Токпокки – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Токпокки з морепродуктів

Токпокки з морепродуктів в будь-якому міксті (кальмари, мідії, гребінці, креветки) будуть у вас пряним ситним блюдом корейської кухні, але і не дуже калорійним. У цьому рецепті беремо готові рисові токпокки і набір морепродуктів з того, що є під руками. Соус готуємо згідно корейському рецептом і додаємо до страви капусту, варене яйце і зелений лук.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Рисові карэтток – 30 шт.
  • Мікст морепродуктів – 300 гр.
  • Капуста – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Цибуля зелена – 7 пір’я.
  • Яйце варене – 5 шт.
  • Рослинна олія – 4 ст. л.
  • Кунжут – для подачі.

Для соусу:

  • Вода – 400 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Перець чилі мелений – 1 ст. л.
  • Паста «Кочуджан» – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Часник сушений – 1 ст. л.
  • Перець чилі пластівці – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. В окремому посуді приготувати гострий пряний соус для страви із зазначених інгредієнтів в рецепті.

Крок 2. Підготувати вибрані морепродукти. Капусту, зелений і половину цибулі промити і нарізати середніми шматочками. У глибокій сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити на ньому нарізку зеленого цибулі, перекласти морепродукти і готувати до появи соку.

Крок 3. Потім в сковороду перекласти нарізку капусти, ріпчастої цибулі, рисові карэттоки і залити приготовленим соусом. Всі інгредієнти з соусом акуратно перемішати, довести до кипіння і готувати на середньому вогні до готовності рисових карэттоков. До кінця готування додати відварені круто яйця, коли соус стане густим, вогонь вимкнути.

Крок 4. Приготовлені токпокки з морепродуктів розкласти по порційних тарілках, посипати кунжутом і відразу подати на стіл. Приємного апетиту!