Тунець в сметанному соусі
Тунець в сметанному соусі з грибами – це ніжне і вишукане блюдо, яке приведе в захват не тільки ваших домочадців, але й гостей. Риба прекрасно просочується такими добавками, як оливкова олія, часник, цибулю і лавровий лист. Смачно настільки, що заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе тунця – 450 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Лист лавра – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на стіл всі необхідні продукти.
Крок 2. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями, гриби ріжемо на 4-6 частин залежно від розміру.
Крок 3. Пасеруємо На оливковій олії гриби з цибулею близько 3-4 хвилин.
Крок 4. Вміст сковороди доповнюємо рубаною зеленню і сметаною – заважаємо і через 2 хвилини вимикаємо нагрівання.
Крок 5. Рибу попередньо розморожуємо і обполіскуємо водою, даємо час обсохнути.
Крок 6. Тунця викладаємо в жароміцну форму і зверху покриваємо ароматним соусом – закриваємо листом фольги.
Крок 7. Запікаємо протягом 30-40 хвилин при 180 градусах. У разі, якщо духова шафа несправний, робимо все те ж саме у товстостінній сковороді на повільному вогні до повної готовності риби (необхідно готувати під кришкою). Приємного апетиту!