Пікша, запечена в духовці – це яскрава і смачна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Риба відрізняється ніжним смаком і поживними властивостями. Її можна подавати до столу з соліннями, свіжими овочами і будь-якими гарнірами за вашим смаком. Щоб приготувати продукт в домашніх умовах, використовуйте нашу перевірену кулінарну збірку з семи смачних рецептів з покроковими фото.
Пікша, запечена у фользі в духовці
Пікша, запечена у фользі в духовці, виходить дуже ніжною, соковитою і апетитною. Таке частування яскраво різноманітить ваше меню і порадує близьких. Подавайте поживне рибне блюдо до сімейного обіду або вечері. Доповнюйте свіжими овочами йди іншими гарнірами.
Інгредієнти на
4 порц.
- Пікша 1.2 кг
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Кріп 10 гр.
- Лимон 20 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
Процес приготування:
- Спочатку розморожуємо і промиваємо рибу під водою. При необхідності, очищаємо.
- Подрібнюємо часник і перемішуємо його з оливковою олією у глибокій тарілці.
- У цю ж суміш додаємо сіль, спеції, подрібнену зелень. Ретельно перемішуємо.
- Підготовлену рибу кладемо на деко з фольгою. Обмазуємо її ароматною заготівлею з масла і спецій.
- Нарізаємо цибулю і лимон. Викладаємо продукти на рибу.
- Загортаємо заготовку у фольгу. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35-45 хвилин.
- Соковита пікша, запечена у фользі в духовці, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Філе пікші з овочами в духовці
Філе пікші з овочами в духовці нескладно приготувати в домашніх умовах. Побалуйте своїх близьких апетитним і ніжним частуванням. Готова риба вийде живильної і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного святкового обіду або вечері. Беріть на замітку наш покроковий рецепт.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе пікші – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Помідор – 3 шт.
- Сир Моцарелла – 130 гр.
- Помідор – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Майонез – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе пікші природним способом.
Крок 2. Нарізаємо рибу порціонними шматками, посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 3. Очищаємо цибулю з морквою. Цибуля розбираємо на півкільця. Моркву натираємо на тертці. Тушкуємо овочі на сковороді до м’якості.
Крок 4. У форму для запікання викладаємо шар з моркви і цибулі. Зверху розкладаємо шматочки риби.
Крок 5. Закриваємо шари кружечками помідорів і сумішшю з майонезу, тертого сиру і зелені.
Крок 6. Прибираємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Крок 7. Філе пікші з овочами в духовці готово. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!
Пікша, запечена з цибулею і морквою
Пікша, запечена з цибулею і морквою – яскраве блюдо для вашого сімейного або святкового столу. Апетитне поєднання ніжної білої риби з соковитими овочами нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Побалуйте себе і близьких!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Пікша – 0,5 кг
- Морква – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Вода – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Форму для запікання обмазуємо маслом. Викладаємо сюди шар з нашаткованої білокачанної капусти.
Крок 2. Викладаємо на капусту шматочки очищеної, промитої і нарізаною пікші. Солимо її і посипаємо спеціями, закриваємо тертою морквою.
Крок 3. На морквяний шар викладаємо цибулю, порізану півкільцями або четвертинками.
Крок 4. Сметану добре розмішуємо з водою.
Крок 5. Отриманою сумішшю заливаємо вміст форми. Можна додати трохи солі і спецій.
Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180-200 градусів духовку. Готуємо близько 40-60 хвилин.
Крок 7. Соковита пікша, запечена з цибулею і морквою, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Пікша з картоплею в духовці
Пікша з картоплею в духовці – готову страву для вашого домашнього або святкового столу. Якщо ви не знаєте, як смачно і ситно приготувати білу рибу, то використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Урізноманітніть своє звичне меню новим яскравим стравою.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Пікша – 2 кг
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Пікшу розморожуємо, промиваємо та нарізаємо порційними шматками.
Крок 2. Шматочки посипаємо сіллю, сумішшю перців і коріандром. Акуратно перемішуємо й даємо трохи замаринуватися.
Крок 3. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо тонкими колами.
Крок 4. Кружальцями розбираємо і промитий лимон.
Крок 5. На фольгу кладемо шматочки пікші, відтворюючи форму цілої риби. Між шматками розміщуємо картоплю і лимон.
Крок 6. Обмазуємо заготівлю сметаною і щільно загортаємо у фольгу.
Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 8. Апетитна пікша з картоплею в духовці готова. Можна подавати до столу!
Пікша, запечена в сметані
Пікша, запечена в сметані, виходить неймовірно ніжною, соковитою і ароматною. Таке частування яскраво різноманітить ваше меню, порадує близьких або гостей. Подавайте поживне рибне блюдо до сімейного обіду або вечері. Доповнюйте свіжими овочами йди іншими гарнірами за смаком.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе пікші – 500 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Часник – 1 зубчик
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
- Масло оливкове – для запікання.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе пікші. Промиваємо її під водою.
Крок 2. Нарізаємо рибу порційними шматочками.
Крок 3. У глибокій мисці розмішуємо сметану з сіллю, спеціями, лимонним соком, подрібненим часником і кропом. Маринуємо в цій суміші рибні шматочки одну годину.
Крок 4. Деко обмазуємо оливковою олією і викладаємо на нього пікшу в сметанному соусі.
Крок 5. Посипаємо заготівлю кільцями червоного ріпчастої цибулі.
Крок 6. Закриваємо блюдо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин.
Крок 7. Ніжна пікша в сметані готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Пікша цілком у духовці
Пікша цілком у духовці – яскраве блюдо для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Готову рибу можна подавати з будь-якими гарнірами за смаком. Вона вийде ніжною, соковитою і ароматною. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом!
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Пікша – 2 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Лимон – ¼ шт.
- Сіль морська – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Чебрець – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Дві тушки пікші розморожуємо і добре промиваємо під водою.
Крок 2. Приступаємо до очищення риби. В першу чергу зрізаємо голови.
Крок 3. Прибираємо плавці з допомогою гострого ножа.
Крок 4. Акуратно розрізаємо черево і прибираємо нутрощі.
Крок 5. Видаляємо чорну плівку, яка дає рибі гіркоту.
Крок 6. Відрізаємо у тушок хвостики.
Крок 7. Шкірку очищаємо ножем. Можна знову промити рибу.
Крок 8. Обсипаємо заготовки морською сіллю, чебрецем, розмарином і меленим білим перцем.
Крок 9. Перекладаємо рибу в спеціях в рукав для запікання на промиту петрушку, яку кладемо сюди заздалегідь.
Крок 10. Викладаємо шматочки лимона зверху на рибу і знову посипаємо зеленню.
Крок 11. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Кладемо продукт у форму для запікання. Вливаємо сюди трохи води. Готуємо 45 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Крок 12. Апетитна пікша, запечена цілком готова. Подавайте до столу!
Пікша, запечена в майонезі
Пікша, запечена в майонезі – нескладне в приготуванні домашнє блюдо. Побалуйте своїх близьких апетитним і ніжним частуванням. Готова риба вийде живильної і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного святкового обіду або вечері. Беріть на замітку наш покроковий рецепт.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Пікша – 0,5 кг
- Майонез – 1 ст. л.
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор черрі – 3 шт.
- Лимон – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожуємо рибу, нарізаємо її порційними шматками і викладаємо в глибоку тарілку.
Крок 2. Солимо і перчимо інгредієнт за смаком.
Крок 3. Доповнюємо продукт майонезом і гірчицею.
Крок 4. Очищаємо цибулю від лушпиння.
Крок 5. Нарізаємо овоч невеликими шматками і викладаємо його в загальну тарілку.
Крок 6. Сюди ж відправляємо половинки помідорів черрі.
Крок 7. Акуратно перемішуємо заготовку.
Крок 8. Перекладаємо рибу на деко з фольгою, обмазаної рослинним маслом. Доповнюємо шматочками лимона.
Крок 9. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Крок 10. Смачна пікша, запечена в майонезі, готова. Подавайте до столу!