Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею – це дуже смачне і поживне частування для домашнього або святкового столу. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Для приготування своїми руками обов’язково використовуйте нашу кулінарну збірку з п’яти рецептів в духовці з докладним описом процесу.
Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею в духовці
Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею в духовці – це ситне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, в якості перекусу. Для приготування рум’яного заливного пирога з начинкою, використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
8 порц.
- Консервована риба 2 банки
- 2 шт. Картопля (відварені)
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Сир 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Борошно 160 гр.
- Ряжанка 3.2% 200 мл (або іншої жирності)
- Яйце куряче 2 шт.
- Олія оливкова 20 мл
- Розпушувач 10 гр.
- Масло вершкове для змащування форми
Процес приготування:
- У глибоку миску вливаємо ряжанку кімнатної температури. Розбиваємо сюди курячі яйця, додаємо сіль. Перемішуємо все віночком.
- Просіваємо сюди борошно з розпушувачем, вливаємо олію і вимішуємо однорідне тісто.
- Консервовану рибу ретельно розминаємо виделкою.
- Додаємо до риби подрібнену ріпчасту цибулю.
- виливаємо Половину тіста у форму для випікання, попередньо змащену вершковим маслом.
- Викладаємо на тісто консервовану рибу з цибулею.
- Подрібнюємо зелену цибулю і посипаємо їм начинку.
- Попередньо відварену в мундирі картоплю ріжемо кружальцями. Розкладаємо продукт по начинці. Солимо і перчимо.
- Зверху посипаємо тертим сиром.
- Заливаємо начинку другою частиною тіста.
- Прибираємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
- Дістаємо рум’яний пиріг з духовки і акуратно витягаємо з форми.
- Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
