Бэлиш з рисом та родзинками
Бэлиш з рисом і родзинками – цікавий і не дуже звичайний варіант знаменитого татарського пирога. Він виходить не надто солодкий, приємний на смак і досить ситним. Така випічка цілком може зійти для перекусу або доповнення дружнього чаювання.
Час готування – 95 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Рис круглий – 1 склянка
- Родзинки без кісточок – 1 склянка
- Масло вершкове – 5 ст. л.
- Тісто дріжджове – 0,5 кг
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рис кілька разів промийте проточною водою. Викладіть крупу в каструлю, залийте водою, посоліть до смаку і варіть до готовності.
Крок 2. Ізюм промийте і залийте на час гарячою водою.
Крок 3. Готовий рис відкиньте на сито, промийте проточною водою і залиште, щоб рідина стекла повністю.
Крок 4. Розтопіть на повільному вогні або в мікрохвильовій печі 3 ст. л. вершкового масла. З’єднайте рис, топлене масло і промитий ізюм.
Крок 5. Півкілограмовий шматок дріжджового тіста розділіть на частини: 1/3 і 2/3. Форму для пирога змастіть маслом. Більшу частину тіста розкачайте в тонкий коржик і помістіть в форму, вона буде служити основою майбутнього пирога.
Крок 6. На тісто викладіть всю підготовлену начинку з рису і родзинок, рівномірно розподіліть її ложкою по всій площі.
Крок 7. Також меншу частину розкачайте в тонкий круглий коржик. Помістіть її на начинку. Щільно скріпіть обидві частини тесту і зробіть на поверхні заготовки 2-4 невеликих отвори.
Крок 8. Для посипання змішайте столову ложку вершкового масла, цукор і пшеничне борошно.
Крок 9. Посипте заготівлю пирога отриманої крихтою.
Крок 10. Випікайте бэлиш з рисом та родзинками при 170 градусах протягом години.
Крок 11. Щоб пиріг вийшов більш соковитим, можна трохи підняти «кришечку» і додати в начинку столову ложку вершкового масла. Приємного апетиту!