Котлети з манкою – 10 найбільш смачних рецептів на сковороді з покроковими фото

Капустяні котлети з манкою

Капустяні котлети з манкою – оригінальне блюдо для обіду або вечері. Вони можуть бути подані окремо разом з соусом або як гарнір разом з м’ясними стравами. Білокачанна капуста володіє специфічним смаком і запахом, однак при правильній обробці, разом з іншими інгредієнтами у вас вийде чудова смачна страва.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,7 кг
  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Олія соняшникова без запаху – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Зелень – 0,5 пучка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти. Овочі та зелень вимити.

Крок 2. Білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою, викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть капусту приблизно 15 хвилин до м’якості.

Крок 3. Відкиньте капусту на друшляк, щоб стекла вода. Потім трохи відіжміть її руками.

Крок 4. До капустяної маси додайте яйця, сіль і мелений перець. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до м’якості. Смажену цибулю викладіть в миску з капустою.

Крок 5. Всипте манну крупу в миску до інших інгредієнтів.

Крок 6. Свіжу зелень, дрібно порубаєте ножем, додайте її у фарш і добре перемішайте. Масу залиште на 10 хвилин, щоб манка набухла.

Крок 7. Вологими руками сформуйте невеликі круглі котлетки. При бажанні можете додатково обваляти їх у панірувальних сухарях.

Крок 8. Заготовки викладіть на розігріту сковороду. Смажте на середньому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін.

Крок 9. Подавайте капустяні котлети в теплому вигляді, поливши їх сметаною. Приємного апетиту!