Смажений тунець на сковороді гриль
Смажений тунець на сковороді гриль – це легке страва, яка готується за лічені хвилини, а своїми смаковими характеристиками буквально закохує. Приготувавши рибку лише одного таким способом, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, а все завдяки свіжого кропу і лимону.
Час готування – 13 хв.
Час приготування – 3 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Тунець (філе) – 200 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Кріп – 1 гілочка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо компоненти за списком: у разі, якщо тунець у вас цілісним шматком, то розрізаємо його на стейки товщиною близько трьох сантиметрів. Лимон і зелень промиваємо й обсушуємо.
Крок 2. У тарілку наливаємо олію, соєвий соус і лимонний сік, додаємо трохи меленого перцю і гарненько перемішуємо.
Крок 3. Рибу занурюємо в пікантну суміш.
Крок 4. Шматочки перевертаємо і залишаємо при кімнатній температурі не більше ніж на десять хвилин.
Крок 5. Просочене добавками м’ясо викладаємо на розігріту сковороду гриль.
Крок 6. Через дві хвилини стейки перевертаємо і витримуємо на вогні ще 1-1,5 хвилини. Як тільки стане помітно, що всередині шматка риби залишилася тонка смужка рожевого кольору – вимикаємо нагрівання.
Крок 7. Тунець викладаємо на сервірувальне блюдо і декоруємо часточками лимона і гілочками свіжого кропу – насолоджуємося. Приємного апетиту!