Ліниві вареники з картоплею – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Ліниві вареники з картоплею — це популярне блюдо, яке не потребує зайвої реклами. Наскільки можуть бути смачними прості продукти, ви можете переконатися самостійно, скориставшись рецептами чудової збірки. Для тих, хто постить і не вживає м’ясні вироби, обов’язково знайдуться фаворити. Ситні страви готуються максимально просто. Швидше гортайте добірку і біжіть готувати!

Смачні ліниві вареники з картоплею

Смачні ліниві вареники з картоплею виглядають дуже апетитно. Поки вариться картопля, займемося тестом. Блюдо виходить незвичайно смачним, хоч і не виглядає, як ресторанне. Якщо потрібно смачно і дешево нагодувати сім’ю – це ідеальний рецепт. Всі залишаються в захваті і просять добавки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 10 шт.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для тіста:
  • Вода 200 гр.
  • Борошно 400 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Збираємо продукти для апетитних вареників.
  2. Промиваємо картоплю і звільняємо від шкірки за допомогою економки. Ріжемо кубиками. Одночасно ставимо каструлю з водою нагріватися.
  3. У киплячу воду насипаємо трохи солі і перекладаємо підготовлену картоплю. Після вторинного закипання зменшуємо нагрівання і варимо до готовності, накривши кришкою.
  4. Тим часом очищаємо цибулю, обполіскуємо і дрібно нарізаємо.
  5. На гарячій сковороді кип’ятимо масло і вивантажуємо подрібнену цибулю. Припускаємо, час від часу помішуючи.
  6. Коли картопля зварилася, зливаємо воду. Робимо картопляне пюре. Приправляємо половиною обсмаженої цибулі, сіллю і перцем. Розмішуємо до однорідності.
  7. У глибоку миску насипати просіяне борошно і сіль.
  8. По центру робимо лунку і наливаємо воду.
  9. Замішуємо м’яке тісто.
  10. Заготівлю прикриваємо рушником і залишаємо відпочити.
  11. Відпочиле тісто ділимо на дві рівні частини.
  12. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт, на присипаної борошном робочій поверхні.
  13. Після чого озброюємося ножем і нарізаємо тісто довільно.
  14. Кип’ятимо воду, додаємо сіль. По черзі занурюємо шматочки тіста. Чекаємо закипання і варимо заготовки кілька хвилин.
  15. Після чого зливаємо рідину.
  16. У картопляне пюре додаємо зварене тісто і добре перемішуємо.
  17. Ліниві вареники розкладаємо по порціях, а зверху присмачую смаженою цибулею. Приємного апетиту!

Ліниві вареники з картоплею і цибулею

Ліниві вареники з картоплею і цибулею – приголомшлива домашня їжа, від якої складно відмовитися. Для тих, хто дотримується посту, це хороший спосіб урізноманітнити раціон. Ліниві вареники по силам початківцям кулінарам. Якщо поставлено завдання, бюджетно нагодувати сім’ю – рішення є! Цей рецепт прийде на допомогу.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Манка – 5 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти, потрібні для нашого страви.

Крок 2. Вимиту й очищену картоплю ділимо на зручні частини і викладаємо в каструлю.

Крок 3. Наливаємо воду, ставимо на плиту і чекаємо закипання. На середньому полум’я готуємо 20 хвилин.

Крок 4. Обережно зливаємо рідину.

Крок 5. Картоплю перетворюємо на пюре.

Крок 6. У пюре додаємо манку і сіль.

Крок 7. Переставляємо в бік набухати.

Крок 8. Очищену головку цибулі дрібно рубаємо.

Крок 9. На розпеченій сковорідці прогріваємо олію і смажимо цибулю до рум’яності.

Крок 10. У картопляну масу додаємо борошно і знову перемішуємо.

Крок 11. На плиті готуємо окріп. З тіста формуємо ковбаску.

Крок 12. Ковбаску перетворюємо в невеликі заготовки, злегка обвалюючи в борошні.

Крок 13. Киплячу воду солимо і частинами вивантажуємо картопляні заготовки. Після повторного закипання вареники спливуть, варимо ще 1-2 хвилини.

Крок 14. З допомогою шумівки витягаємо блюдо і викладаємо на тарілку. Зверху прикрашаємо смаженою цибулею і листочками улюбленої зелені. Приємного апетиту!

Вареники з сиром та картоплею

Вареники з сиром та картоплею пахнуть неймовірно смачно і апетитно виглядають максимально. Приготування страви не забере багато часу. Домашні вареники подають самостійно або доповнюють різноманітною їжею. В нашій сім’ї їдять зі сметаною. На мій погляд, ситне блюдо не вимагає яких-небудь доповнень.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7

Склад:

  • Картопля очищений – 450 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сир – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума мелена – 2 щіпки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 250-280 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти за списком.

Крок 2. Промиваємо і чистимо картоплю. Ділимо бульби навпіл і перекладаємо в каструлю. Наливаємо воду.

Крок 3. Солимо й додаємо лаврушку.

Крок 4. Ставимо на помірний вогонь. Чекаємо закипання і готуємо 25 хвилин.

Крок 5. З приготовленої картоплі зливаємо рідину і даємо трохи охолонути.

Крок 6. Акуратно, щоб не обпектися, раздавливаем товкачиком, перетворюючи картоплю в пюре.

Крок 7. В охолоджене пюре розбиваємо яйце. Присмачую сіллю, меленим перцем і куркумою.

Крок 8. Об’єднуємо масу товкачиком.

Крок 9. Викладаємо сир.

Крок 10. З’єднуємо компоненти.

Крок 11. Далі вводимо просіяне борошно.

Крок 12. Вимішуємо однорідне тісто. При необхідності змащуємо руки рослинним маслом.

Крок 13. Робочу поверхню посипаємо борошном. Тісто ділимо на кілька частин. Кожну частину скачуємо в ковбаску.

Крок 14. Ковбаску ріжемо на однакові частини.

Крок 15. Повторюємо дії з усім тестом. Якщо вийшло багато заготовок, частину можна заморозити і використовувати в міру необхідності.

Крок 16. У каструлю наливаємо воду і кип’ятимо. Насипаємо сіль і частинами закладаємо вареники.

Крок 17. Коли заготовки спливуть, засікаємо 3 хвилини. Після чого дістаємо готові вареники, скориставшись шумівкою.

Крок 18. Апетитні вареники розкладаємо по порціях. Зверху прикрашаємо подрібненою зеленню.

Крок 19. При бажанні подаємо сметану або присмачую вареники вершковим маслом. Приємного апетиту!

Ліниві вареники з картоплею і грибами

Ліниві вареники з картоплею і грибами виглядають шикарно. Таким блюдом не соромно нагодувати гостей. Ситно і смачно! Гриби надають незвичайний аромат і ідеально поєднуються з картопляними варениками. Процес готування простий, найскладніше – це дочекатися готовності картоплі. А далі процес піде по накатаній.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Картопля – 350 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Часник сухий мелений – 0,5 ч. л.

Для піджарки:

  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 45 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю, для зручності беремо овощечистку, з лука прибираємо лушпиння.

Крок 2. Картоплю ділимо навпіл і викладаємо в підготовлений окріп. Готуємо, поки не звариться.

Крок 3. Очищену цибулину ріжемо четвертинками.

Крок 4. Оброблені печериці нарізаємо скибочками.

Крок 5. З картоплі зливаємо рідину і перекладаємо в ємність, розминаємо товкачиком.

Крок 6. Розбиваємо яйце. Солимо, перчимо і додаємо часникову спецію. Присмачую вершковим маслом. Вимішуємо масу до однорідності.

Крок 7. Додаємо 100 грамів борошна.

Крок 8. Доводимо тісто до гладкості.

Крок 9. Картопляну масу перекладаємо в кондитерський мішок.

Крок 10. Відрізаємо кінчик.

Крок 11. Готуємо окріп для варіння. Трохи солимо. Видавлюємо з кондитерського мішка шматочки тіста, формуємо вареники, зрізуючи ножем тісто. Варимо після того, як спливуть, кілька хвилин.

Крок 12. Варимо партіями. З допомогою шумівки перекладаємо на тарелку.

Крок 13. На прогріту з рослинною олією сковорідку перекладаємо нарізку з грибів і цибулі. Приправляємо за смаком. Обсмажуємо, часто помішуючи.

Крок 14. Зварені ліниві вареники перекладаємо в засмажку.

Крок 15. Акуратно розмішуємо і злегка обсмажуємо.

Крок 16. Запашні вареники подаємо порційно. При бажанні доповнюємо улюбленим соусом. Приємного апетиту!

Смажені ліниві вареники з картоплею

Смажені ліниві вареники з картоплею – страва з мінімальними фінансовими і тимчасовими витратами. Приготувавши таке частування, ви зайвий раз переконаєтеся в тому, що проста їжа найсмачніша. А коли це ще й дешево, то страва піднімається в рейтингу ще на одну сходинку.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7

Склад:

  • Картопля – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю чистимо від шкірки, ріжемо на частини, заливаємо водою і ставимо варитися. Трохи солимо воду і зменшуємо нагрівання після закипання. Готуємо приблизно 20 хвилин. Поки вариться картопля, подрібнюємо очищені цибулини і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Після чого зливаємо воду, а картоплю перетворюємо у пюре з допомогою товкачика.

Крок 2. Додаємо вершкове масло, сире яйце і трохи цибулевої обжарювання.

Крок 3. Гарненько розмішуємо.

Крок 4. Насипаємо борошно і вимішуємо тісто.

Крок 5. Тісто буде злегка липнути до рук, так і повинно бути.

Крок 6. Картопляне тісто ділимо навпіл.

Крок 7. Кожну частину катаємо в ковбаску. Потім розрізаємо на однакові частини.

Крок 8. Підготовлені заготовки розминаємо по центру пальцем, як показано на фото.

Крок 9. Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію. Розкладаємо картопляні заготовки.

Крок 10. Обсмажуємо з двох сторін.

Крок 11. Перевертаємо кілька разів, щоб вийшов золотистий колір, як показано на фото.

Крок 12. Вареники викладаємо на тарілку і присмачую смаженою цибулею.

Крок 13. Додатково подаємо сметану і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Ліниві вареники без яєць з картоплею

Ліниві вареники без яєць з картоплею – приголомшливе частування зі звичайних продуктів для всіх, а особливо для тих, хто постить. Оригінальна подача зацікавить самих вибагливих. Смажену цибулю надає страві дивовижний аромат. Готується страва легко і просто. Пробуйте і отримуйте задоволення!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно – 80 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготовлену картоплю варимо звичайним способом. Після чого зливаємо і перетворюємо масу в пюре.

Крок 2. Додаємо рубану зелень, сіль і борошно.

Крок 3. Замішуємо еластичне тісто.

Крок 4. Посипаємо стіл борошном і розкачуємо картопляне тісто. Ділимо рифленим ножем на красиві заготовки.

Крок 5. У посуд для варіння вареників наливаємо воду і стежимо за появою перших пухирців. Насипаємо сіль за смаком. У киплячу воду по черзі опускаємо заготовки.

Крок 6. Як тільки вареники спливуть, варимо рівно хвилину.

Крок 7. З цибулин знімаємо піну і дрібно нарізаємо. На прогріту сковороду вивантажуємо нарізку і наливаємо олію. Обсмажуємо до рум’яного кольору.

Крок 8. Ліниві вареники присипаємо смаженою цибулею.

Крок 9. Подаємо порційно.

Крок 10. Страва не тільки виглядає апетитно, але і виходить незвичайно смачним і ситним. Приємного апетиту!