Пікша, запечена в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пікша, запечена в духовці – це яскрава і смачна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Риба відрізняється ніжним смаком і поживними властивостями. Її можна подавати до столу з соліннями, свіжими овочами і будь-якими гарнірами за вашим смаком. Щоб приготувати продукт в домашніх умовах, використовуйте нашу перевірену кулінарну збірку з семи смачних рецептів з покроковими фото.

Пікша, запечена у фользі в духовці

Пікша, запечена у фользі в духовці, виходить дуже ніжною, соковитою і апетитною. Таке частування яскраво різноманітить ваше меню і порадує близьких. Подавайте поживне рибне блюдо до сімейного обіду або вечері. Доповнюйте свіжими овочами йди іншими гарнірами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пікша 1.2 кг
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Кріп 10 гр.
  • Лимон 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.

Процес приготування:

  1. Спочатку розморожуємо і промиваємо рибу під водою. При необхідності, очищаємо.
  2. Подрібнюємо часник і перемішуємо його з оливковою олією у глибокій тарілці.
  3. У цю ж суміш додаємо сіль, спеції, подрібнену зелень. Ретельно перемішуємо.
  4. Підготовлену рибу кладемо на деко з фольгою. Обмазуємо її ароматною заготівлею з масла і спецій.
  5. Нарізаємо цибулю і лимон. Викладаємо продукти на рибу.
  6. Загортаємо заготовку у фольгу. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35-45 хвилин.
  7. Соковита пікша, запечена у фользі в духовці, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Філе пікші з овочами в духовці

Філе пікші з овочами в духовці нескладно приготувати в домашніх умовах. Побалуйте своїх близьких апетитним і ніжним частуванням. Готова риба вийде живильної і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного святкового обіду або вечері. Беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе пікші – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Помідор – 3 шт.
  • Сир Моцарелла – 130 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе пікші природним способом.

Крок 2. Нарізаємо рибу порціонними шматками, посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 3. Очищаємо цибулю з морквою. Цибуля розбираємо на півкільця. Моркву натираємо на тертці. Тушкуємо овочі на сковороді до м’якості.

Крок 4. У форму для запікання викладаємо шар з моркви і цибулі. Зверху розкладаємо шматочки риби.

Крок 5. Закриваємо шари кружечками помідорів і сумішшю з майонезу, тертого сиру і зелені.

Крок 6. Прибираємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Крок 7. Філе пікші з овочами в духовці готово. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Пікша, запечена з цибулею і морквою

Пікша, запечена з цибулею і морквою – яскраве блюдо для вашого сімейного або святкового столу. Апетитне поєднання ніжної білої риби з соковитими овочами нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Побалуйте себе і близьких!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пікша – 0,5 кг
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Форму для запікання обмазуємо маслом. Викладаємо сюди шар з нашаткованої білокачанної капусти.

Крок 2. Викладаємо на капусту шматочки очищеної, промитої і нарізаною пікші. Солимо її і посипаємо спеціями, закриваємо тертою морквою.

Крок 3. На морквяний шар викладаємо цибулю, порізану півкільцями або четвертинками.

Крок 4. Сметану добре розмішуємо з водою.

Крок 5. Отриманою сумішшю заливаємо вміст форми. Можна додати трохи солі і спецій.

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180-200 градусів духовку. Готуємо близько 40-60 хвилин.

Крок 7. Соковита пікша, запечена з цибулею і морквою, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Пікша з картоплею в духовці

Пікша з картоплею в духовці – готову страву для вашого домашнього або святкового столу. Якщо ви не знаєте, як смачно і ситно приготувати білу рибу, то використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Урізноманітніть своє звичне меню новим яскравим стравою.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пікша – 2 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Пікшу розморожуємо, промиваємо та нарізаємо порційними шматками.

Крок 2. Шматочки посипаємо сіллю, сумішшю перців і коріандром. Акуратно перемішуємо й даємо трохи замаринуватися.

Крок 3. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо тонкими колами.

Крок 4. Кружальцями розбираємо і промитий лимон.

Крок 5. На фольгу кладемо шматочки пікші, відтворюючи форму цілої риби. Між шматками розміщуємо картоплю і лимон.

Крок 6. Обмазуємо заготівлю сметаною і щільно загортаємо у фольгу.

Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 8. Апетитна пікша з картоплею в духовці готова. Можна подавати до столу!

Пікша, запечена в сметані

Пікша, запечена в сметані, виходить неймовірно ніжною, соковитою і ароматною. Таке частування яскраво різноманітить ваше меню, порадує близьких або гостей. Подавайте поживне рибне блюдо до сімейного обіду або вечері. Доповнюйте свіжими овочами йди іншими гарнірами за смаком.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе пікші – 500 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло оливкове – для запікання.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе пікші. Промиваємо її під водою.

Крок 2. Нарізаємо рибу порційними шматочками.

Крок 3. У глибокій мисці розмішуємо сметану з сіллю, спеціями, лимонним соком, подрібненим часником і кропом. Маринуємо в цій суміші рибні шматочки одну годину.

Крок 4. Деко обмазуємо оливковою олією і викладаємо на нього пікшу в сметанному соусі.

Крок 5. Посипаємо заготівлю кільцями червоного ріпчастої цибулі.

Крок 6. Закриваємо блюдо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин.

Крок 7. Ніжна пікша в сметані готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Пікша цілком у духовці

Пікша цілком у духовці – яскраве блюдо для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Готову рибу можна подавати з будь-якими гарнірами за смаком. Вона вийде ніжною, соковитою і ароматною. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пікша – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Лимон – ¼ шт.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Чебрець – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Дві тушки пікші розморожуємо і добре промиваємо під водою.

Крок 2. Приступаємо до очищення риби. В першу чергу зрізаємо голови.

Крок 3. Прибираємо плавці з допомогою гострого ножа.

Крок 4. Акуратно розрізаємо черево і прибираємо нутрощі.

Крок 5. Видаляємо чорну плівку, яка дає рибі гіркоту.

Крок 6. Відрізаємо у тушок хвостики.

Крок 7. Шкірку очищаємо ножем. Можна знову промити рибу.

Крок 8. Обсипаємо заготовки морською сіллю, чебрецем, розмарином і меленим білим перцем.

Крок 9. Перекладаємо рибу в спеціях в рукав для запікання на промиту петрушку, яку кладемо сюди заздалегідь.

Крок 10. Викладаємо шматочки лимона зверху на рибу і знову посипаємо зеленню.

Крок 11. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Кладемо продукт у форму для запікання. Вливаємо сюди трохи води. Готуємо 45 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Крок 12. Апетитна пікша, запечена цілком готова. Подавайте до столу!

Пікша, запечена в майонезі

Пікша, запечена в майонезі – нескладне в приготуванні домашнє блюдо. Побалуйте своїх близьких апетитним і ніжним частуванням. Готова риба вийде живильної і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного святкового обіду або вечері. Беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пікша – 0,5 кг
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор черрі – 3 шт.
  • Лимон – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо рибу, нарізаємо її порційними шматками і викладаємо в глибоку тарілку.

Крок 2. Солимо і перчимо інгредієнт за смаком.

Крок 3. Доповнюємо продукт майонезом і гірчицею.

Крок 4. Очищаємо цибулю від лушпиння.

Крок 5. Нарізаємо овоч невеликими шматками і викладаємо його в загальну тарілку.

Крок 6. Сюди ж відправляємо половинки помідорів черрі.

Крок 7. Акуратно перемішуємо заготовку.

Крок 8. Перекладаємо рибу на деко з фольгою, обмазаної рослинним маслом. Доповнюємо шматочками лимона.

Крок 9. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Крок 10. Смачна пікша, запечена в майонезі, готова. Подавайте до столу!