Тунець на сковороді – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тунець в сметанному соусі

Тунець в сметанному соусі з грибами – це ніжне і вишукане блюдо, яке приведе в захват не тільки ваших домочадців, але й гостей. Риба прекрасно просочується такими добавками, як оливкова олія, часник, цибулю і лавровий лист. Смачно настільки, що заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе тунця – 450 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на стіл всі необхідні продукти.

Крок 2. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями, гриби ріжемо на 4-6 частин залежно від розміру.

Крок 3. Пасеруємо На оливковій олії гриби з цибулею близько 3-4 хвилин.

Крок 4. Вміст сковороди доповнюємо рубаною зеленню і сметаною – заважаємо і через 2 хвилини вимикаємо нагрівання.

Крок 5. Рибу попередньо розморожуємо і обполіскуємо водою, даємо час обсохнути.

Крок 6. Тунця викладаємо в жароміцну форму і зверху покриваємо ароматним соусом – закриваємо листом фольги.

Крок 7. Запікаємо протягом 30-40 хвилин при 180 градусах. У разі, якщо духова шафа несправний, робимо все те ж саме у товстостінній сковороді на повільному вогні до повної готовності риби (необхідно готувати під кришкою). Приємного апетиту!