєвим соусом, пастою «кочуджан» і гострим меленим перцем. Соус довести до кипіння, перекласти рисові токпокки, нарізку часнику і поварити все на середньому вогні при періодичному помішуванні 5 хвилин до загустіння соусу.

Крок 7. Молочні сосиски звільнити від оболонки. Очистити відварені яйця. В густий соус з токпокками перекласти сосиски з яйцями, потримати страву на вогні ще 1 хвилину, додати нарізку цибулі, ще раз перемішати і вимкнути вогонь.

Крок 8. Приготовлені токпокки з сосисками розкласти по тарілках, яйця розрізати на половинки, посипати страву кунжутом і подати на стіл. Приємного апетиту!