Бэлиш з куркою та картоплею в духовці
Бэлиш з куркою та картоплею в духовці – смачний і досить легкий пиріг, хоча тесту там мінімальна кількість. Бэлиш дуже доступний за складом інгредієнтів і простий у приготуванні, незважаючи на те, що має такий оригінальний і красивий вигляд.
Час готування – 105 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 3-5.
Склад:
- Яйце куряче – 3 шт.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 400-500 гр.
- будь-якої жирності Сметана – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль поварена – 1,5 ч. л.
- Сода/розпушувач – 0,5 ч. л./1 ч. л.
- Приправа для курки – за смаком.
- Оцет толовый – для гасіння соди.
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста білий – 2 шт.
- М’ясо курки – 500 гр.
- Бульйон м’ясний – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Приготування пирога почніть з обробки м’яса. Курячу тушку обмийте проточною водою і зріжте м’ясо з кісток. Наріжте філе невеликими шматочками.
Крок 2. Невелику готування ріпчастої цибулі очистіть від сухого лушпиння. Обмийте цибулину і наріжте дуже дрібно.
Крок 3. Картопля очистіть, добре помийте і наріжте кубиками.
Крок 4. У миску просіяти борошно пшеничне через дрібне сито. Додайте сіль, цукор, соду, гашену оцтом, і рослинне масло.
Крок 5. Далі влийте воду кімнатної температури і замісіть однорідне круте тісто для бэлиша.
Крок 6. Картопля змішати з курячим м’ясом і цибулею. Начинку посоліть, і приправте за смаком.
Крок 7. Тісто розділіть на три частини, дві великі і одну маленьку. Одну розкачайте в тонкий коржик, покладіть у змащену маслом форму відповідного діаметру. Краї тіста повинні вільно звисати.
Крок 8. Викладіть всю начинку на основу з тіста.
Крок 9. Другу частину тіста також розкачати в круглий коржик і помістіть поверх начинки. Закріпіть краї обох пластів тіста.
Крок 10. На поверхні пирога зробіть невеликий отвір і закрийте його третім шматочком тесту, скачати в невелику кульку. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах від 2-2,5 годин.
Крок 11. Готовий гарячий пиріг змастіть вершковим маслом і дайте настоятися протягом 10-15 хвилин. Подавайте бэлиш з куркою та картоплею з м’ясним бульйоном. А є його найзручніше ложкою. Приємного апетиту!