Картопляна бабка з м’ясом в духовці
Картопляна бабка з м’ясом в духовці – це ситне і просте у приготуванні блюдо, яке обов’язково припаде до смаку всім вашим домочадцям. Адже немає нічого смачнішого, ніж поєднання натертої картоплі з перекрученим м’ясом, цибулею і спеціями.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Картопля – 2 кг
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сир твердий – 70 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майоран – 2 щіпки.
- Манка – 2 ч. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Петрушка – за смаком.
- Перець чилі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом знімаємо шкірку з картоплі і лушпиння з цибулі, промиваємо.
Крок 2. Нарізаємо овочі довільними великими сегментами.
Крок 3. Пропускаємо компоненти через м’ясорубку, використовуючи сітку з дрібними отворами.
Крок 4. Доповнюємо масу фаршем, яйцями, сіллю, приправами, а також борошном.
Крок 5. Складові активно перемішуємо і даємо постояти близько 5 хвилин.
Крок 6. В цей час жароміцний посуд промазуємо рослинним маслом і обсипаємо невеликою кількістю манки.
Крок 7. Викладаємо картопляно-м’ясну масу, верхівку присмачую сметаною.
Крок 8. Переміщаємо напівфабрикат в духовку на 50 хвилин (180 градусів).
Крок 9. За допомогою бурачной терки перетворюємо сир в стружку.
Крок 10. Присипаємо бабку.
Крок 11. Готуємо ще 10 хвилин, але вже при температурної позначки в 200 градусів.
Крок 12. Гаряче блюдо розрізаємо на порції і трапезуєм. Приємного апетиту!