Зелений салат – 10 рецептів салатів із зелені з покроковими фото

Крабовий салат із зеленню

Крабовий салат із зеленню – оригінальна інтерпретація знаменитого і дуже популярного закусочного страви. Готується салат до неподобства просто, але його не соромно подати на святкове застілля. Ніжний смак крабових паличок чудово поєднується з соковитістю свіжої зелені.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 560 гр.
  • Огірки – 350 гр.
  • крабові Палички – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кунжут – 11 гр.

Для заправки салату:

  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту для приготування салату візьміть молоду і соковиту. Також підготуйте всі необхідні продукти.

Крок 2. Лимонну цедру натріть на тертці з дрібними отворами. Один зубчик часнику, дуже дрібно наріжте.

Крок 3. З половинки лимона вичавити сік. У невеликій мисочці змішайте чайну ложку лимонної цедри, столову ложку соку лимона, подрібнений часник, рослинне масло, цукор, сіль і мелений перець. Добре перемішайте продукти, отримана маса буде служити заправкою для салату.

Крок 4. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, огірки і крабові палички наріжте приблизно однаковими брусками. Пір’я зеленої цибулі дрібно наріжте ножем.

Крок 5. Трохи цибулевої нарізки відкладіть для прикраси салату. Інші подрібнені інгредієнти змішати в салатниці.

Крок 6. Полийте салат заправкою і перемішайте. Додайте насіння кунжуту.

Крок 7. Викладіть салат на красиве блюдо і посипте подрібненою зеленою цибулею. Приємного апетиту!