Яловичина «Веллінгтон» – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Яловичина «Веллінгтон» з грибами

Яловичина «Веллінгтон» з грибами – це блюдо, яке запросто прикрасить ваш святковий стіл і приведе гостей в повний захват. Але в цьому немає нічого дивного, бо ніхто не залишиться байдужим до ідеально приготовленого м’яса, доповненому не тільки рум’яним тестом, але також паштетом з грибів, беконом і травами.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5-7.

Склад:

  • Вирізка яловича – 800 гр.
  • Тісто листкове – 600 гр.
  • Печериці – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Бекон – 4-6 слайсів.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Чебрець – 1-2 гілочки.
  • Часник – 1 головка.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Кунжут – 10 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За кілька годин до процесу дістаємо м’ясо з морозилки і зачищаємо від плівок.

Крок 2. У сковорідці нагріваємо вершкове і рослинне масло, швидко обсмажуємо часник і чебрець (близько хвилини). Компоненти прибираємо з посуду і викидаємо.

Крок 3. Запечатаем сік всередині вирізки: на ароматній олії підсмажуємо до золотавості яловичину з усіх сторін, включаючи торці.

Крок 4. М’ясо присмачую шаром гірчиці і меленим перцем, накриваємо фольгою і даємо час «відпочити».

Крок 5. У цей час максимально дрібно рубаємо свіжі шампіньйони.

Крок 6. На тій же сковороді, де смажилася яловичина, пасеруємо дрібно нарізану цибулю і додаємо гриби. Выпариваем вологу, солимо і перчимо, повністю охолодити.

Крок 7. На стіл кладемо на харчову плівку і викладаємо скибочки бекону, змащуємо грибний пастою і кладемо вирізку – згортаємо в рулет, допомагаючи собі плівкою.

Крок 8. Тісто розгортаємо в пласт, обережно звільняємо рулет від харчової плівки, в центр тіста покласти рулет, а краї промазуємо збитим жовтком. Акуратно скручуємо, обрізаємо зайве тісто.

Крок 9. Залишком жовтків змащуємо верхівку, прикрашаємо насінням кунжуту.

Крок 10. Прибираємо напівфабрикат в духовку на 15 хвилин при 200 градусах, а потім ще 15 хвилин, але вже при 180.

Крок 11. Рум’яне страва викладаємо на сервірувальне блюдо і, накривши фольгою, остуджуємо близько 15 хвилин. Подаємо, нарізавши широкими порційними шматочками. Приємного апетиту!