Гарбузова каша — це відмінний варіант для сніданку. Каша виходить максимально апетитною і ситної. Приготувати кашу можна з різними крупами. І труднощів у процесі зовсім не виникне. Успіх страви залежить від якісних продуктів. Для каш рекомендують вибирати десертні сорти, так як по більшій мірі гарбузова страва це солодке блюдо. В сьогоднішніх рецепти ви точно щось знайдете для себе.
Гарбузова каша з рисом на молоко в каструлі
Гарбузова каша з рисом на молоко в каструлі готується максимально просто. З елементарним процесом впорається будь. Каша виходить яскравою і насиченою. Навіть якщо гарбуз не ваш улюблений овоч, просто довіртеся і приготуйте блюдо, дотримуючись інструкції нижче. Приготування не обтяжить вас.
Інгредієнти на
4 порц.
- Гарбуз 500 гр.
- Рис білий ½ склянки
- Молоко коров’яче 1.5 склянки
- Сіль 1 щіпка
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Ванілін 1 гр.
- Масло вершкове за смаком
Процес приготування:
- З гарбуза видалити шкірку і видаліть волокна з насінням. Овоч нарубайте шматочками. Складіть в каструлю.
- Влийте молоко і помістіть на конфорку варитися.
- Готовність гарбуза перевірте вилкою або ножем. Коли досягнете бажаного результату, розімніть масу товкачиком.
- Рис промити до прозорої води. Перекладіть в сотейник. Залийте водою так, щоб рис був покритий рідиною на 2 сантиметри. Посоліть. Варіть до готовності. Зварений рис промийте очищеною водою, дайте стекти зайвій волозі.
- Відварений рис перекладіть до гарбузовому пюре. Всипте цукор і додайте ванілін. Змішайте.
- Кашу надішліть на вогонь і прокип’ятіть. 5 хвилин буде достатньо, щоб інгредієнти подружилися.
- Яскраву апетитну кашу розкладіть по тарілках. Кличте домашніх і приступайте до сніданку. Приємного апетиту!
Каша з гарбуза з пшоном на молоці
Каша з гарбуза з пшоном на молоці виходить неймовірно апетитною. Якщо ви не є любителем каш, досить приготувати її одного разу. Каша володіє ніжним вершковим смаком. Застава смачної каші полягає в тривалому варінні інгредієнтів. Бюджетне частування зможе виконати кожна господиня.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Гарбуз – 400 гр.
- Пшоно – 1 склянка
- Молоко – 500 мл
- Сіль – щіпка.
- Ізюм – за смаком.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. З гарбуза видалити шкірку і видаліть волокна з насінням. Овоч нарубайте шматочками. Складіть в каструлю. Залийте водою так, щоб овоч був покритий рідиною. Помістіть на конфорку варитися.
Крок 2. Пшоно промийте. Перекладіть в сотейник. Залийте водою. Посоліть. Варіть до готовності. На процес знадобиться не менше півгодини.
Крок 3. Готовність гарбуза перевірте вилкою або ножем. Коли досягнете бажаного результату, розімніть масу товкачем або пробийте занурювальним електроприладом.
Крок 4. Влийте молоко.
Крок 5. Варене пшоно перекладіть до гарбузової маси.
Крок 6. Посоліть, всипте цукор. Змішайте. Кашу надішліть на вогонь і прокип’ятіть. Проваріть 15 хвилин, цього буде достатньо.
Крок 7. Ошатну кашу розкладіть по тарілках. За бажанням посипте родзинками. Кличте домашніх і приступайте до сніданку. Приємного апетиту!
гарбузова Каша з рисом на воді
гарбузова Каша з рисом на воді – розкішне частування для тих, хто дотримується посту або стежить за калорійністю їжі. Приготування каші не займає багато часу. Якщо ви не професіонал і каші не ваш коник, це і є чудовий варіант те, що потрібно. Результат вразить вас, і це чиста правда.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Гарбуз – 800 гр.
- Рис – 0,3 склянки
- Вода – 2 склянки
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз гарненько вимийте.
Крок 2. Повідрубує кінчики, з гарбуза видалити шкірку.
Крок 3. Видаліть волокнисту масу з насінням.
Крок 4. Овоч нарубайте відповідними шматочками. Чим менше частині, тим швидше звариться гарбуз.
Крок 5. Складіть в каструлю. Влийте воду і помістіть на конфорку варитися.
Крок 6. Крупу прополощіть стільки разів, скільки буде потрібно до прозорої води.
Крок 7. Готовність гарбуза перевірте вилкою або ножем.
Крок 8. Коли гарбуз стане м’якою, всипте промитий рис. Прикрийте і варіть 25 хвилин на дрібній конфорці.
Крок 9. За 5 хвилин до кінця варіння посоліть. Всипте цукор. Розмішайте. Вимкніть конфорку і залиште дійти під кришкою.
Крок 10. Яскраву апетитну кашу розкладіть по тарілках.
Крок 11. Кличте домочадців і приступайте до сніданку. Хоча пісна каша, але дуже апетитна. Приємного апетиту!
Гарбузова каша з рисом на воді
Гарбузова каша з рисом на воді – бюджетний варіант для сніданку. Каша виходить досить апетитною, незважаючи на те, що при приготуванні не використовують молочних продуктів. Страва з легкістю виконає навіть новачок. Я не любитель гарбуза, але від каші ніколи не відмовлюся.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Гарбуз – 250 гр.
- Рис – 50 гр.
- Вода – 350 мл
- Сіль – щіпка.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти. Гарбуз гарненько вимийте. Повідрубує кінчики, з гарбуза видалити шкірку. Видаліть волокнисту масу з насінням. Відріжте необхідний шматок.
Крок 2. Овоч натріть на тертці. Чим менше частині, тим швидше звариться гарбуз.
Крок 3. Складіть в сотейник. Крупу прополощіть стільки разів, скільки буде потрібно, щоб домогтися прозорої води. Відправте до гарбузі.
Крок 4. Посоліть і додайте цукор. Влийте воду і помістіть на конфорку варитися. Закип’ятіть. Перемістіть на дрібну конфорку.
Крок 5. Готуйте, поки каша не стане однорідною. Перевірте рис на готовність.
Крок 6. Насичену кашу розкладіть по тарілках. Кличте рідних і близьких до сніданку і приступайте до трапези. Приємного апетиту!
Каша з гарбуза з пшоном в мультиварці
Каша з гарбуза з пшоном в мультиварці виходить неймовірно апетитною. Якщо у вас є помічниця, то ви щасливчик. За такою кашею не потрібно доглядати, прилад все зробить за вас. Каша відмінно підходить для сніданку. Ніжний вершковий смак принесе вам тільки позитивні емоції.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Гарбуз очищена – 350-400 гр.
- Пшоно – 2 склянки
- Молоко – 4 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти. Гарбуз гарненько вимийте. Повідрубує кінчики, овоч звільніть від шкірки. Видаліть волокнисту масу з насінням. Овоч нарубайте відповідними шматочками. Чим менше частині, тим швидше звариться гарбуз. Крупу залийте водою.
Крок 2. Пшоно прополощіть стільки разів, скільки буде потрібно, щоб домогтися прозорої води.
Крок 3. Борти і дно мультиварки промажте маслом.
Крок 4. Викладіть крупу і гарбуз. Посоліть і всипте цукор.
Крок 5. Влийте молоко.
Крок 6. Закрийте прилад. На дисплеї знайдіть кнопку «Каша». Активуйте режим кнопкою «Старт». Автоматично запуститься таймер на 45 хвилин.
Крок 7. Як тільки пролунає звуковий сигнал. Натисніть кнопку «Стоп» і відкрийте кришку.
Крок 8. Тарілки наповніть ароматною молочною кашею, здобріть вершковим маслом і приступайте до трапези. Приємного апетиту!
Гарбузова каша з рисом в мультиварці
Гарбузова каша з рисом в мультиварці – незвичайний варіант сніданку. Перевага приготування за допомогою приладу в тому, що кашу іноді готують у відкладеному режимі. І консистенція виходить густий і разваристой. Шалено апетитну страву приверне вашу увагу, навіть якщо ви не завзятий любитель овоча.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 7
Склад:
- Гарбуз очищена – 300 гр.
- Рис – 100 гр.
- Молоко – 200 мл
- Вода – 150 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти. Гарбуз вимийте. Овоч звільніть від шкірки. Видаліть волокнисту масу з насінням.
Крок 2. Овоч нарубайте відповідними шматочками. Чим менше частині, тим швидше звариться гарбуз.
Крок 3. Гарбузове шматочки перекладіть в каструлю. Влийте третину від загальної кількості води.
Крок 4. Закрийте кришку. На табло натисніть «Гасіння». Запустіть процес, натиснувши кнопку «Старт». Запускається таймер на 1 годину.
Крок 5. Коли на дисплеї побачите 50 хвилин, натисніть «Стоп» і відкрийте кришку. Розтовчіть гарбуз.
Крок 6. Крупу прополощіть стільки разів, скільки буде потрібно, щоб домогтися прозорої води. Перекладіть до гарбузі. Посоліть і додайте цукор. Влийте решту води.
Крок 7. Влийте молоко.
Крок 8. Закрийте прилад. На дисплеї знайдіть кнопку «Рис/крупи». Активуйте режим кнопкою «Старт». Автоматично запуститься таймер на 50 хвилин.
Крок 9. Як тільки пролунає звуковий сигнал. Натисніть кнопку «Стоп» і відкрийте кришку. Тарілки наповніть запашної молочною кашею, здобріть вершковим маслом і приступайте до трапези.
Крок 10. Приємного апетиту!
Гарбузова каша з пшоном в духовці
Гарбузова каша з пшоном в духовці підкорить вас. Блюдо виходить максимально апетитним. Приготування каші не обтяжить вас. Процес зовсім не складний. Все викласти в горщик і залити молоком – зможе будь-хто. Залишається справа за малим – дочекатися, коли каша приготується.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Склад:
- Гарбуз очищена – 300 гр.
- Пшоно – 0,5 склянки
- Молоко – 200 мл
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Кориця – 2 щіпки.
- Ізюм – жменя.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти. Гарбуз вимийте. Овоч звільніть від шкірки. Видаліть волокнисту масу з насінням. Овоч нарубайте відповідними шматочками. Чим менше частині, тим швидше приготується гарбуз. Складіть в горщик.
Крок 2. Ізюм промийте, відправте до гарбузі.
Крок 3. Крупу прополощіть стільки разів, скільки буде потрібно, щоб домогтися прозорої води. Перекладіть до гарбузі.
Крок 4. Насипте корицю і додайте цукор.
Крок 5. Влийте молоко і воду. Здобріть вершковим маслом. Прогрійте духовку до 200 градусів. Горщик додайте в духовці. Готуйте 15 хвилин зменшіть температуру і доведіть до готовності протягом 50 хвилин.
Крок 6. Тарілки наповніть запашної молочною кашею і приступайте до трапези. Приємного апетиту!
Гарбузово-кукурудзяна каша
Гарбузово-кукурудзяна каша виглядає чудово. Яскраве страва підкорить всіх любителів смачних і бюджетних страв. Густа консистенція і вершковий смак перетворюють звичайні продукти в кулінарне божевілля. Така каша буде фаворитом серед апетитних сніданків.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз очищена – 1 кг
- Крупа кукурудзяна – 2/3 склянки
- Молоко – 500 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – щіпка.
- Ванілін – 1 гр.
- Ізюм – за смаком.
- масло – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Насипте Крупу в піалу і влийте молоко. Відставте в бік.
Крок 2. Гарбуз промийте. Овоч звільніть від шкірки. Видаліть волокнисту масу з насінням. Овоч нарубайте відповідними шматочками. Чим менше частині, тим швидше приготується гарбуз. Складіть в каструлю. Всипте сіль, цукор і ванілін. Розмістіть на дрібній конфорці. Тушкуйте 15 хвилин.
Крок 3. До гарбузі відправте замочену крупу і влийте залишки молока.
Крок 4. Закип’ятіть і тушкуйте 40 хвилин. Приготоване блюдо пробийте занурювальним приладом. Захистіть руки, щоб не обпектися.
Крок 5. Всипте промитий ізюм. Розмішайте.
Крок 6. Тарілки наповніть запашної молочною кашею, здобріть вершковим маслом і приступайте до трапези. Приємного апетиту!
Гарбузова каша з манкою
Гарбузова каша з манкою – швидкий і смачний варіант для сніданку. Гарбуз можна приготувати заздалегідь або використовувати готове гарбузове пюре. Овочева складова надає каші оригінальну родзинку. Страва ідеально для дитячого раціону і чудово вписується в повсякденне меню.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гарбузове пюре – 2 ст. л.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Молоко – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз обмийте. Овоч звільніть від шкірки. Видаліть волокнисту масу з насінням. Овоч нарубайте відповідними шматочками. Чим менше частині, тим швидше приготується гарбуз. Приготуйте зручним способом – в духовці, на плиті або в мікрохвильовій печі.
Крок 2. Приготований овоч розімніть або пробийте занурювальним електроприладом.
Крок 3. Молоко влийте в сотейник, посоліть і всипте цукор. Закип’ятіть.
Крок 4. У киплячу рідину потроху насипте крупу.
Крок 5. Зменшіть нагрів. Інтенсивно перемішуючи, доведіть до готовності. Коли каша почне гуснути – ви домоглися бажаного результату.
Крок 6. У готову кашу введіть гарбузове пюре, закип’ятіть і вимкніть конфорку.
Крок 7. Здобріть кашу вершковим маслом.
Крок 8. Тарілки наповніть смачної молочною кашею і приступайте до трапези.
Крок 9. Приємного апетиту!
Вівсяно-гарбузова каша
Вівсяно-гарбузова каша має не тільки яскравим кольором, але і смаком. Я готую каші рідко, але ця підкорила мене і моїх домочадців. Оригінальне блюдо готують з доступних інгредієнтів, які можна знайти в кожному супермаркеті. Але я все-таки рекомендую вибирати сезонний овоч, він має насичений смак і колір, що сприятливо впливає на кінцевий результат.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Склад:
- Гарбуз очищена – 150 гр.
- Пластівці геркулеса – 1 склянка
- Молоко – 500 мл
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – щіпка.
- Мед – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготовлену гарбуз нарубайте відповідними шматочками. Чим менше частині, тим швидше приготується гарбуз. Викладіть в сітку для варіння на пару. Закрийте кришку. На табло натисніть «Варка на пару». Запустіть процес, натиснувши кнопку «Старт». Запускається таймер на 20 хвилин.
Крок 2. Приготований овоч розімніть або пробийте занурювальним електроприладом.
Крок 3. Борти і дно мультиварки промажте маслом. Всипте геркулес, посоліть, додайте цукор і перекладіть гарбузове пюре.
Крок 4. Вилийте молоко і воду. Закрийте кришку. На табло натисніть «Мультиповар», 100 градусів або «Каша». Час – 25 хвилин. Запустіть процес, натиснувши кнопку «Старт».
Крок 5. Як тільки пролунає звуковий сигнал. Натисніть кнопку «Стоп» і відкрийте кришку.
Крок 6. Тарілки наповніть густий молочною кашею, здобріть медом, кличте домашніх снідати і приступайте до трапези. Для любителів горіхів і сухофруктів запропонуйте улюблені компоненти. Свіжі ягоди теж відмінно підійдуть. Приємного апетиту!