Сирні токпокки
Сирні токпокки готуються або в сирному соусі, або запікаються в гострому корейському соусі під сирною скоринкою, що виходить смачніше і буде альтернативою магазинного страви. У цьому рецепті для страви беремо готові токпокки з рисового борошна, доповнюємо обсмаженими овочами, гострим соусом і запікаємо в духовці під сиром.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Токпокки рисові – 400 гр.
- Сир твердий тертий – 150 гр.
- Бекон – 250 гр.
- Вода – 1.5 склянки
- Морква – 1 шт.
- Зливу – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Селера – 1 стебло
- Крохмаль – 3 ст. л.
- Соєвий соус – 5 ст. л.
- Рисовий оцет – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 щіпка.
- Перець гострий (кочукару) – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі очистити і нарізати невеликими шматочками. Дрібно нарізати бекон, обсмажити на сковороді і шкварки видалити. На цьому жирі обсмажити нарізку овочів протягом 10 хвилин, додати сливи, 2 ложки соєвого соусу, перемішати і тушкувати овочі ще 10 хвилин. Відварити протягом 5 хвилин готові рисові токпокки і воду злити. У форму для запікання перекласти обсмажені овочі з соусом, токпокки і смажений бекон.
Крок 2. В окремому посуді приготувати соус-заливку для токпокков. У воді розвести крохмаль, додати сіль з дрібкою цукру, гострий перець, решті соєвий соус, дві ложки рисового оцту і цією сумішшю залити овочі з токпокками.
Крок 3. Духовку включити на 210°С. Твердий сир подрібнити на крупній тертці. Сиром рівномірно посипати блюдо і поставити в духовку на 30 хвилин.
Крок 4. Приготовлені сирні токпокки розкласти по порційних тарілках, доповнити зеленню і подати на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!