Тунець на сковороді у вершковому соусі
Тунець на сковороді у вершковому соусі – це вишукана страва, яке підкорить вас не тільки своїм ефектним зовнішнім виглядом, але і своїм неймовірним смаком і ароматом. Для насиченості соусу рекомендуємо розбавити його невеликою кількістю каперсів і лимонним соком – пальчики оближеш!
Час готування – 7 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Тунець – 150 гр.
- Масло оливкова – 10 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для соусу:
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Каперси – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підталу рибу обполіскуємо водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Скроплюємо маслом і присипаємо меленим перцем.
Крок 3. Розігріваємо сковорідку і промазуємо тонким шаром оливкової олії, кладемо тунця.
Крок 4. Обсмажуємо протягом 60 секунд і перевертаємо.
Крок 5. Аналогічно поступаємо з другою стороною. Бока смажимо не довше, ніж за 30 секунд.
Крок 6. Для соусу в окремій жароміцної посуді розтоплюємо шматочок вершкового масла, підливаємо кислий сік.
Крок 7. Слідом висипаємо каперси, гарненько перемішуємо і через хвилину, знімаємо з конфорки.
Крок 8. Стейки красиво нарізаємо і щедро поливаємо соусом. Готуйте і отримуйте задоволення!