Токпокки з морепродуктів
Токпокки з морепродуктів в будь-якому міксті (кальмари, мідії, гребінці, креветки) будуть у вас пряним ситним блюдом корейської кухні, але і не дуже калорійним. У цьому рецепті беремо готові рисові токпокки і набір морепродуктів з того, що є під руками. Соус готуємо згідно корейському рецептом і додаємо до страви капусту, варене яйце і зелений лук.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Рисові карэтток – 30 шт.
- Мікст морепродуктів – 300 гр.
- Капуста – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Цибуля зелена – 7 пір’я.
- Яйце варене – 5 шт.
- Рослинна олія – 4 ст. л.
- Кунжут – для подачі.
Для соусу:
- Вода – 400 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Перець чилі мелений – 1 ст. л.
- Паста «Кочуджан» – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Часник сушений – 1 ст. л.
- Перець чилі пластівці – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. В окремому посуді приготувати гострий пряний соус для страви із зазначених інгредієнтів в рецепті.
Крок 2. Підготувати вибрані морепродукти. Капусту, зелений і половину цибулі промити і нарізати середніми шматочками. У глибокій сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити на ньому нарізку зеленого цибулі, перекласти морепродукти і готувати до появи соку.
Крок 3. Потім в сковороду перекласти нарізку капусти, ріпчастої цибулі, рисові карэттоки і залити приготовленим соусом. Всі інгредієнти з соусом акуратно перемішати, довести до кипіння і готувати на середньому вогні до готовності рисових карэттоков. До кінця готування додати відварені круто яйця, коли соус стане густим, вогонь вимкнути.
Крок 4. Приготовлені токпокки з морепродуктів розкласти по порційних тарілках, посипати кунжутом і відразу подати на стіл. Приємного апетиту!