Крабовий салат із зеленню
Крабовий салат із зеленню – оригінальна інтерпретація знаменитого і дуже популярного закусочного страви. Готується салат до неподобства просто, але його не соромно подати на святкове застілля. Ніжний смак крабових паличок чудово поєднується з соковитістю свіжої зелені.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Капуста білокачанна – 560 гр.
- Огірки – 350 гр.
- крабові Палички – 200 гр.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кунжут – 11 гр.
Для заправки салату:
- Сіль – 1 ч. л.
- Лимон – ½ шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 60 мл
- Часник – 1 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту для приготування салату візьміть молоду і соковиту. Також підготуйте всі необхідні продукти.
Крок 2. Лимонну цедру натріть на тертці з дрібними отворами. Один зубчик часнику, дуже дрібно наріжте.
Крок 3. З половинки лимона вичавити сік. У невеликій мисочці змішайте чайну ложку лимонної цедри, столову ложку соку лимона, подрібнений часник, рослинне масло, цукор, сіль і мелений перець. Добре перемішайте продукти, отримана маса буде служити заправкою для салату.
Крок 4. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, огірки і крабові палички наріжте приблизно однаковими брусками. Пір’я зеленої цибулі дрібно наріжте ножем.
Крок 5. Трохи цибулевої нарізки відкладіть для прикраси салату. Інші подрібнені інгредієнти змішати в салатниці.
Крок 6. Полийте салат заправкою і перемішайте. Додайте насіння кунжуту.
Крок 7. Викладіть салат на красиве блюдо і посипте подрібненою зеленою цибулею. Приємного апетиту!