Яловичина «Веллінгтон» з грибами
Яловичина «Веллінгтон» з грибами – це блюдо, яке запросто прикрасить ваш святковий стіл і приведе гостей в повний захват. Але в цьому немає нічого дивного, бо ніхто не залишиться байдужим до ідеально приготовленого м’яса, доповненому не тільки рум’яним тестом, але також паштетом з грибів, беконом і травами.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5-7.
Склад:
- Вирізка яловича – 800 гр.
- Тісто листкове – 600 гр.
- Печериці – 500 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Бекон – 4-6 слайсів.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Чебрець – 1-2 гілочки.
- Часник – 1 головка.
- Жовток яєчний – 2 шт.
- Кунжут – 10 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. За кілька годин до процесу дістаємо м’ясо з морозилки і зачищаємо від плівок.
Крок 2. У сковорідці нагріваємо вершкове і рослинне масло, швидко обсмажуємо часник і чебрець (близько хвилини). Компоненти прибираємо з посуду і викидаємо.
Крок 3. Запечатаем сік всередині вирізки: на ароматній олії підсмажуємо до золотавості яловичину з усіх сторін, включаючи торці.
Крок 4. М’ясо присмачую шаром гірчиці і меленим перцем, накриваємо фольгою і даємо час «відпочити».
Крок 5. У цей час максимально дрібно рубаємо свіжі шампіньйони.
Крок 6. На тій же сковороді, де смажилася яловичина, пасеруємо дрібно нарізану цибулю і додаємо гриби. Выпариваем вологу, солимо і перчимо, повністю охолодити.
Крок 7. На стіл кладемо на харчову плівку і викладаємо скибочки бекону, змащуємо грибний пастою і кладемо вирізку – згортаємо в рулет, допомагаючи собі плівкою.
Крок 8. Тісто розгортаємо в пласт, обережно звільняємо рулет від харчової плівки, в центр тіста покласти рулет, а краї промазуємо збитим жовтком. Акуратно скручуємо, обрізаємо зайве тісто.
Крок 9. Залишком жовтків змащуємо верхівку, прикрашаємо насінням кунжуту.
Крок 10. Прибираємо напівфабрикат в духовку на 15 хвилин при 200 градусах, а потім ще 15 хвилин, але вже при 180.
Крок 11. Рум’яне страва викладаємо на сервірувальне блюдо і, накривши фольгою, остуджуємо близько 15 хвилин. Подаємо, нарізавши широкими порційними шматочками. Приємного апетиту!