Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Осетинський пиріг з куркою і сиром

Осетинський пиріг з куркою і сиром виходить незвичайно апетитним. Але для цього доведеться докласти достатньо зусиль. Процес, в принципі, простий, але щоб тісто вийшло вдалим, потрібно дотримуватися всю технологію, а на це потрібен час. Ситне частування замінить повноцінний прийом їжі.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Дріжджі – 1 ч. л.
  • Кефір – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Гомілка куряча – 5 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний запашний – 1 ч. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сир сулугуні – 400 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть охолоджене м’ясо. Якщо воно у вас заморожене, тоді дістаньте відтанути. Порошкові дріжджі розведіть у теплому кефірі. Посоліть. Влийте рослинне масло і введіть борошно. Вимісіть тісто. Прикрийте і поставте в тепле місце підходити.

Крок 2. Очистіть цибулю і моркву поріжте на частини. Гомілки, цибулю і моркву занурте в посуд для варіння.

Крок 3. Зваріть, посоливши воду і додавши лаврушку, чебрець і горошини перцю. Найчастіше я використовую м’якоть курячого стегна. Начинка виходить соковитіше. Філе раджу не використовувати, вийде сухувато. Якщо все ж вирішили використовувати філе, то здобріть його олією.

Крок 4. Відварені гомілки трохи охолодіть, зніміть шкіру і вийміть кісточки.

Крок 5. Розберіть на волокна. Посипте сіллю і паприкою. Прянощі використовуйте свої улюблені. Я люблю використовувати прованські трави. Але цього разу їх не було вдома.

Крок 6. Натріть на тертці сир. Якщо використовувати кілька видів, вийде набагато смачніше. Змішайте вміст.

Крок 7. Підросло тісто поділіть на 3 грудочки. Кожен розкачайте або розпластайте руками в не надто тонкий коло. У центр покладіть начинку.

Крок 8. Защепніть вільні краї в центрі так, щоб начинка була повністю захована.

Крок 9. Обережно прокатайте качалкою або розпластайте руками, формуючи акуратну корж. Намагайтеся не пошкодити заготовку. Укладіть на деко. Поступите так само з іншими заготовками.

Крок 10. В центрі кожної заготовки зробіть отвір. Заготовки помістіть в прогріту до 220 градусів духовку. Випікайте вироби 20 хвилин.

Крок 11. Гарячі пироги просочіть м’яким вершковим маслом. Злегка остудіть у формі, вийміть з неї і розділіть на порції. Запрошуйте домочадців і приступайте до трапези. Ніжне пористе тісто з соковитою тягнеться начинкою принесе незабутні враження. Приємного апетиту!