Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Картопляна бабка з м’ясом в духовці

Картопляна бабка з м’ясом в духовці – це ситне і просте у приготуванні блюдо, яке обов’язково припаде до смаку всім вашим домочадцям. Адже немає нічого смачнішого, ніж поєднання натертої картоплі з перекрученим м’ясом, цибулею і спеціями.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Картопля – 2 кг
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майоран – 2 щіпки.
  • Манка – 2 ч. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом знімаємо шкірку з картоплі і лушпиння з цибулі, промиваємо.

Крок 2. Нарізаємо овочі довільними великими сегментами.

Крок 3. Пропускаємо компоненти через м’ясорубку, використовуючи сітку з дрібними отворами.

Крок 4. Доповнюємо масу фаршем, яйцями, сіллю, приправами, а також борошном.

Крок 5. Складові активно перемішуємо і даємо постояти близько 5 хвилин.

Крок 6. В цей час жароміцний посуд промазуємо рослинним маслом і обсипаємо невеликою кількістю манки.

Крок 7. Викладаємо картопляно-м’ясну масу, верхівку присмачую сметаною.

Крок 8. Переміщаємо напівфабрикат в духовку на 50 хвилин (180 градусів).

Крок 9. За допомогою бурачной терки перетворюємо сир в стружку.

Крок 10. Присипаємо бабку.

Крок 11. Готуємо ще 10 хвилин, але вже при температурної позначки в 200 градусів.

Крок 12. Гаряче блюдо розрізаємо на порції і трапезуєм. Приємного апетиту!