Токпокки з сосисками
Токпокки з сосисками і з корейським смаком, нескладно приготувати в домашніх умовах. Готові рисові токпокки на завжди можна купити, тому робимо їх своїми руками. Сосиски беремо молочні і невеликого розміру, щоб не відрізнялися від токпокки. Соус готуємо гострий. Доповнюємо блюдо зеленою цибулею і вареним яйцем.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Рисове борошно – 200 гр.
- Вода – 150 мл
- Сіль – ½ ст. л.
- Кунжутне масло – ½ ст. л.
- Сосиски – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кунжут – для подачі.
Для соусу:
- Вода – 500 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Паста «Кочуджан» – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Часник – 6 зубков.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чилі мелений – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу поставити для відварювання круто курячі яйця.
Крок 2. Закип’ятити 150 мл чистої води. У посуд для замішування тіста насипати рисову муку. Додати сіль і тонким струменем влити окріп. Одночасно лопаткою замісити тісто. Потім тісто перекласти на змащену кунжутним маслом будь-яку робочу поверхню змастити олією руки і завершити заміс, щоб тісто вийшло густим, однорідним і не прилипало до долонь.
Крок 3. Замішане тісто розрізати на 4 шматки, скачати в ковбаски товщиною не більше 1 см і нарізати на шматочки довжиною до 5 див Сформовані рисові токпокки перекласти на тарілку, змастивши її так само кунжутним маслом.
Крок 4. У каструлі на 3 літри закип’ятити воду і відварити в ній токпокки на середньому вогні протягом 15 хвилин. Потім їх відкинути на друшляк і обполоснути холодною водою.
Крок 5. Зелений лук або цибулю-порей дрібно нашаткувати разом з очищеними зубками часнику.
Крок 6. У глибоку сковороду або вок налити півлітра води і розчинити в ній цукор з соєвим соусом, пастою «кочуджан» і гострим меленим перцем. Соус довести до кипіння, перекласти рисові токпокки, нарізку часнику і поварити все на середньому вогні при періодичному помішуванні 5 хвилин до загустіння соусу.
Крок 7. Молочні сосиски звільнити від оболонки. Очистити відварені яйця. В густий соус з токпокками перекласти сосиски з яйцями, потримати страву на вогні ще 1 хвилину, додати нарізку цибулі, ще раз перемішати і вимкнути вогонь.
Крок 8. Приготовлені токпокки з сосисками розкласти по тарілках, яйця розрізати на половинки, посипати страву кунжутом і подати на стіл. Приємного апетиту!