Рулет із курячого фаршу
Рулет із курячого фаршу – варіант для «зожников». Низькокалорійне блюдо наповнить вас непередаваними емоціями. «Правильний» рулет не зашкодить, навіть якщо з’їсти його на вечерю. Збалансований прийом їжі наситить і не залишить тяжкості. Пригощайтеся і не бійтеся нашкодити фігурі.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10
Склад:
- Філе курячої грудки – 750 гр.
 - Яйця курячі – 1 шт.
 - Булочка з пшеничного борошна – 100 гр.
 - Цибуля ріпчаста – 1 шт.
 - Цибуля-порей – 1 шт.
 - Перець болгарський – 1/3 шт.
 - Морква – 0,5 шт.
 - Суміш сухих пряних трав – 1 ч. л.
 - Масло вершкове – 20 гр.
 - Сіль – 1 ч. л.
 - Перець чорний мелений – щіпка.
 - Печериці – 200 гр.
 - Масло рослинне – 2-3 ст. л.
 
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо відокремлюємо від шкіри, вирізаємо кісточки (якщо беремо грудку), збираємо інші продукти. Курку промиваємо під краном і прибираємо вологу рушниками.
Крок 2. Для фаршу очищаємо цибулю ріпчасту.
Крок 3. Булку розмочуємо у воді і перекручуємо разом з курячої м’якоттю і цибулиною. До фаршу додаємо сире яйце. Присмачую посипаємо сіллю і перцем за смаком. Вимішуємо до гладкої консистенції. По вашому розсуду додаємо інші прянощі.
Крок 4. Оброблені і порізані печериці (можна взяти заморожені гриби) пасеруємо з цибулею-пореєм на гарячій сковорідці. Додаємо вершкове масло і соняшникову олію. Суміш масел надає ніжний смак.
Крок 5. Очищаємо моркву і солодкий перець. Ріжемо кубиками і відправляємо обсмажуватися. Готуємо до м’якості овочів.
Крок 6. Стіл застеляємо фольгою (не шкодуємо, робимо кілька шарів). Зверху викладаємо пергаментний аркуш і розподіляємо курячий фарш, формуючи прямокутник.
Крок 7. В середині формуємо прямокутник з обжарювання меншого периметра, як показано на фото. Приправляємо пряними травами за бажанням.
Крок 8. Акуратно загортаємо заготівлю, формуючи щільний рулет. Пакуємо в фольгу. Прибираємо в прогріту до 180 градусів духовку, витримуємо 1 годину.
Крок 9. Через годину дістаємо рулет і охолоджуємо в фользі. Якщо є час, прибираємо в холодильник для стабілізації. Потім розгортаємо і викладаємо на святкове блюдо. Рулет гарний у гарячому і холодному стані. Ділимо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!












