Хе з щуки – це холодний салат з рибного філе, доповненого овочами, олією і оцтом. Поєднання компонентів настільки незвично і оригінально, що обов’язково вам сподобається. Страва готується досить просто і швидко, єдине, що треба починати готувати за 6-8 годин до застілля, так як легкого й корисного салату потрібно час настоятися і просочитися усіма спеціями і добавками, однак, кінцевий результат безперечно варто очікування і витраченого часу – гарантуємо!
Хе з щуки в домашніх умовах – найсмачніший рецепт
Хе з щуки в домашніх умовах – це корейська закуска, з приготуванням якої впорається навіть початківець кулінар. Завдяки тому, що рибне філе не проходить термічну обробку, воно зберігає в собі максимальну кількість корисних речовин. А для того, щоб страва була не тільки корисним, але і смачним, використовуються різні добавки.
Інгредієнти на
4 порц.
- Щука 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- Олія соняшникова 100 мл
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 50 мл
- Перець червоний мелений ½ ч. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Щуку чистимо і старанно промиваємо під струменем води.
- Відрізаємо голову і хвіст, вздовж черевця робимо надріз і виймаємо нутрощі разом з чорними плівками.
- Відокремлюємо філе від хребта і за допомогою пінцета видаляємо великі кісточки.
- Ріжемо м’якоть на невеликі шматочки, розміром не більше двох сантиметрів.
- Укладаємо щуку в миску і заливаємо оцтом.
- Прикриваємо посуд харчовою плівкою або плоскою тарілкою і залишаємо на 40 хвилин при кімнатній температурі.
- За закінчення часу відкидаємо рибу на сито і даємо надлишків оцту стекти. Повертаємо скибочки в миску і доповнюємо розпеченим на сковороді рослинною олією.
- Доповнюємо філе тонкими цибульними кільцями і подрібненим часником.
- Присмачую закуску коріандром, перцем і сіллю.
- Вливаємо трохи соєвого соусу.
- Складові гарненько перемішуємо і наполягаємо ще близько 30-40 хвилин.
- Промаринованную щуку дегустуємо відразу ж і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Хе з щуки з оцтом
Хе з щуки з оцтом являє собою скибочки сирої риби, замариновані в суміші з рослинної олії, винного оцту і часнику з морквою. В залежності від ваших уподобань, першу пробу ви можете зняти лише через годину, але все ж рекомендуємо настояти закуску протягом доби.
Час готування – 25 ч. 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5-7.
Склад:
- Щука – 1-2 шт.
- корейська Приправа (рідка) – 30 мл
- Оцет винний – 80 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу ретельно промиваємо водою і очистити від нутрощів, розрізаємо на стейки товщиною близько сантиметра, шкіру залишаємо.
Крок 2. Шматки розрізаємо на 2-4 частини, зрізуючи філе з кісточок – укладаємо в миску і підсолюємо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 3. Заливаємо щуку винним оцтом і присмачую часником, пропущеним через прес – закриваємо заготівлю кришкою і відправляємо на полицю холодильної камери для просочення на добу.
Крок 4. З морквини чистимо шкірку і подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи, заправляємо рідкої приправою.
Крок 5. Цибулини «звільняємо» від лушпиння, ріжемо півкільцями і пасеруємо на олії до рум’яності. З’єднуємо рибу, моркву і гарячий цибулю разом з маслом – ретельно перемішуємо і наполягаємо ще одну годину.
Крок 6. Страва сервіруємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Хе з щуки по-корейськи – правильний рецепт
Хе з щуки по-корейськи – традиційна закуска азіатської кухні, яка давно здобула популярність і в наших широтах, завдяки своєму насиченому і незвичайного смаку, а також простоті приготування. Здивуйте себе абсолютно новим і оригінальним блюдом з сирої риби і пікантною моркви.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Щука – 900 гр.
- Морква – 1 кг
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
- Цибулина – 1 шт.
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- оцтова Есенція 70% – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Моркву чистимо, обполіскуємо водою і подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.
Крок 2. Овочеву нарізку трохи підсолюємо і доповнюємо чайною ложкою оцтової есенції – перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, потім зливаємо сік.
Крок 3. Підсипаємо червоний перець і цукровий пісок – заважаємо.
Крок 4. Знімаємо лушпиння з цибулі і ріжемо тонкими півкільцями.
Крок 5. На розігрітій олії пасеруємо цибулю до прозорості.
Крок 6. Обсмажену цибулю викидаємо, а ароматне масло виливаємо до морквині, також додаємо часник, пропущений через прес – компоненти перемішуємо, накриваємо і ставимо в холодильник.
Крок 7. Випотрошену щуку розрізаємо вздовж хребта на дві частини, філе знімаємо з хребта, видаляємо кістки.
Крок 8. Знімаємо шкіру і філе ріжемо на шматочки близько сантиметра.
Крок 9. Рибу маринуємо в солі, чайна ложка оцтової есенції розведеної в 10 столових ложках води і червоному перці. Рекомендуємо присмачувати щуку добавками в банку, а накривши кришкою, гарненько струснути, для рівномірного розподілу.
Крок 10. Баночку закриваємо і переміщаємо на полицю холодильника, забуваємо на 120 хвилин.
Крок 11. Після закінчення часу, в салатнику змішати рибу і моркву.
Крок 12. Хе повністю готове до вживання, відповідно, озброюємося паличками і дегустуємо. Приємного апетиту!
Хе з щуки з цибулею і морквою
Хе з щуки з цибулею і морквою – це пікантна і в міру гостре страву, яке, напевно, припаде до смаку всім любителям корейської кухні. Подавати таку закуску до стола рекомендуємо з скибочками свіжого хліба і з відвареною молодою картоплею, доповненим кропом і маслом.
Час готування – 6 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе щуки – 300 гр.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Цибулина – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор-пісок – 2 щіпки.
- Лист лавра – 1 шт.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Зелень – 10 гр.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо всі інгредієнти, зазначені в списку вище.
Крок 2. Філе обполіскуємо і насухо витираємо паперовими рушниками.
Крок 3. Нарізаємо рибу невеликими скибочками.
Крок 4. Укладаємо щуку в піалу і поливаємо соком лимона – перемішуємо і наполягаємо протягом 15 хвилин.
Крок 5. Тим часом, цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями, солимо, перчимо і розминаємо руками, поки овоч не пустить сік.
Крок 6. Насіння коріандру розминаємо товкачем або подрібнюємо в кавомолці.
Крок 7. Рибу доповнюємо коріандром, лавром, сіллю, цукровим піском і оцтом.
Крок 8. Доповнюємо приправлене філе цибулею, накриваємо і встановлюємо вантаж – ставимо в холод на кілька годин.
Крок 9. Очищену моркву подрібнюємо на тертці для моркви по-корейськи.
Крок 10. Підсмажуємо помаранчеву соломку на олії до м’якості.
Крок 11. Морква викладаємо в тарілку, туди ж відправляємо натертий часник.
Крок 12. До пряної морквині викладаємо щуку разом з цибулею, присипаємо рубаною зеленню.
Крок 13. Подаємо до столу і насолоджуємося яскравим і насиченим смаком. Приємного апетиту!
Хе з щуки в олії
Хе з щуки в олії – це оригінальне азіатське блюдо, яке подарує вашим смаковим рецепторам справжню насолоду! Незважаючи на простоту приготування і доступні компоненти, після маринування, сира щука має неперевершений смак і приємний пряний аромат.
Час готування – 25 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Щука – ½ шт.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 50 мл
- корейська Приправа (рідка) – 20 мл
- Оцет винний – 40 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Щуку чистимо і промиваємо, для приготування хе відокремлюємо філе від спинки разом з шкіркою.
Крок 2. Ріжемо рибу на шматочки середнього розміру і складаємо в піалу.
Крок 3. Солимо.
Крок 4. Присмачую винним оцтом.
Крок 5. Доповнюємо щуку подрібненим часником, накриваємо і ставимо в холодильну камеру на добу.
Крок 6. Очищену моркву натираємо на спеціальній тертці.
Крок 7. Вливаємо до морквині рідку приправу і старанно розминаємо долонями.
Крок 8. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями.
Крок 9. У сковороді розігріваємо масло і пасеруємо цибульну нарізку.
Крок 10. Змішуємо рибу і пікантну морквину.
Крок 11. Також до щуки викладаємо золотистий цибулю разом з маслом.
Крок 12. Складові закуски ще раз перемішуємо і наполягаємо протягом однієї години.
Крок 13. Страва готова – знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Хе з щуки з огірком
Хе з щуки з огірком – проста в приготуванні закуска, яка змусить вас подивитися на сиру рибу абсолютно по-новому. Доповнимо щуку свіжим огірочком, солодким перцем, морквою, кінзою і часником. Обов’язково спробуйте приготувати хе і ви залишитеся задоволені!
Час готування – 3 ч. 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Щука – 1500 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Полуторакилограммовую рибу чистимо, надрізаємо вздовж черевця і видаляємо нутрощі.
Крок 2. Філе зрізаємо з кісток і ріжемо на шматочки не більше сантиметра.
Крок 3. Рибу присмачую сіллю і оцтом, вимішуємо і наполягаємо в холодильній камері дві години.
Крок 4. Очищаємо овочі і подрібнюємо: моркву тремо на тертці, а цибулю ріжемо півкільцями. Овочі пасеруємо на розігрітій олії до м’якості з додаванням карі.
Крок 5. М’якоть солодкого перцю і свіжі огірки нарізаємо півкільцями або соломкою, дрібно шаткуємо вимиту і обсушену кінзу.
Крок 6. Просочену сіллю і оцтом виймаємо рибу з холоду і зливаємо надлишки соку. Додаємо часник, пропущений через прес, соєвий соус, коріандр і два види перцю. Змішуємо овочеву нарізку з щукою, маринуємо в холоді ще 60 хвилин після подаємо до столу. Приємного апетиту!
Хе з щуки з соєвим соусом
Хе з щуки з соєвим соусом – легке і пікантне страва, яка готується з простих і доступних компонентів. Замаринувавши рибне філе в соєвому соусі, лимонному соці і кориандре, ми отримаємо смачне і дуже насичене страву, яка сподобається кожному.
Час готування – 2 ч. 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Щука – 1 кг
- Цибуля – 4 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Масло олію – 100 мл
- оцтова Есенція 70% – 3 ст. л.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний горошком – 5-6 шт.
- Перець зелений горошком – 5-6 шт.
- Перець білий горошком – 5-6 шт.
- Перець чорний горошком – 5-6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу розбираємо, відокремлюємо філе, обполіскуємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Нарізаємо шматочками середнього розміру.
Крок 3. Для маринаду об’єднуємо сік лимона, оцтову есенцію, цукровий пісок і сіль – переливаємо до щуки.
Крок 4. Очищений часник дрібно рубаємо, а цибулю нарізаємо пір’ям.
Крок 5. На розпеченому маслі обсмажуємо цибулю і часник до м’якості.
Крок 6. Яким зручним способом подрібнюємо коріандр.
Крок 7. Також перетираємо всі перці і висипаємо пасеровані овочі.
Крок 8. Овочі заливаємо соєвим соусом, перемішуємо. Змішуємо щуку і овочі – прибираємо на полицю холодильника на 2-3 години.
Крок 9. Ароматне хе подаємо до столу і трапезуєм. Готуйте і отримуйте задоволення!