Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг із дріжджового тіста з куркою

Пиріг із дріжджового тіста з куркою – чудова випічка, від якої мурашки біжать по шкірі. Дріжджове тісто вимагає часу на своє приготування, але це того варто. Не потрібно побоюватися, що пиріг не вдасться. Тісто обов’язково підніметься, якщо використовувати перевірені якісні дріжджі. Випічка виходить незабутньою!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Куряче філе – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 5 пучків.
  • Маргарин – 250 гр.
  • Яєчні жовтки – 1 шт.
  • Борошно – 600 гр.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 250 мл
  • Вершки 20% – 50 мл
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Порошкові дріжджі розведіть водою. Додайте трохи цукру. Почекайте, поки не почнеться процес.

Крок 2. В половину борошна відправте маргарин і розітріть в крихту.

Крок 3. Влийте опару і введіть борошно. Вимісіть тісто. Прикрийте і поставте в тепле місце підходити.

Крок 4. Як тільки тісто підійде, поділіть на 2 грудочки – більший і менший.

Крок 5. Більшу частину розкачайте в пласт або розтягніть руками, сформувавши основу з бортиками. Укладіть на змащене деко.

Крок 6. Очищений цибулю і моркву подрібніть. Обсмажте до м’якості.

Крок 7. М’ясо покладіть в посуд для варіння. У мене філе, але для соковитості допустимо використовувати м’якоть стегна. Зваріть, підсолюємо воду. Відварне м’ясо трохи охолодіть, поріжте або розберіть на волокна.

Крок 8. Змішайте курку із засмажкою та вершками. Посоліть і розмішайте.

Крок 9. Розподіліть Начинку по основі. Другий шматок тіста розкачайте. Закрийте начинку. Защепніть краю. Жовток збовтайте з молоком. Змастіть верхівку пирога. За бажанням присипте кунжутом.

Крок 10. Заготівлю помістіть в прогріту до 220 градусів духовку. Випікайте пиріг 25 хвилин. Проткніть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова. Пиріг остудіть у формі, потім вийміть з форми і розділіть на порції. Запрошуйте домочадців і приступайте до трапези. Приємного апетиту!